حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری، کارشناس مذهبی در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با تشریح کیفیت آرزو کردن در اسلام، گفت: اولین شب جمعه ماه رجب مصادف با «لیله الرغائب»، یعنی شب آروزها و فرصتی است مغتنم برای ارتباط با ذات باریتعالی و عرض درخواست ها به محضر او؛ اما ... آنچه که باید در مورد این شب ارزشمند دانست، این است که پروردگار عالم دنبال دلیلی است که بندگان را مورد عفو، رحمت و بخشش قرار دهد، به همین جهت «لیله الرغائب»، شب بارش رحمت الهی نامیده شده است.
وی با بیان اینکه آرزوهای دور و دراز در اسلام نکوهش شده است، ادامه داد: در شرح حال حضرت عیسی بن مریم(ع) آمده ایشان روزی از روستایی گذر می کرد، به قومی برخورد کرد که اهل آن روستا از بین رفته بودند، یکی از حوّاریون به حضرت(ع) عرض کرد: گویا بر این قوم عذابی نازل شده است، حضرت عیسی(ع) دعایی کرد تا شخصی از آن قوم زنده شود و علت را جویا شد، وی در پاسخ اینکه شما به چه بلایی مبتلا شدید، گفت: ما چند خطا در زندگی داشتیم، اول اینکه دنیاپرست بودیم و بعد آنکه گرفتار آرزوهای طول و دراز دنیایی شدیم. این یعنی چنین خواسته هایی مورد نکوهش است و دین اعتقادی به آنها ندارد.
حجت الاسلام بهاری در رابطه با توصیه و نهی اسلام نسبت به برخی از آرزوها بیان کرد: اگر انسان از پروردگار عالم آرزویی طلب می کند، باید آن خواسته حتی اگر رویکرد دنیایی دارد ،منجر به ساختن عالم آخرت او شود. برخی، آرزو و توفیق شهادت را از خداوند می خواهند، این خواسته بزرگی است و در روایات آمده امیرالمومنین امام علی(ع)، بارها از پروردگار چنین خواسته ای را داشته اند.
امام جماعت مسجد هدایت تصریح کرد: در برخی مواقع، انسان از خداوند می خواهد به گناه آلوده نشود و یا زیارت اولیای الهی نصیبش شود و یا آرزوی دیدار حضرت حجت(عج) و یا داشتن زندگی پاک، فرزند صالح و داشتن همسرخوب را می کند، این خواسته ها، آرزوهای دنیوی نیست، بلکه آخرت ساز است. به نظرم کسی که از خدا درخواست حفظ دین، توجه به حقیقت دین و یا ادامه راه اولیای الهی را می کند، آرزویش مورد توجه پروردگار عالم قرار می گیرد و حتی در این مسیر خداوند، انسان درخواست کننده را راهنمایی هم می کند که چگونه قدم بردارد.
وی تاکید کرد: البته باید توجه داشت: همانطور که خداوند به بندگانش نگاه با معرفت دارد، به همان نسبت، کسانی که فقط آرزوهای دنیوی دارند و در فکر مادیات دنیایند را مورد نکوهش قرار می دهد.
این خطیب و کارشناس مذهبی ابراز کرد: از یکی از بزرگان دینی نقل شده: فردی در مسجد کوفه، مشغول دعا بود و از خداوند طلب مادیات دنیوی را داشت، شخصی از پشت به شانه های آن فرد زد که چرا برای فرج من دعا نمی کنی که اگر برای تعجیل در فرج دعا کنی، همه گره های مادی تو هم گشوده می شود. مشخص می شود که دعا برای ظهور حضرت مهدی(عج) آرزوی بزرگی است که باید از جمله آرزوهای ما از خداوند باشد، به طوری که در دعای افتتاح هم آمده است: «اللّهم انّا نرغب الیک فی دولة کریمة»، «خدایا ما در دولت کریمه حضرت حجت(عج) قرار بده».
وی ماه رجب را ماه آغاز بارش رحمت الهی بر بندگان دانست و ابراز کرد: خداوند به بندگان توصیه کرده که اگر به درگاه الهی رجوع کنند، ناامید بازنمی گردند، لذا لیله الرغایب فرصتی است تا خداوند بندگانش را مورد عفو قرار دهد، به همین جهت توصیه شده از فضلیت های این شب بابرکت بهره کافی ببریم و از لحظات و ساعات آن غافل نشویم و وجودمان را به آنچه توصیه های پروردگار و ائمه معصومین(ع) بوده، زینت ببخشیم.
کارشناس مذهبی با اشاره به دیگر برکات لیله الرغائب، تاکید کرد: در روایات و کتب ادعیه بویژه «مفاتیح الجنان» شیخ عباس قمی به فضیلت های ماه رجب و لیله الرغائب اشاره و عظمت این ماه، با نگاه دقیقی مطرح شده است. دعای يا «مَنْ اَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْر وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ كُلِّ شَرٍّ...» که در این ماه بعد از نماز تلاوت می شود، برگرفته از مضامین پرمعنا است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پروردگار عالم این عظمت ها را به واسطه معصومین(ع) به ما عنایت کرده و لازم است که انسان تک تک لحظات آن را درک کند، در پرتوی این درک است که خدا دنیا و آخرت را برای بندگان تامین می کند.
نظر شما