به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد باقر علوی تهرانی استاد حوزه علمیه به مناسبت عید مبعث در مراسم جشنی که در حسینیه آیتالله حق شناس برگزار شده بود به سخنرانی پرداخته و گفت: چهار ویژگی صدق، حیا، شکر و حسن صفاتی هستند که اگر در کسی باشد خداوند گناهان او را پاک کرده و به حسنات تبدیل میکند، در واقع افزون بر بخشش به او ترفیع درجه نیز میدهد.
وی با بیان اینکه یکی از آن چهار ویژگی صدق و راستگویی است، عنوان کرد: پیامبر(ص) میفرمایند اگر خواستید کسی را ارزشگذاری کنید به صدق او توجه کنید، بنابراین ایمان صرف انجام اعمال عبادی نظیر نماز، روز یا حج نیست بلکه صدق نشانه ایمان است.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی افزود: روزی یکی از اصحاب نزد پیامبر(ص) آمده و گفتند من گرفتار گناه شدم چه کنم نجات پیدا کنم، پیامبر(ص) خطاب به او فرمودند دروغ نگو نجات پیدا خواهی کرد.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: امروز روز بعثت پیامبر گرامی اسلام(ص) است با امام زمان(عج) بیعت کنید که دروغ نگویید نخستین مرحله مراقبت برای نجات از گناه راستگویی و صدق است.
وی با بیان اینکه تفاوت انسان با سایر موجودات در عقل او است، اظهار داشت: امام کاظم(ع) فرمودند انسان عاقل دروغ نمیگوید حتی اگر شرایط برای دروغ گفتن او فراهم باشد.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه یکی از نشانههای نفاق دروغگویی است، ابراز کرد: منافق حتی اگر نماز بخواند، روزه بگیرد یا برخی اعمال عبادی دیگر را انجام دهد چون دروغ میگوید پیامبر(ص) روز قیامت نمیتوانند از او شفاعت کنند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دروغگویی سبب کاهش و یا نابودی روزی انسان است، عنوان کرد: خداوند هرچه از خزائن خود به بندگان عطا کند بال پشهای از آن کم نمیشود، اما فرمول روزی دادن خداوند به بندگان متفاوت است.
وی افزود: بر اساس روایات وارده اگر مومنان تقوا پیشه کنند با اندکی کار و تلاش خداوند برکات زمین و آسمان را بر آنها میباراند، اما روزی برای کافران فقط و فقط به میزان تلاش و کار آنها است.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی ادامه داد: صله رحم، صدقه، انفاق و خمس نیز از دیگر اقداماتی است که سبب افزایش رزق و روزی انسان میشود.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دروغ سبب از بین رفتن مروت میشود، گفت: کسی که دروغ بگوید در نهایت فاجر شده و به انکار خدا خواهد رسید.
نظر شما