مصطفی محدثی خراسانی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت مساجد تاکید کرد و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ساخت، تجهیز و احداث مساجد، قدمهای بلندی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برداشته شده است و مساجد باشکوهی با ساختمان زیبا و تجهیزات نفیس ایجاد شده است، اما متاسفانه از ظرفیتها و قابلیتهای این تعداد مساجد استفاده درستی نشده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر و با پیشرفتهای روز در عصر فناوری، اداره مساجد به همان شیوههای سنتی و به دست کسانی است که کمتر با مسایل، نیازهای روز نسل جوان و فضاهای جدید رسانهای آشنا هستند این در حالی است که امروزه نمیتوان با شیوههای سنتی از قابلیتها و ظرفیتهای مساجد بهره برد.
این نویسنده و شاعر، اظهار کرد: تمامی مساجد ما این قابلیت و ظرفیت را دارند که به کانونها و مجامع فرهنگی تبدیل شوند و فعالیتهای فرهنگی، هنری و آموزشی کشور، مرکز ثقلش در آنها و از طریق این خانههای خدا هدایت شوند.
محدثی خراسانی ادامه داد: امروزه به نوعی همه خانوادهها به نسبت کم و یا زیاد با مساجد مرتبط هستند، از طرفی حضور نوجوانان و جوانان در این مرکز با اعتماد و دغدغه کمتری از سوی خانوادهها مواجه است.
وی گفت: در گذشته برخی از مساجد به دلیل حضور و رفت و آمد افراد مطرح و سرشناس و چهرههای فرهنگی و انجام فعالیتهای فرهنگی گسترده به مساجد موفق و فعال تبدیل شده بودند، اما اکنون مجموعه فعالیت برخی از آنها عمدتا شامل برگزاری نماز جماعت و یا برگزاری مراسم در اعیاد و مناسبت ها است و برخی دیگر نیز تنها در دعوت از مداحان برجسته در مناسبتها با یکدیگر رقابت دارند، در صورتی که در عرصههای ارجمندتر و مبناییتر باید با یکدیگر رقابت داشته باشند.
این نویسنده و شاعر بر لزوم ارتقای جاذبه مساجد تاکید کرد و ادامه داد: در عصر حاضر مساجد نتوانستهاند به مرجع و مرکز فعالیتهای فرهنگی تبدیل شوند و بیشتر فعالیت آنها تنها در بحث عبادی و اقامه نماز جماعت است.
محدثی خراسانی گفت: به نظرم مساجد باید قابلیت و ظرفیت فعالیت در تمامی حوزهها اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و هنری را دارند و دستگاههایی چون حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری باید با مساجد در اجرای برنامههای مختلف همافزایی و تعامل داشته باشند و با همکاری هم فعالیتهای فرهنگی را در مساجد متمرکز کنند.
نظر شما