تاکید مراجع و علما بر گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز (۱۶ فروردین) با سفر به قم با علما و مراجع عظام تقلید دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی در این  سفر با آیت الله سبحانی، آیت الله علوی گرگانی، آیت الله نوری همدانی، آیت الله صافی گلپایگانی، آیت ا لله مکارم شیرازی و آیت الله یزدی دیدار و گفتگو کرد.

آیت‌ الله جعفر سبحانی در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: سازمان اوقاف دارای ظرفیت بسیار عظیمی است که یکی از آنها بقاع متبرکه امامزادگان است که برای گسترش احکام و معارف دینی مهم است.

وی بیان داشت: امامزادگان در زمان حیات خویش به تبلیغ دین اهتمام ورزیدند و امروز نیز باید از ظرفیت بقاع آنها برای تبلیغ دین و گسترش معارف اسلامی کوشید.

این مرجع تقلید گفت: وهابیون در حال تبلیغ افکار غلط خود هستند و باید شیعیان نیز برای تبلیغ ظرفیت های خود تلاش کرده و از این رو باید از ظرفیت بقاع متبرکه استفاده کرد.

آیت الله سبحانی گفت: باید در راستای ترویج اقامه نماز و تبلیغ عفاف و حجاب کوشید و از ظرفیت بقاع متبرکه در راستای تقویت پایه های نظام جمهوری اسلامی به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

وی گفت: یکی از موضوعات اساسی، افزایش حافظان قرآن کریم در کشور است که این امر موجب ارتقا وجهه بین المللی جمهوری اسلامی شده و باید در این راستا برنامه ریزی کرد.

این مرجع تقلید گفت: توجه به قرائت و مفاهیم قرآن کریم نیز اهمیت دارد و برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در جمهوری اسلامی اثر بخشی قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.

آیت الله سبحانی گفت: حافظان قرآن کریم نقش بسیار مهمی دارند و باید به قدری افزایش یابند که در سطح بین المللی معروف شده تا تبلیغات سو دشمن در این زمینه از بین برود.

وی خواستار گسترش تبلیغ چهره به چهره در بقاع متبرکه امامزادگان شد و گفت: این امر باید با جدیت دنبال شود و باید در این زمینه از روحانیون متخصص استفاده کرد.

 

*نباید به وقف ضرر وارد شود/حافظان قرآنی باید گسترش یابند

آیت ‌الله سیدمحمد علوی گرگانی نیز گفت: اینکه نظام ما یک نظام قرآنی افتخار است و نشان می دهد که به چه میزان کارهای قرآنی انجام شده است.

وی عنوان داشت: باید در تربیت حافظان قرآنی کوشد و در این زمینه باید هر اندازه که می توانیم تلاش کرده و به تربیت حافظان قرآنی بپردازیم.

آیت الله علوی گرگانی گفت: امروزه شاهد هستیم که آثار قرآن کریم در بقاع متبرکه مشاهده می شود که این بسیار اثر بخش بوده و افراد استفاده می کنند.

وی گفت: انس با قرآن کریم بسیار مهم است و باید هر اندازه که می توان در این راستا کوشید و اجازه نداد که این حرکت عظیم لحظه ای کند شود.

این مرجع تقلید به موضوع موقوفات اشاره کرد و گفت: نباید به گونه ای باشد که مغازه هایی که برای موقوفه هستند اجاره پایین داشته باشند چرا که این امر ضرر به وقف است.

 

* باید از هر فرصتی برای تبلیغ و ترویج قرآن استفاده کرد

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز با اشاره به تلاش های وهابیون گفت: وهابیت همواره این گونه تبلیغ می کند که شیعیان نسبت به قرآن اهتمام جدی ندارند، بنابراین برگزاری مسابقات قرآنی جمهوری اسلامی به همت سازمان اوقاف، تاثیر زیادی در خنثی سازی اینگونه تبلیغات مسموم دارد.

این مرجع تقلید گفت: حتی باید در مجامع اهل سنت و وهابیت نیز تبلیغات گسترده داشته باشیم و به همه جهانیان بگوییم مسابقاتی در این سطح در ایران برگزار می‌شود.

وی گفت: باید از هر فرصتی برای تبلیغ و ترویج قرآن استفاده کرد و برگزاری طرح‌های فرهنگی در مناسبت های گوناگوون از جمله نوروز برای ترویج و تبیین معارف دینی، کار خوبی است که سازمان اوقاف نسبت به انجام آن همت گمارده است.

آیت الله مکارم شیرازی همچنین به اغلاط رسم الخطی قرآن عثمان طه اشاره کرد و گفت: شاید تعداد این اشتباهات به ۲۰۰ مورد برسد و حتی تناقضاتی هم در این رسم الخط دیده می‌شود که باید زمینه تصحیح آن در بین مسلمانان سراسر جهان فراهم شود.

وی گفت: تصحیح رسم الخط قرآن ارتباطی با تحریف آن ندارد چرا که خداوند، خود حافظ کلام خویش است ولی باید زمینه آسان خوانی آیات این کتاب آسمانی را برای همه اعراب و غیر اعراب به وجود آورد.

 

*متخصصان قرآنی تربیت شوند

آیت الله حسین نوری همدانی هم  در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره اهمیت توجه به قرآن گفت: کارهایی که سازمان اوقاف در مورد قرآن انجام می دهد بسیار مهم و مفید است و در اسلام نیز نعمتی بالاتر از علم قرآن نداریم.

وی گفت: اگر کسی صاحب علم قرآن شود، خداوند به اون لطف کرده است و باید قدردان این علم و لطف باشد و در ترویج آن بکوشد.

این مرجع تقلید با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن کریم گفت: ما باید به متن قرآن نزدیک شده و بکوشیم تا جامعه را قرآنی کرده و با قرآن انس دهیم.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به لزوم تربیت افراد قرآنی در جامعه گفت: باید انسان ها و افرادی را تربیت کنیم که تخصصی بحث کرده و این افراد به همه ابعاد قرآن بپردازند.

وی گفت: بسیاری از آیات قرآن سیاسی است و آیات قرآنی نیز چیزی است که کسی نمی تواند در برابر آن حرفی بزند که باید به این آیات پرداخته شود.

این مرجع تقلید با اشاره به درخواست ها برای فراگیری مسائل قرآنی گفت: کسانی که به شما مراجعه می کنند اول باید از نظر هوش بررسی کنید و بر روی آنها برنامه ریزی کنید.

آیت الله نوری همدانی عنوان داشت: افرادی را تربیت کنید که در سطح جهان بتوانند مطرح شوند تا در آینده نیز آنها بتوانند به تربیت دیگران پرداخته و موضوعات تخصصی قرآن را گسترش دهند.

 

*لزوم توجه به کلام وحی در کتب درسی/حوزه های علمیه به مباحث قرآنی توجه بیشتری داشته باشند

آیت ‌الله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم گفت: توجه به قرآن کریم توسط مردم در سایه فعالیت های سازمان هایی چون اوقاف و امور خیریه است.

وی گفت: به برکت نظام اسلامی غبار غربت از قرآن کریم زدوده شده است و امروز توجه به قرآن و مفاهیم قرآنی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: در خصوص فقه القرآن کتب بسیاری نوشته شده است اما این روند در دهه های اخیر کمرنگ شده که باید در این زمینه نیز اهتمام داشت.

آیت الله یزدی گفت: یکی از موضوعات مهم این است که توجه به کلام وحی باید در کتب درسی بیشتر شود و در طلاب حوزه های علمیه نیز باید به صورت واحد درسی ارائه شده و مباحث طلبگی درباره تفسیر و فهم این کتاب آسمان اهتمام ورزند.

وی گفت: باید توجه به قرآن کریم در حوزه های علمیه بیشتر شود و طلاب نسبت به قرآن و فهم قرآنی اهتمام داشته باشند و در کنار تفسیر به حفظ قرآن نیز بپردازند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: سازمان اوقاف باید در زمینه توسعه فعالیت های قرآنی و همچنین برگزاری دوره های حفظ ویژه طلاب نیز اهتمام ورزد.

 

*فهم و درک کلام وحی پایانی ندارد

آیت‌ الله لطف‌ الله صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید نیز در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: باید در زمینه توسعه مفاهیم کلام الهی کوشید چرا که این امر موجب رضایت امام عصر(عج) می شود.

وی بیان داشت: هرچه اقبال مردم به قرآن با کار و تلاش بیشتر افزایش پیدا کند، برکات و ثمرات این کتاب الهی بیش از پیش شامل حال ما خواهد شد.

این مرجع تقلید گفت: باید فعالیت های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه همواره تقویت شود و باید بدانیم که افزایش فعالیت‌ های قرآنی در کشور موجب افتخار جمهوری اسلامی است.

آیت الله صافی گلپایگانی گفت: خوشبختانه بسیاری از نواقصی که در حوزه های قرآنی وجود داشته برطرف شده است و قرآن کریم به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان و برنامه زندگی بشر نباید مهجور باشد.

وی گفت: هرچه می‌توانیم باید در زمینه نشر مفاهیم و معارف قرآن در جامعه تلاش کنیم و در این راستا همه وظیفه داریم و باید اهتمام ورزیم.

این مرجع تقلید گفت: باید بدانیم که فهم و درک کلام وحی پایانی ندارد و هر چه در این زمینه کار شود، باز هم معارف جدیدی به دست ما خواهد رسید.

 

*برگزاري سی و پنجمین مسابقات بین‌المللی قرآن

حجت‌ الاسلام والمسلمین علی محمدی رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه  هم در دیدار با مراجع عظام تقلید با بیان مطلب فوق گفت: این دوره از مسابقات از 30 فروردین ماه تا ششم اردیبهشت ماه به میزبانی جمهوری اسلامی برگزار می شود که 83 کشور برای حضور در این دوره از مسابقات اعلام آمادگی کرده اند.

وی بیان داشت: همچنین دومین سال از برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم طلاب را خواهیم داشت که تاکنون 44 کشور برای این دوره از مسابقات اعلام آمادگی کرده اند.

رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: در مسابقات طلاب علاوه بر رشته حفظ و قرائت، تفسیر و خطابه‌ های قرآنی نیز اضافه شده و در بخش موضوعات پژوهشی نیز هزار و 115 مقاله در قالب 130 مقاله خارجی و 985 مقاله داخلی به دبیرخانه ارسال شده است.

محمدی به برگزاری همایش های پژوهش های قرآنی اشاره کرد و گفت: این همایش نیز از 28 تا 30 فروردین امسال با حضور پژوهشگران داخلی و خارجی در قم برگزار می ‌شود.

وی بیان داشت: این دوره از مسابقات دارای موضوعاتی از قبیل استکبارستیزی در قرآن، استکبارستیزی در سیره اهل بیت(ع) و استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامی است.

رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه به اهمیت تربیت حافظان قرآن کریم اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در این زمیه نکات بسیار ارزنده ای را فرموده اند و سازمان اوقاف نیز تعهد کرده است که بر اساس آن طی شش سال،2 میلیون و 175 هزار نفر در سامانه ثبت‌نام کردند و بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر در آزمون کتبی و شفاهی مسابقات حضور داشته اند.

وی گفت: 10 مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن در بقاع امامزادگان دایر شده و 200 نفر نیز در حال حفظ شبانه ‌روزی قرآن هستند که به مدت یک سال موفق به حفظ قرآن خواهند شد.

محمدی گفت: در زمینه مربی قرآن کریم نیز 11 هزار مربی فعالیت می کنند که فعالیت آنها در خصوص حفظ، قرائت و روخوانی در سراسر کشور است.

کد خبر 697959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha