به گزارش خبرنگار شهری شبستان، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا در پنجاه و سومین جلسه شورا گفت: رویکرد مسئولان فرهنگی در مواجهه با چهارشنبه سوری رویکردی مقابله ای و رو به خطا بوده است.
وی افزود: چهارشنبه سوری به عنوان یک مراسم سنتی و آیینی یادگاری است از فرهنگ چندین هزار ساله که ایرانیان به یمن قدم بهار و پایان تیرگی سرما آتشی از صفا و صمیمیت می افروختند، رخت نو بر تن می کردند و بشارت رویش زمین و خرمی زمان را به هم هدیه می کردند.
وی ادامه داد: مردم برای پیشواز نوروز این جشن را برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان برگزار می کردند.
وی گفت: در فرهنگ غنی پارسی آیین این جشن با بوته افروزی، آبپاشی و آببازی، فالگوش نشینی، گره گشایی، قاشق زنی، کوزه شکنی، آش چهارشنبه سوری، آجیل مشکل گشا و پهن کردن سفره های رنگین شناخته شده است.
رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا خاطرنشان کرد: اما این روزها نغمه خوش سرخی تو از من و زردی من از تو و نشاط و شادمانی مردم و آرزوهای زیبا جای خود را به سر و صداهای گوشخراش و انفجارهای پی در پی که نه تنها نسبتی با روح زیبای این جشن ندارند بلکه تداعی گر یک جنگ خیابانی تمام عیار شده و فرسنگ ها از آداب مهرورزی و خیرخواهی مردم آن روزگار فاصله دارد.
وی با بیان اینکه علل مختلفی در پیدایش این پیده شوم و ساز ناکوک فرهنگی موثرند، گفت: مهمترین دلیل را می توان در رویکرد مسئولان فرهنگی جستجو کرد، اصرار به نادیده گرفتن جشن ها و رویدادهای کهن و برخورد مقابله ای و رودررو قرار دادن این آیین ها با فرهنگ دینی زمینه ساز بسیاری از بحران های اینچنینی در جامعه شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در مورد کاهش خطرات و آمار آسیب های چهارشنبه سوری در سال های اخیر رویکرد همه دستگاه های متولی به ویژه رسانه ملی رویکردی مقابله ای بوده و به شدت در این زمینه به خطا رفته اند به طوری که به جای معرفی این جشن باشکوه و نحوه برگزاری ایمن آن از چندین روز قبل تنها به انتشار عکس ها و فیلم های ناهنجار و دلخراش مصدومان و حادثه دیدگان سوانح چهارشنبه سوری پرداخته که به تجربه ثابت کرده تنها محصول آن تلخکامی مردم در روزهای آغازین سال جدید خواهد بود.
وی تاکید کرد: نقش مدیریت شهری به عنوان یک ارگان اثرگذار و نزدیک به متن جامعه سهم عمده ای در زمینه فرهنگسازی و کاهش بروز و ظهور رفتارهای خشونت آمیز دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: معاونت خدمات شهری به ویژه سازمان آتش نشانی در سال های اخیر نیز خدمات شایسته ای در حفظ ایمنی شهروندان بر عهده داشته است.
رییس کمیسیون سلامت و بهداشت شورای اسلامی شهر تهران افزود: علاوه بر آماده باش تمام ایستگاه ها و اعزام و استقرار تیم های عملیاتی اطفای حریق و اورژانس سیار در محل های پرجمعیت و با پتانسیل خطر بالا اقداماتی نظیر دعوت از اصحاب رسانه و چهره های محبوب جوانان و نوجوانان در پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک و احیای فرهنگ و سنن زیبای ایرانی یکی از اقدامات پسندیده محسوب می شود.
وی ادامه داد: طراحی و نصب بیلبوردهای آموزشی در سطح شهر، توزیع بروشورهای فرهنگی و اعزام آتش نشانان داوطلب در میان مردم نیز از دیگر اقدامات فرهنگی این ارگان به شمار می رود و کارکرد این سازمان را از یک سازمان صرفا عملیاتی به یک ارگان خدماتی با رویکرد پیشگیرانه ارتقا داده است.
رییس کمیسیون سلامت و بهداشت شورای شهر با بیان اینکه هجرت از دیدگاه های مقابله ای به سمت عملکردهای پیشگیرانه بسیار اهمیت دارد، گفت: متاسفانه تیر پیکان فعالیت های سازمانی ما در سال های گذشته در شهر بیشتر جبران خسارت و مقابله با بحران را نشانه رفته است در حالی که اولین گام در راستای دستیابی به سطح پایین تری از مواجهه با حوادث و سوانح کاربست تمهیدات ایمنی و اقدامات پیشگیرانه است.
وی گفت: افزایش روحیه نشاط و شادمانی با انجام مدیریت صحیح و هدفمند نظیر اختصاص مکان هایی در نقاط امن شهر جهت برپایی این آیین سنتی یکی از این موارد است.
وی ادامه داد: در شرایطی که آمار جهانی بیانگر رشد نگران کننده افسردگی و روحیه غمگین در میان مردم کشورمان است شایسته نیست به بهانه های واهی و ضعف مدیریتی کمترین امکان برای شادی و نشاط از مردم دریغ شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حوادث چهارشنبه سوری از جمله اتفاقات غیر قابل پیش بینی نمی باشد می توان با اجرایی کردن تمهیدات لازم ایمنی افراد و جامعه را تا حد قابل ملاحظه ای تحت کنترل قرار داد و از تکرار حوادث دلخراش سال های گذشته جلوگیری کرد.
نظر شما