۴۰  درصد کشته شدگان در تصادفات جوانان زیر ۳۰ سال هستند

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راه های کشور گفت: متاسفانه ۴۰ تا ۴۲ درصد کشته شدگان در تصادفات جوانان ۳۰ سال و کمتر هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، بهروز غروي پیش از ظهر امروز (22 اسفند) در همایش سوانح جاده ای و پیامدهای اجتماعی که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: از سال 2011 تا 2020 دهه ایمنی نامگذاری شده است و با وجود اینکه هدف مجمع عمومی سازمان ملل کاهش 50 درصدی تصادفات جهانی تا 2020 بوده ولی رقم زیادی کاهش نیافته و به یک میلیون و 200 هزار نفر رسیده است.

 

وی ادامه داد: در این حوزه آنچه مهم است، اقدامات پیشگیرانه و دیگری حد تحمل انرژی جنبشی بدن انسان است زیرا بدن انسان صدمه پذیر است بنابراین پیشگیری از طریق جاده و خودرو را باید مورد توجه قرار داد.

 

مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راه های کشور اضافه کرد: محور اصلی اقدامات پیشگیرانه فرهنگی است، رفتار انسان یا عابر در جاده ها به سه عامل قانون، محیط جاده و سیستم حمل و نقل و باورهای مردم بستگی دارد و ما بیشتر به بخش سوم می پردازیم.

 

وی افزود: باورهای مردم به ۲ بخش باور سالم و ناسالم تقسیم می شود که باید به این باور ناسالم که ریشه در فرهنگ دارد، پرداخته شود و اصلاح این بحث و کاهش تصادفات در گرو عزم ملی است و همه باید دست به دست هم دهند تا با برنامه درست بتوان ایمنی را ارتقا داده و کشته ها را کاهش دهیم.

 

غروی تصریح کرد: در حوزه اجتماعی مطالعه ای انجام گرفت و مشاهده شد در دوره 10 ساله، 10 میلیون نفر به دلیل تصادفات و از دست دادن سرپرست، به فقرا اضافه شدند بنابراین حوزه هاي اقتصادی، بهداشت و سلامت و اجتماعي سه رکنی است که در جامعه باید به آن پرداخته شود.

 

وی با اشاره به تعداد کشته شدگان در تصادفات اظهار کرد: ۷۰ درصد کشته شدگان در تصادفات در سوانح بین شهری و 30 درصد شهری بوده است و در حال حاضر بالای 70 درصد کشته شدگان در سوانح بین شهری هستند و متاسفانه 40 تا 42 درصد کشته شدگان جوانان 30 سال و کمتر هستند.

 

مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راه های کشور تاکید کرد: 30 درصد تلفات جاده ای به دلیل حواس پرتی و خواب آلودگی راننده است که موجب واژگونی خودرو شده و 23 درصد تصادفات برخورد با عابر پیاده است.

 

وی ادامه داد: در 70 تا 75 درصد تصادفات منجر به فوت،راننده را مقصر می دانند در حالی که کار سیستم حمل و نقل مشکل داشته که موجب بروز سانحه شده است و قزوین از استان های کم تصادف و موفق است و این قابل توجه است.

 

غروی اعلام کرد: 45 درصد متوفیان حوادث جاده ای یا عابر پیاده یا موتورسیکلت سوار بوده اند و نزدیک 9 درصد تلفات عابران، کودکان زیر 10 سال هستند و 11 درصد هم بین 10 تا 20 سال سن داشتند.

 

مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راه های کشور در خصوص فراوانی تصادفات به لحاظ نوع خودرو توضیح داد: در باربری بالاترین نرخ تصادفات ها در کامیون بنز، ولوو و اسکانیا، در اتوبوس اسکانیا، ولوو و بنز  بوده و خودرو سواری پراید و پژو چهارصد و پنج بیشترین فراوانی را در سوانح جاده ای داشته اند.

 

وی در خصوص مکان های وقوع سوانح جاده ای بیان کرد: سوانح در حوزه برون شهری در جاده اصلی و سپس بزرگراه ها بوده است و تعداد سوانح و کشته شدگان در شب کمتر از روز است و در سوانح رانندگی بالاترین عامل منجر به فوت، ضربه به سر است یعنی عدم استفاده از کمربند ایمنی که  51 درصد کشته شدگان تصادفات بر اثر ضربه به سر فوت کردند.

 

وی یادآور شد: 63 درصد کشته شدگان در تصادفات متاهل و 77 درصد کشته شدگان هم مرد بوده اند.

 

کد خبر 695626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha