درسی از امام هادی علیه السلام در توکل عمیق به خداوند/همراهی با اهل تقوا، وعده الهی است

خبرگزاری شبستان: استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با تبیین بخشی از فرمایشات امام هادی علیه السلام، هر یک از این سخنان را نشاندهنده سبک زندگی اسلامی دانست.

آیت الله احمد شیخ بهایی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به مناسبت سوم رجب المرجب، سالروز شهادت امام هادی علیه السلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه از کلمات آن حضرت می شود سبک زندگی اسلامی را استخراج کرد؛ به ماجرای دیدار یکی از شیعیان حضرت به منظور شکایت از فقر اشاره و تصریح کرد: آن حضرت فرمودند «کدام نعمت را که خداوند عطا کرده می توانی شکر آن را به جای آوری؟ خدا به تو ایمان عطا کرده که بواسطه آن از عذاب جهنم در امان می مانی و عافیت را که کمک می کند تو را در عبادت و قناعت را که آبرویت را حفظ می کنی؛ به نظرم رسید می خواهی از خدایی که این همه نعمت به تو عطا کرده شکایت کنی».

 

 

وی با استفاده از این فرمایش امام دهم خاطرنشان کرد: این یعنی در سخت ترین شرایط نعمت ها را فراموش نکنیم؛ لذا در روایات «حیات طیبه» را به قناعت تعبیر کردند.

 

آیت الله شیخ بهایی با اشاره به نقل دیگری مربوط به زندگی آن امام همام گفت: یکی از شیعیان حضرت نزد ایشان رفت و گفت متوکل چون فهمیده دوستدار شما هستم مرا از خود رانده و حقوق مرا قطع کرده است، شما خواهشی کنید و بخواهید کارم درست شود؛ پس از این دیدار چند نفر از طرف متوکل دنبال آن شخص آمده و او را نزد متوکل برده و کار او درست شد، از نزدیکان متوکل پرسید آیا امام هادی اینجا بوده؟ گفتند خیر، پرسید آیا نامه ای از جانب ایشان برای متوکل آمده، گفتند خیر؛ برگشت خدمت امام علیه السلام و گفت به برکت شما کارم درست شد{در حالیکه شما تقاضایی از متوکل نداشتید، جریان چه بود} حضرت فرمود: خداوند تعالی می داند ما در مسائل مهم فقط به او پناه می بریم و در سختی ها فقط به او توکل می کنیم و هرگاه از او خواستیم به ما داده لذا می ترسیم اگر از او برگردیم او نیز از ما برگردد.

 

وی اظهار داشت: فرمایش امام هادی علیه السلام حاکی از آن است که کار را به خدا بسپاریم و نزد طاغوت ها نرویم؛ پیش هر قدرت نامشروعی رو نیندازیم و دیگران را فقط وسیله بدانیم؛ اگر به او اعتماد کنیم او هم به وعده اش عمل می کند؛ مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیر با خبرگان تأکید کردند خداوند همراه اهل تقوا و احسان است؛ این معیت، وعده الهی است و این همراهی خداوند، همه مشکلات را حل و در مسیر مستقیم کمک می کند.

 

استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به فرمایش دیگری از امام هادی علیه السلام که «هر کس از خود راضی باشد، خیلی از افراد از دست او ناراضی می شوند» تأکید کرد: خود را مقصر ندیدن، باعث می شود انسان مورد خشم و غضب دیگران قرار گیرد.

 

وی با استفاده از فرمایش دیگری از آن حضرت بر ضرورت پرهیز از بیهوده گویی و هدر دادن وقت تأکید کرد و گفت: دست انداختن دیگران چه در فضای مجازی و یا حقیقی، نشانه بی خردی است.

 

آیت الله شیخ بهایی با بیان اینکه اینها شیوه های مختلفی است که حضرت راه را نشان می دهد؛ همچنین به یکی دیگر از سخنان گهربار امام دهم مبنی بر اینکه اگر انسان بخواهد از نعمت ها لذت ببرد باید گاهی محرومیت بکشد؛ اشاره کرد و ادامه داد: آن حضرت فرمودند هر وقت دیدی عدالت در جامعه غالب است و نوع مردم و مسئولین به دنبال عدالت هستند به افراد گمان بد نبرید اما اگر دیدید مردم و حکومت دنبال ظلم و ستم هستند به هر کس اعتماد نکنید.

 

 

وی اظهار داشت: از این روز در فضای بین الملل که ظلم و فریب و ستم است، جای خوش بینی و حسن ظن به قدرت ها نیست اما جایی که افراد مؤمن و انقلابی هستند نباید سوء ظن داشت. 

کد خبر 696561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha