فومن؛ شهر مجسمه های رنگارنگ

خبرگزاری شبستان: فومن شهر مجسمه های بتنی رنگارنگ با مناطق بسیار جالب گردشگری سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، شهرستان فومن با موقعیت جلگه‌ای در میان مزارع و باغ ها اطراف خود محصور است، فومن  تا حدود ۹۸۰ ه .ق قبل از انتقال مرکزیت ایالت بیه پس توسط جمشید سلطان به رشت، حاکم نشین این قسمت از گیلان بوده است.

 

شهر فومن با این انتقال به تدریج اهمیت خود را از دست داد و به صورت یک بازار و شهر محلی درآمد و توسعه روز افزون رشت بر روی فومن سایه افکند و تا سالیان متمادی این شهر در گیلان یک موقعیت حاشیه ای داشت، تا اینکه طی چند سال اخیر مجدداً بصورت یک شهر فعال درآمد و توانست اعتبار پیشین خود را باز یابد.

 

شهر فومن دارای گذشته ای پر فروغ و تاریخی است، به طوری که این شهر  مرکز گیلان بیه پس و به دارالعماره معروف بوده، درآمد اکثر مردم این شهرستان از کشاورزی است از این رو فومن یکی از مناطق عمده کشت برنج استان گیلان به شمار می‌آید.

 

فومن در دوران اسلامی به عنوان مرکز بخش « بیه پس» (بخش غربی گیلان) شناخته می‌شد، فرمانروایان این منطقه را عمدتا از خانواده آل اسحاق می‌دانند که نسبت خود را به خاندان های باستانی ایران از جمله به اشکانیان می‌رسانیدند، در زمان امیر دیباج، فومن به تصرف مغولان در آمد، پس از قدرت یافتن دودمان صفوی و تصمیم شاه عباس به برچیدن حکومت های محلی، خان احمد( آخرین فرمانروای لاهیجان از دودمان آل کیا) و محمد امین خان( آخرین فرمانروای فومن از دودماان آل سلجوق) نیز از سپاه قزلبش شکست خوردند و سرتاسر گیلان زیر فرمان حکومت صفویه در آمد، قیام جنگلی ها از « تولم » آغاز شد و فومن، پناهگاه مهم میهن پرستان و آزادیخواهان شد، در حال حاضر شهرستان فومن از مناطق زیبا استان گیلان است که جاذبه های بسیار جالب گردشگری دارد که چشم هر بیننده ای را به سوی خود جلب می‌کند.'

 

شهر زیبای ماسوله،به عنوان یکی از آثار تاریخی مهم شهرستان فومن، از نظر صنعت توریسم(گردشگری)، با اهمیت‌ترین مناطق گیلان، ایران و بلکه جهان شناخته شده است.

 

بعد از شهر تاریخی ماسوله، دژ تاریخی«قلعه رودخان»،از دیگر آثار مهم و با ارزش این شهرستان تلقی می‌شود، این قلعه بعنوان یکی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی،قدیمی ترین و معظم ترین دژنظامی-حکومتی گیلان،بلکه ایران بشمار رفته و در زمره ی با اهمیت ترین مناطق ایران زمین محسوب می‌شود.

 

در کنار کشت برنج، پرورش طیور، دام و پرورش کرم ابریشم، تولیدات دستبافت پشمی در این منطقه رواج دارد.

 

با وجود رونق کشاورزی در این شهرستان صنعت گردشگری نیز جایگاه ویژه ای دارد و  آب و هوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان و چشمه های متعدد و بقاع متبرکه و اماکن تاریخی فرهنگی، فومن را به یکی از قطب های گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل کرده است.

 

جاذبه های گردشگری:

 تالاب خطیب سراگوراب و کهنه گوراب، پارک تفریحی، جنگل‌ها و مراتع سبز، غار فوشه، پارک و مجموعه گردشگری و تاریخی قلعه رود خان و شهرک ماسوله، شهر تاریخی ماسوله،بقایای قلعه کول فومن، غار فوشه، قلعه رودخان، بقعه امامزاده میرزا از نوادگان امام موسی کاظم (علیه السلام)، بقاع متبرکه پیر جلودار و آقا میر سرای، بقعه متبرکه سبز قبا از نوادگان امام  موسی بن جعفر (علیه السلام) و بقعه عون بن علی و فرزند محمد حنیفه از فرزندان امام علی (علیه السلام) از جاذبه های گردشگری، تاریخی و زیارتگاه و اماکن مذهبی این شهرستان می‌باشد.

سوغات فومن:

از سوغات معروف این شهرستان،می‌توان به کلوچه ی سنتی فومن اشاره کرد که به دلیل مرغوبیت و خوشمزه بودن و همچنین متمایز بودن با سایر کلوچه ها،ذائقه ی بسیاری از مسافرین را به خود جذب نموده است.

 

غیر از کلوچه،«نان روغنی»و«نان خشک»فومن و همچنین«حلوا کنجدی»و«اگردگ»(اگرده)که از شیرینی های محلی ماسوله است،از دیگر سوغات معروف این شهرستان است.

غذاهای محلی:

شیرین قاتوق، پیاز خورشت، کهنه لحاف، جوکل که، ترشی شامی، سیر قیله، سیرواویج، ترش آش، باقلا آش، شیرینی( حلوا قاچی، دوشاب برنج و لاکو) از غذاهای محلی فومن است.

صنایع دستی:

چموش دوزی، عروسم بافی، بافتنی های سنتی، گره چینی و چلنگری از صنایع دستی این شهرستان می‌باشد.

 

 

کد خبر 697013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha