خبرگزاری شبستان – اردبیل:
مردم اردبیل در صبح روز چهارشنبه سوری با حضور در کنار رودخانه «بالیقلی چای» آئین «نو ائوستی» را برگزار و سال پاک را از آب طلب می کنند.
این رسم و آداب ریشه تاریخی دارد و ریش سفیدان شهر به این سنت حسنه تکرار و تاکید دارند که در ایام قدیم نیز مردم با حضور در کنار این رودخانه این آئین را به جا می آوردند.
این آئین به صورت های مختلف انجام می شود که یکی از آنها جارو کردن آب است و بخاطر رفع کدروت ها در سال جدید و پیامی برای آشتی و صلح است.
حتی بخشی از این آئین برای بخت دختران جوان است که با قیچی کردن آب همراه است و در آن دختران صبح زود با حضور در این آئین با قیچی کردن آب آرزو می کنند تا سالی پربرکت داشته باشند.
در سال های اخیر شهرداری اردبیل برای احیای این سنت حسنه با برگزاری آئین های مختلف به ویژه در مناطق تاریخی این رودخانه ساعت خوبی را برای همشهریان فراهم می کند که «تکم گردانی» و برگزاری موسیقی سنتی بخشی از این برنامه شاد است، در ادامه این گزارش گفتگوی با شهردار اردبیل خواهیم داشت:
حمید لطف اللهیان، شهردار اردبیل ضمن تبریک چهارشنبه سوری و فرا رسیدن سال نو، آئین «نو ائوستی» سنتی دیرینه برای مردم دانست که برگزاری برنامه شاد در جوار پل هفت چشمه با استقبال خوب مردم مواجه شد.
شهردار اردبیل دعوت عموم مردم به پاکی و صلح بخشی از پیام برگزاری این آئین سنتی از که مردم با کوزه های سفالی بخشی از آب روخانه را پر می کنند و چهارگوشه خانه خود برای افزایش برکت در سال نو می ریزند و دعا می کنند که خداوند متعال سال خوبی را برای آنها رقم بزنند.
لطف اللهیان دست به دعا شدن و ایمان الهی نیز بخشی از پیام این آئین است که با استقبال خوب هر ساله مردم مواجه می شود و امسال نیز با توجه به تندبادها و شکسته شدن پل چوبی هفت چشمه در آستانه این آئین تعمیر و در اختیار مردم اردبیل قرار گرفت.
حجت الاسلام سید علی موسوی زاد، کارشناس فرهنگی و دینی نیز برپایی آئین های سنتی به ویژه «نو ائوستی» تاکید و حضور اقشار مختلف مردم را نشانه دوری جامعه از پلیدی ها است.
وی احیای رسم های کهن اردبیل را خواستار و از عموم مردم خواست تا با گرایش به آئین های مناسب را عرف جامعه در احیای چنین برنامه ها تاریخ گذشته اردبیل احیا شود.
گزارش: فرشاد قنبری
نظر شما