مساجد، تنها سرایی برای  آبادانی آخرت نیستند

خبرگزاری شبستان: رئیس موسسه مسجد، گفت: مسجدی مطلوب است که همه نیازهای جامعه را در همه زمان‌ها و شرایط جواب‌گو باشد از این‌رو می‌توان استفاده از کالای ایرانی را در مساجد فرهنگسازی کرد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، در جامعه اسلامى، مساجد در تمام جنبه‏‌هاى زندگى فردى و اجتماعى مسلمانان حضور فعال دارند و در آن نقشی محورى ايفا مى‏‌كنند.

 

مخاطبانی که براى انجام فرايض دينى هر روز به مسجد رفت و آمد مى‌‏كنند، ضمن اداى فريضه نماز با قرارگرفتن در اين اجتماع در خلال صحبت با يكديگر از اخبار جامعه باخبر مى‏‌شوند و در جريان مسایل روز نیز قرار مى‏‌گيرند.

 

همچنين، وجود منابر در مساجد كه از آن‌ها به عنوان يك «رسانه عمومى در اسلام» نام برده مى‌شود نيز نقش مهمى در نشر افكار ايفا مى‏‌كنند و سخنرانان با استفاده از آن‌ها به نشر عقايد اسلامى و انتقال مسایل مهم جامعه به مردم مى‌پردازند.

 

با توجه به اینکه بحث حمایت از کالای ایرانی به عنوان شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری انتخاب شده است این ظرفیت در طول سال برای تبلیغ و اطلاع‌رسانی آن فراهم است تا به صورت مکرر و نه موردی و مقطعی در مساجد ترویج و تبیین شود.

 

به همین جهت و در راستای نقش تاثیرگذار مساجد در تحقق این موضوع با حجت‌الاسلام تقی قرائتی؛ مدیر موسسه مسجد، مصاحبه‌ای انجام شده است که متن آن در ادامه می‌آید:

 

قرائتی در گفت‌وگو با خبرنگار  ما  با اشاره به جایگاه اثرگذار مساجد در موضوعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، گفت: مردم در غیر از مساجد نمی‌توانند تربیت اجتماعی شوند، زیرا همان گونه که مادر در تربیت فرزند موثر است، مسجد هم در رشد و پرورش اعتقادات دینی افراد جامعه نقش قابل توجهی دارد و هیچ دستگاه و نهادی نمی‌تواند جای آن را بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه هر جامعه‌ای بدون تولید ملی و خودکفایی نمی‌تواند گامی اثرگذار در تحقق حمایت از کالای ایرانی بردارد، اظهار کرد: بدون شک تبیین حمایت از تولید ملی و فرهنگ استفاده از کالای ایرانی در مساجد تاثیرگذاری بسیاری روی مردم خواهد گذاشت.

 

رئیس موسسه مسجد بر لزوم تقویت و افزایش تعداد مساجد تاکید کرد و گفت: اگر ۵۰۰ هزار مسجد داشته باشیم، و همین تعداد امام جماعت مسجد، بدون شک در اصلاح جامعه و تبیین الگوهای صحیح  در سبک زندگی ایرانی و اسلامی و مصرف استفاده از تولید داخلی و خود کفایی و استقلال اقتصادی می‌توانند نقش اثرگذاری ایفا کنند، در این صورت جامعه اصلاح می‌شود و دیگر به نیروی انتظامی و دیگر نهادهای امنیتی نیازی نیست.

 

قرائتی اظهار کرد: ترویج حمایت از تولید داخلی در مساجد، استقلال دینی، فرهنگی و اقتصادی را به همراه دارد زیرا مردم وقتی به مساجد رفت و آمد داشته باشند، از بسیاری از مشکلات جامعه مطلع می‌شوند و بسیاری از آن‌ها حل خواهند شد، اما وقتی حضور افراد جامعه در مساجد کمرنگ باشد، اقتصاد، تولید و فرهنگ هیچ کدام آن طور که باید باشند، نخواهند بود.

 

وی با بیان اینکه مساجد تنها سرای آخرت نیستند، بلکه  سرایی برای عمران و آبادانی این دنیا هم  محسوب می‌شوند، گفت: مسجدی مطلوب است که همه نیازهای جامعه را در همه زمان‌ها و شرایط جواب‌گو باشد.

 

رییس موسسه مسجد ادامه داد: همه مردم، غنی، فقیر، پزشک، مهندس، سالخورده، جوان و سالخورده و حتی کسانی که اهل نماز خواندن نیستند، در خانه‌های خدا در شرایطی همچون مناسبت‌های مذهبی، عزا و مراسم ختم و در زمان حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و جنگ حضور دارند، بنابراین با توجه به این ظرفیتی که در این مکان عبادی حضور می‌یابد، بسیاری از مسایل مهم روز جامعه را می‌توان از طریق آن پیگیری کرد.

 

قرائتی با اشاره به جایگاه مساجد در مقاطع و دوران‌های مختلف، گفت: مساجد، در دوران دفاع مقدس پایگاه پشتیبانی از رزمندگان محسوب می‌شدند و در شرایط بحران هم از ظرفیت این مراکز استفاده می‌شود و شده است اما نباید از مساجد استفاده ابزاری کرد و مسجد باید همیشه مسجد باقی بماند.

 

 

 

کد خبر 698433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha