لزوم ارزیابی کم و کیف دانشگاه های علمی کاربردی/ارائه مدرک کاردانی متوقف شود

خبرگزاری شبستان: یک آسیب‌شناس علوم رفتاری با بیان اینکه ما باید کم و کیف دانشگاه‌های عملی کاربردی را ارزیابی کنیم،گفت: ارائه مدارک کاردانی باید متوقف شود ،چون ایجاد توقع در افراد ایجاد می کند.

مجید ابهری، آسیب‌شناس علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به تصمیم شورای عالی اداری مبنی بر انحلال دانشگاه‌های علمی و کاربردی گفت: در یک مقطعی بر اساس سیاست‌هایی جدا از دانشگاه‌های آزاد و دولتی هر موسسه‌ای اقدام به ایجاد مرکز علمی و کاربردی کرد که ضمن آموزش کارکنان خود، دانشجوی آزاد هم از بیرون می‌گرفتند، این امر باعث بالا رفتن آمار تحصیل کرده‌ها و اشباع‌شدن بازار از نیروهای فارغ‌التحصیل شد که به زیان خود افراد تحصیل کرده هم تمام می‌شد.

 

وی بیان کرد: چون افرادی که در دانشگاه‌های علمی و کاربردی تحصیل می‌کنند مقطع کاردانی دریافت می کنند، وقتی هم کسی وارد اینگونه مراکز علمی می شود بدون توجه به نامش مدرکی می گیرد توقع دارد به اندازه مدرکش شاغل شود.

 

ابهری با بیان اینکه لذا هر وزارتخانه و اداره‌ای (آتش‌نشانی، شهرداری) تصمیم به تاسیس یک مرکز علمی کاربردی برای خود کرد افزود:اینکه اکنون اقدام به منحل کردن این موسسات شده است ،کار درستی نیست مگر پذیرش دانشجویان را متوقف کنند.

 

این آسیب‌شناس علوم رفتاری با بیان اینکه ما باید کم و کیف دانشگاه‌های عملی کاربردی را ارزیابی کنیم، بیان کرد: اولا مدارک کاردانی باید متوقف شود یا دیپلم باشند یا لیسانس. کاردانی در این میان یک مسئله بلاتکلیف است ،چون نه در حقوق افراد و نه در سرنوشت شغلی آنها تاثیر دارد و فقط در افراد ایجاد توقع می کند، چون افراد مدرک کاردانی می گیرند ولی حقوق دیپلم را دریافت می کنند، بنابراین این امر موجب نارضایتی افراد می شود.

 

وی ادامه داد: بنابراین ما باید ابتدا بنشینیم یک تجدیدنظر ساختاری کنیم و ضرورتش را ارزیابی کنیم بعد اقدام به منحل کردن آنها کنیم، اگر یک دفعه این کار را بکنیم به بدنه دانش آموختگی ایران لطمه وارد می شود،مگر اینکه بگوییم از سال آینده دانشجو نپذیرند تا آنهایی که فارغ التحصیل شدند وارد بازار کار شوند.

 

وی ادامه داد: یعنی مسئولان مربوطه باید اجازه دهند دانشجویانی که در حال تحصیل هستند، فارغ التحصیل شوند و یا آنها را در دو یا سه دانشگاه و یا خود دانشگاه علمی کاربردی تجمیع کنند به گونه ای که دیگر هیچ دانشجویی پذیرفته نشود نه اینکه الان یک عده جوان را که با هزار آرزو و آمال وارد دانشگاه شده اند را در خیابان ها رها کنند.

 

ابهری با بیان اینکه همین مسئله باعث خالی ماندن ظرفیت های دانشگاه ها شده است، تصریح کرد: هم دانشگاه آزاد و هم دانشگاه دولتی، ظرفیت خالی دارند که این امر موجب وارد شدن لطمه چندجانبه به تحصیلات تخصصی می شود.

 

وی با اشاره به اعتقاد برخی از نمایندگان مجلس در خصوص اینکه منحل شدن دانشگاه های علمی کاربردی موجب افزایش بیکاری در جامعه می شود، اذعان کرد: من با این حرف موافق نیستم، آموزش یک چیز است و آموزش های کلاسیک چیز دیگر. اگر این مراکز علمی و کاربردی تبدیل به مراکز آموزش های مهارتی و یا مهارت های شغلی (مکانیکی، برق، جوشکاری، تراشکاری) شوند و بدانیم که این افراد وارد بازار کار می شوند بسیاری از مسایل مربوط به بیکاری حل می شود.

 

وی در ادامه افزود: موارد فوق،مهارت های شغلی محسوب می شوند نه اینکه فوق دیپلم جغرافیا یا ادبیات بگیریم، این چه مهارتی است، اصلا لیسانس جغرافیا و ادبیات به چه دردی می خورد مگر ما چقدر به دبیر نیاز داریم؟ بنابراین اگر این موسسات تبدیل به مراکز آموزشی و مهارت شغلی شوند، مشکلات زیادی حل می شود.

 

این آسیب‌شناس علوم رفتاری گفت: تحصیلات کلاسیک باید از دوره دبیرستان به بعد به مهارت شغلی تبدیل شوند کشورهای اتریش و انگلستان که همین طور است. 

کد خبر 696256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha