به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، جمال شورجه، کارگردان و از دوستان و همکاران صمیمی فرجالله سلحشور گفت: سلحشور سینمای دینی را تقویت کرد و در برابر همه ناملایمات موجود ایستاد، زمانی که احساس کرد نمیتواند با سیستم سینما مسیرش را طی کند خود تمام و کمال وارد میدان تلاش شد.
وی ادامه داد: بعد از رفتن دوست صمیمی و همکار عزیزم، همه تلاشم را کردهام تا سریال حضرت موسی(ع) ساخته شود و این تنها دغدغه زندگی من است؛ زیرا سلحشور برای ساخت این فیلم بسیار تلاش کرد و اعتقاد داشت اگر این فیلم ساخته شود ضد صهیونیستیترین فیلم تاریخ سینما خواهد بود.
این کارگردان خاطر نشان کرد: داستان حضرت موسی(ع) هم در قرآن آمده، هم در تورات و کتابهای دینی، به همینخاطر مورد توجه بسیاری از فیلمسازان قرار گرفته از همین رو بسیاری از فیلمسازان درباره این موضوع کار کردهاند و حدود 100 اثر تولید شده است، اما روایت و زاویه دید در فیلمنامه سلحشور به طور کل متفاوت است.
شورجه تاکید کرد: داستان حضرت موسی(ع) با معجزاتی که اتفاق میافتد، با فراز و نشیب های بسیار جذابیتی بسیار دارد. تقابل خیر و شری که مقابل هم قرار میگیرند، جبهه فرعون که نماد سیاهی و پلیدی است و در مقابلش حضرت موسی (ع) که نماد پاکی و خیر است. تقابل فرعون و موسی (ع) به هر جهت داستان جذابی برای بسیاری از فیلمسازان است انگیزه خوبی برای روایت این داستان وجود دارد. مرحوم فرجالله سلحشور با تمام تلاشش پیش از رفتن به دیار باقی 70 قسمت از این سریال را به رشته نگارش درآورد و فیلم بر اساس همان فیلمنامه پیش میرود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سریال موسی(ع) در چه مرحله ای قرار دارد، گفت: عوامل اصلی فیلم مشخص شده و مراحل پیش تولید رو به اتمام است. مدیر فیلمبرداری، مسئول گریم، چهرهپردازی از جمله مسئول جلوههای ویژه همه آماده مرحله تولید هستند. کتابچه آرت بوک این کار تهیه شده است و بر اساس آن پیش میرویم.
این کارگردان درباره سینمای انقلاب و مسیری که در این 40 سال طی شده است، گفت: متاسفانه مسیر امروز همان مسیر پیش از انقلاب است، دغدغه های انقلابی و فعالیت ریشه ای وجود ندارد و اگر کاری هم صورت می گیرد یا به صورت خودجوش است و یا اینکه شرایط برای افرادی ایجاد می کند تا با این دغدغه ها بپردازند.
شورجه با بیان اینکه سینمای انقلابی خود نیازمند یک بازنگری است، گفت: ساختار سینما منطبق با سینمای انقلابی نیست. برای همین مرحوم سلحشور برای تربیت نیروهای تازهنفس خود وارد میدان شد و موسسهای را برپا کرد تا بتواند کارگردان و عوامل انقلابی تربیت کند. کار باید از اساس انقلابی باشد. اگر اساس سینمای ما انقلابی بود قطعا خروجی کار بهتر از اینها بود. توجه به اصول اخلاقی بر مبنای دین و چارچوب عملی کار بر اصول هنر دینی همه یک اصل انکارناپذیر است که باید در جای جای اثر دیده شود.
وی اضافه کرد: سینمایی که همه دغدغهاش جایزه از جشنواره ها است قطعا نمی تواند چنین مسئولیت خطیری را به دوش بکشد. دشمن برنامهریزی کرده است که امروز شرایط سینمای ما اینچنین باشد. آنها با اهدای اولین جوایز بعد از انقلاب کار خود را شروع کردند و متاسفانه به نتیجه هم رسیدهاند. امروز سینمای ایران جولانگاه جوانانی است که عشق استیج رفتن دارند و میخواهند در جشنوارهها دیده شوند و متاسفانه چهرهای سیاه از حکومت اسلامی نشان دهند.
وی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر تمام دغدغهام ساخت سریال حضرت موسی (ع) است و امیدوارم که بتوانم این دین را ادا کرده و به نحو احسن تلاشهای دوست قدیمی خودم، مرحوم فرجالله سلحشور را به ثمر برسانم.
نظر شما