به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، می توان از دیدگاه یک زن، مطالبه حضور در استادیوم را حق طبیعی وی دانست، اما سئوال این است که آیا زنان هم مانند مردان حق تماشای مسابقات ورزشی را از نزدیک دارند؟
منظور از شنیده شدن صدای زنان، شناخت نیازها و مشکلات، دغدغهها و آرزوهای آنها از زبان خودشان است؛ شناختی که بدون واسطه حاصل میشود.
حضور زنان در ورزشگاه ها قریب به چهل سال است که ممنوع بوده است؛ در صورتی که در گذشته حق تماشای مسابقات ورزشی از جمله والیبال را داشتند.
این در حالی است که زنان دیگر کشورها حق ورود به ورزشگاه های ایران را در بازی های بین المللی دارند.
با توجه به قانون اساسی کشور، آموزههای دینی و اقداماتی که در اوایل انقلاب برای حق مساوی میان زن و مرد صورت گرفت نباید شاهد این میزان نابرابری جنسیتی در جامعه امروز باشیم و در بسیاری از قوانین انتظار اصلاحات عمدهای داریم، زیرا زنان ما درجامعه، پا به پای مردان تحصیلات عالیه را به پایان می رسانند ولی حقوقی کاملا متفاوت از یکدیگر را تجربه می کنند.
چنین درخواستی تنش های بسیاری را از سوی مخالفان و موافقان خود در پی داشت؛ اما گفتنی است که این حق طبیعی هر زنی است که خواهان حضور در ورزشگاه باشد.
حال با آزاد شدن حضور بانوان در استادیوم، هر زنی مختار است باتوجه به عقیده و افکار خویش در ورزشگاه ها حضور یابد و یا از حضور خود در چنین فضایی اجتناب ورزد.
این که از نظر مخالفان مردان در ورزشگاه ها فرهنگ ادب را رعایت نکرده و هرازگاهی ناسزاهایی نثار تیم مقابل می کنند، نمی تواند استدلال منطقی بر عدم حضور بانوان باشد.
چراکه می توان در این رابطه فرهنگ سازی نموده و بیش از قبل بر آداب و معاشرت خویش تمرین کرد.
نباید آن قدر درخواست های مردم خود را بی جواب گذاشت که سر آخر شاهد گریم و ریش و سبیل گذاشتن خانم ها شد.
این مبحث از اهمیت بالایی برای مردم و برخی مسئولان محسوب می شود؛ تا جایی که در سفر معصومه ابتکار، معاون امور زنان رئیس جمهور به ارومیه، روح الله حضرت پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، به عدم حضور بانوان در ورزشگاه ها واکنش نشان داده و خواستار پاسخ به این مطالبه بانوان شد.
باتوجه به این که ارومیه تنها شاهد برگزاری مسابقات والیبال بوده و بانوان نیز علاقه بسیاری برای حضور و تماشای این مسابقات دارند؛ لذا استاندار آذربایجان غربی نیز در پاسخ به نماینده مردم ارومیه گفت: دولت با جدیت تمام، پیگیر این موضوع می باشد.
شهلا تاجفر، مدیرکل امور بانوان استانداری آدربایجان غربی نیز در پاسخ به این سوال خبرنگار شبستان که باتوجه به مطالبات بانوان برای حضور در استادیوم ها و ورزشگاه ها، و قول برخی دولت مردان در این خصوص، آیا این مطالبه پاسخ داده خواهد شد و یا خیر، با قطعیت گفت: بله حتما.
وی ادامه داد: حضور بانوان در استادیوم و تماشای بازی ها، مطالبه ای است که مانند هر درخواست دیگری باید پیگیری شود و بالاخره، حتما شاهد حضور بانوان در ورزشگاه ها خواهیم بود.
در این میان گفتنی است، تنها حضور در ورزشگاه ها مطالبه زنان نیست، بلکه رسیدگی به امورات دیگر و احترام به عقاید و تفکرات آنان، از جمله تضمین امنیت شغلی و پاسخگویی به موقع به دیگر مطالبات از درخواست های زنان است.
با توجه به اینکه زنان 50 درصد جمعیت جامعه را تشکیل میدهند، توجه به مطالبات زنان یکی از نیازهای اصلی است، چرا که در ساختار شهری و اماکن نیز، زنان جزو شهروندان درجه دو در نظر گرفته می شوند و تمامی اماکن و ورزشگاه ها مردانه و دور از توجه به نیاز بانوان ساخته می شود.
ارومیه نیز شهرستانی است که بخشی از آن را بانوان تشکیل می دهند، فلذا حضور در بخش های دیگر همانند ادارات و راس مدیریت از دیگر درخواست های آنان است چراکه تنها یک نفر زن، در راس مدیریت آذربایجان غربی حضور دارد.
اکنون باید منتظر ماند تا بببنیم کوچکترین مطالبه زنان، یعنی حضور در ورزشگاه ها، در جامعه و در قرن بیست و یک، تا چه اندازه از اهمیت برخوردار است و آیا پاسخی در خور این درخواست دریافت خواهد شد و یا نه!
نظر شما