به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، در جامعه اسلامى، مساجد در تمام جنبههاى زندگى فردى و اجتماعى مسلمانان حضور فعال دارند و نقشی محورى ايفا مىكنند.
مخاطبانی که براى انجام فرايض دينى هر روز به مسجد رفت و آمد مىكنند، ضمن اداى فريضه نماز با قرارگرفتن در اين اجتماع در خلال صحبت با يكديگر از اخبار جامعه باخبر مىشوند و در جريان مسایل روز نیز قرار مىگيرند.
همچنين، وجود منابر در مساجد كه از آنها به عنوان يك «رسانه عمومى در اسلام» نام برده مىشود، نيز نقش مهمى در نشر افكار ايفا مىكنند و سخنرانان با استفاده از آن به نشر عقايد اسلامى و انتقال مسایل مهم جامعه به مردم مىپردازند.
با توجه به اینکه بحث حمایت از کالای ایرانی به عنوان شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری انتخاب شده است این ظرفیت در طول سال برای تبلیغ و اطلاعرسانی آن فراهم است تا به صورت مکرر و نه موردی و مقطعی ترویج و تبیین شود.
به همین جهت و در راستای نقش تاثیرگذار مساجد در تحقق این موضوع با حجتالاسلام سعید طالبینیا؛ امام جماعت مسجد جامع لولاگر، گفتوگویی انجام شده است که متن آن در ادامه میآید:
حجتالاسلام سعید طالبینیا در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به جایگاه مساجد در تحقق شعار سال ۱۳۹۷، گفت: مساجد کارکردها و کاربردهای بسیاری دارند که این کارکردها میتوانند خدمترسان آنها در این موضوعات شوند.
وی بیان کرد: هیئت امنا، بسیج، کانون فرهنگی هنری و امام جماعت مسجد به عنوان فردی مورد اعتماد میتوانند با تعامل و همکاری یکدیگر در فرهنگسازی این موضوع گام اثرگذاری بردارند و امام جماعت مسجد با بهرهگیری از آیات قرآن کریم و سیره پیامبر (ص) و بزرگان دینی در آشنا کردن مردم در مورد مضرات استفاده از کالای خارجی و فواید مصرف کالای داخلی مطالبی را برای مردم بیان کنند.
امام جماعت مسجد جامع لولاگر، اظهار کرد: لازم است، افرادی که با توجه به تولید داخلی موفقیتهای بسیاری به دست آوردهاند و زمینه خودکفایی کشورشان را بوجود آوردهاند در مساجد برای مردم توسط ائمه جماعات معرفی شوند تا مردم با الگوبرداری از آنان زمینه استفاده از کالای داخلی را فراهم آورند.
طالبینیا گفت: با نگاه به تاریخ کشورمان میبینیم که برخی از بزرگان همانند آیت الله مرعشی نجفی تمام تلاششان بر استفاده از تولیدات داخلی بود، به گونهای که وی حتی دکمه لباسش را هم سعی میکرد، از مصرف داخلی استفاده کنند و ترجیح میداد از کالاهای داخلی برای منزلش استفاده کند، این افراد باید به عنوان الگو توسط ائمه جماعات مساجد برای مردم معرفی شوند.
وی گفت: این موضوع باید برای مردم روشن شود که در صورتی که از کالاهای خارجی یا قاچاق استفاده کنند، موجب بیکار شدن فرزندان و جوانان خودشان میشود، بنابراین از طریق نمایش کلیپ و یا استفاده از ابزارهای نوین میتوان در این زمینه تبلیغ و فرهنگسازی کرد.
امام جماعت مسجد جامع لولاگر، اظهار کرد: امروز شاهد این موضوع هستیم که به دلیل استفاده بیش از اندازه از کالاهای خارجی، بسیاری از کارخانههای کشورمان تعطیل شدهاند که استفاده از کالای داخلی و تعصب در این زمینه میتواند کشور را به خودکفایی و استقلال و عدم استفاده از کالاهای خارجی سوق دهد.
طالبینیا ادامه داد: در این زمینه باید هیئات امنای مساجد، به گونهای برنامهریزی کنند که حتی در مصرف کالاهایی مانند قند، چای و شویندهها در مساجد از تولیدات داخلی استفاده شود، امروز چای و برنجی که در کشورمان تولید میشود، از بهترینها است در حالی که در بسیاری از مساجد و محافل از نوع خارجی آنها که کیفیت بسیار پایینی دارند، استفاده میشود بر این اساس لازم است استفاده از این اقلام در مساجد گسترش یابد تا در نهایت کارگر ایرانی متضرر نشود.
وی اظهار کرد: در استان تهران بیش از ۲ هزار مسجد فعالیت میکنند و در صورتی که این تعداد مساجد برای برنامههای مناسبتی خود از کالاهای داخلی استفاده کنند، میتوانند گامی در جهت استفاده و حمایت از کالای داخلی بردارند و استفاده از کالای داخلی را در جامعه فرهنگسازی کنند.
امام جماعت مسجد جامع لولاگر، خاطرنشان کرد: لازم است، نمازگزارانی که در مساجد حضور مییابند، گفتار امام مسجد در این زمینه را در خانواده بیان کنند و فرهنگ استفاده از کالای داخلی را در منازل ترویج دهند.
طالبینیا ادامه داد: چه لزومی دارد که لوازم برقی منازل از نوع خارجی باشد، ما توقع داریم که دولت برای جوانان اشتغال ایجاد کند، در حالی که خودمان در این زمینه هیچ گامی برنمیداریم و دائما از کالاهای خارجی برای منازل خریداری میکنیم در این زمینه پایگاههای بسیج هم میتوانند با توجه به عضویت بسیار جوانان در این پایگاهها در تبلیغ کالاهای داخلی فرهنگسازی و تبلیغ کنند.
نظر شما