هدایت مساجد به سمت مساجد طراز اسلامی / راه اندازی مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان

خبرگزاری شبستان: مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان گفت: مسجد پناهگاهى كه انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله مى گيرد و به آرامش و سكون دست مى يابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، در فرهنگ دينى، نام «مسجد» يادآور بندگى و كرنش در پيشگاه خداوند متعال است.  پناهگاهى كه انسان در آن از دغدغه و اضطراب فاصله مى گيرد و به آرامش و سكون دست مى يابد.

 

مسجد با ايجاد آشنايى و پيوند ميان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه، بسترى مناسب براى پرورش و تربيت روحى، اجتماعى وى فراهم مى كند. مسجد هرچند يك واحد اجتماعى كوچك، ولى نماد يك جامعه اسلامى و نمونه عينى حاكميت ارزش هاى اسلامى است.

 

مسجد بايد كانونى باشد براى هرگونه حركت و جنبش سازنده اسلامى در زمينه آگاهى و بيدارى مردم و پاك سازى محيط و آماده ساختن مسلمانان براى دفاع از ميراث هاى اسلام به خصوص بايد توجه داشت كه مسجد مركزى براى جوانان با ايمان گردد.

 

جعفر محقق، مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان همدان  در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت:  مرکز رسیدگی به امور مساجد  همدان از 3 سال پیش  به دستور امام جمعه همدان  در قالب شورای متشکل از حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، حوزه علمیه، سازمان اوقاف، صدا و سیما، ستاد اقامه نماز و سپاه انصار الحسین (ع) همدان  شکل گرفت.

 

وی افزود: در دهه فجر سال گذشته دفتر مرکز رسیدگی به امور مساجد  در محل دفتر امام جمعه با مسئولیت بنده و دبیری حجت الاسلام مرتضی حسنی حلم  رییس ستاد اقامه نماز  افتتاح شد.

 

وی با بیان اینکه تا کنون به یکصد مسجد سرکشی شده است، گفت: به دنبال این هستیم که شناسنامه مدون با اطلاعات کامل از مساجد داشته باشیم تا مساجد را به سمت مساجد طراز اسلامی هدایت کنیم.

 

محقق اظهار داشت:  تلاش می کنیم در آینده نزدیک فایل مرکز رسیدگی به امور مساجد را در سایت نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان آیت ا... محمدی راه اندازی کنیم.

 

مساجد پایگاه حیات معنوی جامعه هستند

 

این استاد دانشگاه به جایگاه مسجد اشاره کرد و گفت: مسجد نماد رابطه سازمان یافته انسان با خداست که این رابطه باید درهمه ابعاد گسترش و فراگیری داشته باشد چرا که مسجد به عنوان نماد و مرکز عمومی و تجمع مسلمانان مکانی برای ابراز هویت بندگی است.

 

محقق اضافه کرد: اینکه مسجد را محدود به برگزاری نماز جماعت کنیم ظلم به این مرکز دینی است، چرا که چنین کاری به مثابه آن است که در فرودگاه تنها با هواپیما عکس یادگاری بگیریم و از لذت سوار شدن و اوج گرفتن در آسمان به راحتی بگذریم.

 

وی به راه های ترغیب حضور مردم در مساجد اشاره کرد و افزود: مسجدی می تواند این رابطه را حفظ کند که به ابعادعاطفی، انسانی، عقلانی، اجتماعی و اقتصادی مردم  توجه کند. در صورتی که چنین مسجدی فعال باشد، آن مسجد طراز جامعه شده و می تواند به عیاری که از یک مرکز دینی انتظار می رود نزدیک شود تا خلاها و کمبودهایی که در زندگی امروز با آن دست به گریبان هستیم را تا حدودی جبران کند.

 

 

وی ادامه داد: مساجد هنوز پایگاه مهمی برای حیات معنوی جامعه به شمار می روند. بسیاری از مساجد توانسته اند با وجود ضعف ها و کمبودهایی که دارند مرکزی برای برطرف کردن مشکلات اجتماعی مردم باشند و مانند اکسیژن حیات جامعه را تضمین کنند.

 

 

 

 

کد خبر 699412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha