هیچگونه حذفی در فعالیت‌های مذهبی تهران نداریم

خبرگزاری شبستان:رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران: یک نگاه انقباضی نسبت به بودجه ایجاد شد که متاسفانه بیشترین کاهش آن در حوزه فرهنگی شکل گرفت.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان؛محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اخبار اعلام شده در رابطه با حذف برخی حمایت‌ها از فعالیت‌های دینی و مذهبی در شهرداری تهران، گفت: بخش جدی از بودجه شهرداری تهران و درآمد‌های آن کاسته شده و بر همین اساس یک نگاه انقباضی وجود دارد؛ در عین حال در این فضا متاسفانه بیشترین کاهش بودجه در حوزه فرهنگی شکل گرفت.

وی افزود: طبیعتا بر اساس این کاهش، فعالیت‌ها بر اساس منابع انجام می‌شود؛ اما هیچگونه حذفی در رابطه با فعالیت‌های مذهبی نداشته‌ایم بلکه تمامی فعالیت‌های دینی ازجمله کمک به هیئت‌های مذهبی، حسینه‌ها و مداحان و همچنین برگزاری اردوی راهیان نور مدیریت شده و با یک نگاه اصلاحی‌ اجرا خواهند شد.

حق شناس با اشاره به اینکه در بودجه سال ۹۶ شهرداری سهم بخش فرهنگی و اجتماعی ۸ درصد از بودجه کل و به میزان یک هزار و ۴۶۷ میلیارد تومان از ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بودجه کل بود، گفت: از این مبلغ ۵۸۴ میلیارد تومان از منابع برای مصرف در بخش هزینه‌ای مصرف شده و ۸۸۲ میلیارد تومان اعتبارات مصوب برای تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و به تعبیر دقیق‌تر سرمایه‌گذاری برای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر تهران مصوب شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه این اعتبارات بدون در نظر گرفتن سهم ۲ درصدی حوزه فرهنگی و اجتماعی از اعتبارات نقدی است که در راستای ترویج فرهنگ شهروندی در تبصره ۳۶ بودجه سال جاری مصوب شده است، بیان کرد: متأسفانه در لایحه بودجه سال ۹۷ شهرداری سهم بخش فرهنگی و اجتماعی به ۶ درصد کاهش یافته است.

شهرداری قرار نیست سازمان‌های دیگر را اداره کند

به گزارش ایکنا؛ پیش از نیز ناهید خداکرمی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با کمک شهرداری به هیئت‌های مذهبی گفته بود: هر سازمان یک ماموریتی دارد؛ شهرداری نیز ماموریت واضح دارد که بر اساس آن باید امور و اداره شهر را برعهده داشته باشد و قرار نیست سازمان‌های دیگر را اداره کند و اگر اموری بر عهده شهرداری قرار داده می‌شود، باید در چارچوب و راستای قوانین و وظایفی باشد که برای شهرداری تعریف شده است.

وی با بیان اینکه کمک به هر سازمان چه مذهبی و چه دیگر سازمان‌ها اگر در راستای کمک به رتق و فتق امور و اداره شهر باشد، می‌تواند بخشی از وظایف شهرداری را نیز شامل شود و از منابعی که به آن وظیفه اختصاص داده شده، استفاده شود، افزود: در رابطه با مساجد، حسینیه‌ها و مداحان، منابعی ازجمله وقف، نذر و خیریه زیاد است. اینها یک رویکرد مردمی و عاشقانه است که مردم آن را با عشق انجام می‌دهند. اینکه از منابع عمومی، بودجه‌ای را به کاری اختصاص دهیم که مردم خودشان آن را انجام می‌دهند به نظر مطلوب نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر به مداحان امتیاز دادیم پس باید به خوانندگان، هنرپیشگان، نویسندگان، شعرا و معلمان هم بودجه‌ای اختصاص بدهیم؛ گفت: چون آنها هم کار صنفی انجام می‌دهند؛ بنابراین برخی امتیاز دهی‌ها مغایر با ماموریت شهرداری است اما در حال حاضر با توجه به اینکه رای به این کار داده شده است، باید به رای اکثریت احترام بگذاریم. این امتیاز دهی به هیئت‌های مذهبی به خاطر برنامه پنج ساله دوم بود که این ردیف‌ها در آن پیش‌بینی شده بود و به نظر می‌آید بر مبنای رفتار پوپولیستی شهرداری سابق بوده باشد و شاید هم برای اهداف خاص و رسیدن به پاستور بوده که اصلا پسندیده نیست.

خداکرمی گفت: به نظر می‌رسد خود سازمان‌های مذهبی اکنون از دریافت این کمک‌ها اجتناب کنند؛ البته اگر که به دنبال منافع و عدالت اجتماعی هستند.اگر سازمان‌های مذهبی خواهان رفع تبعیض در دسترسی به منابع هستند باید داوطلبانه از دریافت این کمک‌ها خودداری کنند تا بتوان امور شهر و به خصوص بدهکاری ۵۲ هزار میلیاردی شهرداری را هر چه سریع‌تر سروسامان داد؛ چراکه اجحاف در حق مردم است اگر برای کمک به یکسری موسسات مذهبی، قرض دوباره‌ای ایجاد شود.

انتهای پیام/

کد خبر 698762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha