به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، میرزا احمدخان معروف به مشیرالسلطنه مسجد و مدرسه مشیرالسلطنه را ساخت و به تاریخ 1318 قمری وقف کرد.
این بنا، دارای صحنی کوچک است که هشت حجره در سه طرف آن وجود دارد، از ویژگیهای این بنا، وجود یک برج ساعت در جبهه شرقی آن است که از معابر مجاور، قابل رؤیت است و به همین سبب به مسجد ساعت نیز شهرت یافته است.
در پشت شبستان، مطبخ و انباري، با دالاني مجزا تا خيابان مجاور، تعبيه شده است و در طبقه اول آن يک حجره و يک مهتابي وجود دارد که گويا در گذشته از حجره به عنوان کتابخانه و از مهتابي براي بخش زنانه مسجد استفاده ميشده است.
مسجد مشیرالسلطنه اگرچه دارای معماری ساده ایرانی است که عناصری همچون طاقهای ضربی، مقرنسکاری، کاشیکاری و... در آن دیده میشود اما علاوه بر اینها، ویژگی منحصر به فردی را در خود جای داده که این مسجد را از دیگر مساجد متمایز میکند و آن هم قرار گرفتن یکی از قدیمیترین ساعتهای وارد شده به ایران، در این مسجد است.
این مسجد همچنین دارای یک محراب کاشیکاریشده است که بر آن «سوره توحید» با خط نسخ نگاشته شده است وسط مسجد حوضی به طول ۲۵ و به عرض ۱۰ متر ساخته شده است، این حوض از سنگ یکپارچه ساخته شده است که سابقاً از آب پر میشده است.
نظر شما