به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران، شب گذشته در نخستین جلسه درس اخلاق سال جدید که در مسجد جامع ازگل برگزار شد، گفت: انسان باید واقع بینانه اعمال خود را مورد ارزیابی قرار دهد تا بداند اعتقادات و باورهایش چقدر به حقیقت نزدیک است.
وی افزود: گاهی خداوند برخی انسانها را رها میکند این افراد به ظاهر مومن هستند اما اعتقاد و ایمانی که بتواند در زندگی برایشان موثر باشد را ندارند. مقام معظم رهبری در جمع مدیران ارشد کشور تاکید کردند که رجب، ماه تعمیر دلها است؛ بنابراین نباید این فرصتها را از دست داد این آیات کریمه تکان دهنده است و باید منشأ تحول باشد، نکند ما نیز از نظر شناسنامه ای فکر کنیم مومن هستیم و در امتحانات و آزمونهای الهی سرشکسته شویم.
آیتالله صدیقی با تاکید بر اینکه ایمان باید در قلب انسان مستقر شود، ابراز کرد: کسانی که به اعضا و اعمالشان کنترل ندارند نشان میدهد که ایمان در قلب آنان مستقر نشده و از سرمایه معنوی ایمان بی بهره هستند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: کسانی که به راحتی با آبروی مردم بازی میکنند، به راحتی در مسائل سیاسی اهداف شهدا را فراموش کرده و به دنبال منافع خود هستند، گروه گرایی میکنند و یا مردم برایشان مهم نیست افرادی هستند که باید به بازسازی قلوبشان اقدام کنند قبل از آنکه مرگ آنان را فرا بگیرد.
تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) با استناد به آیات الهی، عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید: ادعای ایمان نکنید هنوز ایمان در دل شما نفوذ نکرده است؛ بر اساس روایات اهل بیت(ع) راه کسب ایمان در اطاعت از خدا و پیامبراکرم(ص) است. انسان اگر خدا را اطاعت نکند و در نزد مردم نیز عمل ناشایست انجام ندهد درست است که عمل او نیکوست اما عمل نیکویش در لیست اعمال بندگان صالح خداوند ثبت نمیشود چرا که او طاعت خداوند را به جای نیاورده است.
آیتالله صدیقی ادامه داد: اعمالی که انسان برای منفعت خودش انجام میدهد تمام شدنی است اما اعمال نیکویی که برای خداوند انجام میدهد خداوند آن اعمال را به نوری در وجود انسان تبدیل کرده و برای قیامت ذخیره میکند.
امام جمعه موقت تهران احترام به والدین را از دستورات الهی بر شمرد و گفت: فرزندان وظیفه دارند به والدین احترام بگذارند و آنان را تکریم کنند چرا که رضایت خدا در این امر نهفته شده است احترام به والدین سرمایهای است که سراسر سود و به دور از هر ضرر و زیانی است.
وی با تاکید بر اینکه علوم باید همراه با عمل باشد، تصریح کرد: علومی که امروز در حوزههای علمیه و دانشگاهها تحصیل میشود اگر توام با عمل نباشد در قیامت کاربردی برای انسان نخواهد داشت زیرا علوم اکتسابی نابود شدنی و عمل برای انسان باقی ماندنی است.
استاد درس اخلاق ادامه داد: امروز پرونده عمل باز است اما زمانی که مرگ انسان فرا برسد دیگر نمیتواند کاری انجام دهد بنابراین تنها راه بیمه کردن وجود برای ابدیت سیر عبودیت و اطاعت از خداوند است انسان اگر زندگیاش سراسر اطاعت باشد چیزی از او کم نمیشود بلکه افزوده هم میشود.
تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) یکی از وجود بقای عمل را نیت بیان کرد و گفت: خداوند میداند که انسان مومن اگر صدها سال هم در عالم دنیا باقی بماند از انجام عمل صالح دست برنمیدارد چون نیتش اطاعت از خداوند است. انسان مومن ایمان عرفی و زبانی ندارد که با کمترین تکانی مورد خدشه قرار گیرد. ایمان باید انسان را به انجام اعمال نیکو وادار کند.
نظر شما