بررسی نقاط ضعف و مثبت فراکسیون های مجلس دهم/ تاکید نمایندگان بر ورود هیات رییسه به ساماندهی فراکسیون ها

خبرگزاری شبستان: نشست هم اندیشی روسای فراکسیون ها با امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رییسه مجلس به منظور بررسی نقاط ضعف و مثبت فراکسیون های مجلس دهم برگزار شد.

 
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، نشست هم اندیشی روسای فراکسیون ها با امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رییسه مجلس امروز ( یک شنبه، 26 فروردین ماه ) به منظور بررسی نقاط ضعف و مثبت فراکسیون های مجلس دهم برگزار شد.

امیرآبادی فراهانی: تشکیل فراکسیون ها باید تابع نظم خاصی باشد/فراکسیون ها نباید با اسامی مشابه تشکیل شوند

در این نشست احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: اول دوره دهم هیات رییسه دکتر لاریجانی مطرح کرد که مجلس نمی تواند صد تا فراکسیون با اسامی مشابه داشته باشد؛  آیین نامه ای توسط هیات رییسه مجلس تصویب شد تا اگر قرار باشد در مجلس اقدامی در مورد فراکسیون ها انجام شود تابع نظم خاصی باشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان، ادامه داد: تقاضا داریم  پیشنهادات خود در مورد آیین نامه را ارائه کنید تا ایرادات آن توسط هیات رییسه رفع شود.

همپوشانی فراکسیون ها باید رفع شود

وی ادامه داد: همپوشانی در رابطه با فراکسیون ها باید رفع و نظام مند شوند.

هیات رییسه از تامین فضای مناسب برای برگزاری فراکسیون ها حمایت خواهد کرد

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: به طور قطع هیات رییسه از تامین فضای مناسب برای برگزاری فراکسیون ها حمایت خواهد کرد.

محدودیت عضویت در مورد فراکسیون های مجلس وجود ندارد

امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه محدودیت عضویت در مورد فراکسیون های مجلس وجود ندارد، تصریح کرد: انتخابات سالانه با هماهنگی هیات رییسه فراکسیون ها انجام می شود و به گونه ای  ما آنها را حمایت خواهیم کرد بنابراین از روسای فراکسیون ها تقاضا داریم آیین نامه مذکور را به دقت بررسی و ایرادات را ارائه کنند.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: هدف از تصویب این آیین نامه ایجاد نظم و ساماندهی فراکسیون ها بوده و قصد دخالت در فعالیت فراکسیون ها را نداریم البته آیین نامه قابل بازنگری است.

تابش: هیات رییسه در ساماندهی فراکسیون ها ورود نکند

در ادامه این نشست محمدرضا تابش، رییس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی، افزود: هیات رییسه نباید در ساماندهی فراکسیون ها ورود کند.

صادقی: امکانات حداقلی داریم

محمود صادقی، رییس فراکسیون شفافیت گفت: دخالت حداقلی است و این برای اعتبار فراکسیون ها خوب است، ما امکانات حداقلی داریم و نیاز است در این رابطه توجه جدی شود.

محجوب: فراکسیون ها نباید فعالیت رسمی داشته باشند

علیرضا محجوب، رییس فراکسیون کارگری مجلس در ادامه گفت: فراکسیون ها نباید فعالیت رسمی داشته باشند بلکه فعالیت آنها باید غیررسمی باشد.

کریمی: فراکسیون ها از مجموعه های فعال و اثرگذار مجلس هستند

علی اکبر کریمی، رییس فراکسیون توسعه صادرات، با بیان اینکه فراکسیون ها از مجموعه های فعال و اثرگذار مجلس هستند، تصریح کرد: این نوع فعالیت در چارچوب ضوابط تعریف شده ای باید گنجانده شود و باید آیین نامه و دستورالعمل هایی در این رابطه وجود داشته باشد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ایده و راهکاری داریم باید آن را در معرض عموم و فضای رقابتی قرار دهیم.

وی ادامه داد: عناوین فراکسیون ها باید با کمیسیون ها همخوانی نداشته باشد؛ فراکسیون های سیاسی مقدم بر فراکسیون های تخصصی است اما اقدامی برای تقویت آنها  انجام نشده است و باید در این رابطه چاره اندیشی شود.

کاتب: باید هدفی را دنبال کرد و آن ایجاد نگاه ملی در کشور است

غلامرضا کاتب، رییس فراکسیون تولید و اشتغال با بیان اینکه باید هدفی را دنبال کرد و آن ایجاد نگاه ملی در کشور است، گفت: باید با همکاری هم موجباتی را فراهم کرد که تداخل کمیسیونی نداشته و هم افزایی لازم را برای کمیسیون ها داشته باشیم.

نماینده مردم گرمسار با تاکید بر اینکه نگاه فراکسیون های تخصصی باید نگاه هم افزایی برای دولت، کشور و کمیسیون ها باشد، تصریح کرد: راهکارهایی باید ارائه شود که با نخبگان بیرونی ارتباط داشته باشیم؛ همچنین برای ارتقای کیفیت مجلس نیز موثر باشد در واقع فراکسیون ها در کنار هم می توانند کارآمدی مجلس را به دنبال داشته باشند.

رحیمی جهان آبادی: لزوم ساماندهی فراکسیون ها

جلیل رحیمی جهان آبادی، رییس فراکسیون اهل سنت با تاکید بر لزوم ساماندهی فراکسیون ها، گفت: برخی فراکسیون ها کم اثر هستند و از هیات رییسه انتظار داریم حمایت بیشتری از مجلس داشته باشند؛ فعالیت و برنامه های فراکسیون ها باید ساماندهی شود.

مافی: هیات رییسه فراکسیون ها باید به دیگران خدمات ارائه کنند

پروانه مافی، رییس فراکسیون خانواده مجلس، یادآور شد: برگزاری این جلسه خوب است اما بهتر بود زودتر برگزار شود، منتقد جلسات فراکسیون ها هستم زیرا اگر نماینده ها به عنوان هیات رییسه انتخاب نشوند فراکسیون ها را رها می کنند؛ هیات رییسه باید به دیگران خدمات ارائه کند؛ هیات رییسه شدن امتیاز خاصی ایجاد نمی کند و باید در این مسائل بازنگری شده و تفکر غلط هیات رییسه شدن اصلاح شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: متاسفانه در برخی موارد هزینه کردن برای فراکسیون ها و تامین امکانات از جیب نمایندگان هزینه می شود و فراکسیون ها هیچ خدماتی اخذ نمی کنند در این رابطه نیاز است توجه شود.

سلحشوری: نظرات نمایندگان در نظر گرفته شود

در ادامه این نشست پروانه سلحشوری، رییس فراکسیون زنان گفت: مشخص نیست ساماندهی بر چه اساسی است؛ بهتر بود قبل از تصویب این آیین نامه نظرات نمایندگان در نظر گرفته می شد تا همفکری لازم ایجاد شود.

وقف چی: دی نفعان در برنامه ها دخیل شوند

علی وقف چی، رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی ادامه داد: یکی از دلایل عمده وضعیت نابسمانی موجود این است که نتوانستیم ذی نفعان را در برنامه ها دخیل کنیم.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، افزود:  اگر فراکسیون ها به صورت کاربردی فعالیت کنند و لوایح ارائه شده از سوی دولت را پیگیری کنند می توان نسبت به برون رفع از وضعیت موجود کمک کرد؛ برای احترام گذاشتن به فراکسیون ها نیاز است هیات ریسه جلسه ای را روسای فراکسیون ها داشته باشد تا با استفاده از نظرات آنها بتوان مشکلات موجود را رفع کرد.

نادری: گزارش عملکرد فراکسیون ها ارائه شود

شهاب نادری، رییس فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و مناطق آزاد، تصریح کرد: گزارش عملکرد فراکسیون ها باید ارائه شود و جلسات و اقدامات آنها باید تشریح شود.

هاشمی: تکالیف فراکسیون ها سخت تر شود

همایون هاشمی، رییس فراکسیون غذا  و دارو در ادامه، گفت: تکلیف ذی نفعان مشخص است و اگر قرار بر نظارت باشد تکالیف باید سخت تر شود.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: باید با همکاری برای رفع مشکلات فراکسیون ها تلاش شود.

پژمان فر: برخی از فرصت ها سوء استفاده می کنند

نصرالله پژمان فر، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس  با بیان اینکه برخی از فرصت ها سوء استفاده می کنند، تصریح کرد: متاسفانه در برخی موارد مردم میان رییس مجلس، فراکسیون یا کمیسیون ها تفاوتی قائل نیستند بنابراین فعالیت آنها باید ساماندهی شود.

فضای فراکسیون ها نباید تحت الشعاع قرار گیرد

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه فضای فراکسیون ها نباید تحت الشعاع قرار گیرد، گفت: ساماندهی فراکسیون ها و نظارت بر آنها باید در دستور کار قرار گیرد؛ در این رابطه نیاز است بر انتخابات فراکسیون ها نظارت مناسب انجام و در مورد برگزاری جلسات اطلاع رسانی نیز اطلاع رسانی مناسب انجام شود./

کد خبر 699599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha