به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست مطبوعاتی «محمدمهدی حیدریان» رییس سازمان سینمایی صبح امروز ۲۰ اسفندماه در محل این سازمان با حضور با حضور «محمدمهدی طباطبایی نژاد» مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «ابراهیم داروغه زاده» معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، «مهدی یزدانی» مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری، «حبیب ایل بیگی» مشاور رییس سازمان، «سیدصادق موسوی» مدیرعامل انجمن سینمای جوان و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.
حیدریان در پاسخ به پرسشی درباره ممیزی مجدد فیلمهای جشنواره فجر در زمان اکران آنها گفت: چون امسال همه فیلمها توسط همه اعضای شورای پروانه نمایش دیده شده است، از نظر من، نیاز مجددی به بررسی آثار وجود ندارد؛ مگر آنکه تهیهکننده بخواهد تغییر جدیدی در فیلم ایجاد کند. درباره فیلمی که ممکن است دچار سوء تفاهمی در جشنواره شده باشد، در موارد بسیار بسیار معدود، شاید یک یا دو مورد، ممکن است ملاحظاتی وجود داشته باشد.
با ابقای داروغه زاده به دبیری جشنواره فیلم فجر مخالفتی ندارم
وی در مورد شفافسازی هزینههای جشنواره فجر نیز بیان کرد: عزم ما بر شفافسازی است و درباره اکران و همچنین مسائل دیگر، سوالاتی در حوزه شفافسازی وجود دارد که تا آخر هفته در سامانه دسترسی آزاد پاسخ داده میشود. درباره جشنواره فجر، آقای داروغهزاده عزم جدی بر مدیریت هزینهها داشتند و ما حداکثر 40 درصد بودجه جشنواره 95 را در جشنواره 96 هزینه کردیم. همچنین در این هفته جلسهای برگزار خواهد شد که به نوعی بررسی جشنواره گذشته و به نوعی شورای سیاستگذاری جشنواره سال آتی خواهد بود.
حیدریان افزود: در این جلسه در مورد ابقا یا تغییر دبیر سال آتی فجر تصمیم گرفته میشود که البته بنده نظری در مخالفت برای ابقای ایشان ندارم. آقای رجبی فروتن مسئولیت دسترسی آزاد اطلاعات در سازمان سینمایی را برعهده گرفته است.
هیچ مرکز سینمایی تعطیل نمیشود
رییس سازمان سینمایی در مورد تعطیلی فعالیت بخش آموزشی در انجمن سینمای جوانان ایران به دلیل مشکلات مالی و وضعیت مدرسه ملی سینما، بیان کرد: برنامههای آموزشی انجمن همچنان ادامه دارد و قرار نیست انجمن سینمای جوانان یا مراکز دیگر ما تعطیل شوند. در مورد مدرسه ملی سینما نیز هنوز به جمع بندی تعطیلی آن نرسیدهایم، اما سینمای ما بسیار از الزامات تکنیکی دنیا عقب است و باید در این باره تلاش شود که وظیفه مدرسه، ارتقای کیفیت در این راستا باشد.
وی اظهار کرد: مدرسه ملی سینما ۲۵ درصد و انجمن سینمای جوانان ایران نیز بیش از ٨۰ درصد بودجه سالانه خود را دریافت کرده اند که این امر نشان می دهد نه انجمن سینمای جوان و مرکز گسترش و مدرسه ملی سینما قرار نیست فعالیت هایشان کم شود.
اعتراض احمد نجفی فرهنگی نبود
حیدریان درباره اعتراض احمد نجفی به وضعیت اکران فیلمش نیز توضیح داد: طبیعی است که این روش را نمیپسندم چرا که این روش، روشی فرهنگی نیست. ما موضوع اکران را به دقت بررسی میکنیم اما نمیتوانیم یک سالن سینمای 300 نفری را به زور برای فیلمی نگاه داریم که به حق یا ناحق دو بلیت فروخته است. مورد دیگر اینکه در نظامنامه اکران در حال تلاش هستیم که فیلم با مخاطبین متفاوت با شرایط متفاوتی اکران شود که به دست افراد مورد نظر برسد. یکی از اقدامات رده بندی سنی فیلمها، نظارت بر کارگروه اکران و امکان شکایت از روند اکران، گروه هنر و تجربه و... از جمله برنامههاست.
وی برنامه جامع سازمان سینمایی چقدر منطبق با وضعیت روز سینمای ایران است، عنوان کرد: ما این برنامه را اجرا خواهیم کرد و از سر تفنن آن را طراحی نکردهایم. کارشناسان مختلف عملیاتی بودن آن را بررسی کردهاند.
آیین افتتاحیه اکران نوروزی در باغ کتاب/ با مدیر باغ کتاب نسبتی ندارم
رییس سازمان سینمایی در پاسخ به پرسشی درباره نسبت داشتن مدیر پردیس باغ کتاب با او گفت: درباره سوال نسبت داشتن با مدیر پردیس باغ کتاب نیز باید بگویم که ما از ساخت تمامی سالنهای سینما حمایت کرده و میکنیم اما مجموعه سینماهای باغ کتاب تنها سینمایی است که تاکنون هیچ حمایتی از آن نکردهایم چون زیرمجموعه شهرداری بود و شهرداری درخواستی برای این منظور نداشت. البته احتمال دارد که چهارشنبه هفته جاری، آیین افتتاح اکرانهای نوروزی توسط خانه سینما در این مجموعه برگزار شود. همچنین باید تاکید کنم که در طی 35 سال که در عرصه مدیریت حضور دارم، حتی یک نفر را نمیتوانید پیدا کنید که از اقوام من باشد و از رانت ارتباط فامیلی با من برای حضور در جایی استفاده کرده باشد.
وی درباره توجه به سینمای تجربی در مرکز گسترش مستند و تجربی گفت: بحث تولید آثار تجربی مدتها قبل از مرکز گسترش بیرون آمد و مرکز قرار است با قدرت در حوزه مستند سینمایی و انیمیشن فعالیت کند. ما نمیتوانیم وظیفه تلویزیون را هم در تولید مستند ایفا کنیم و ترجیح میدهیم که در حوزه مستند سینمایی فعالیت جدیتری داشته باشیم.
حیدریان در مورد کمیته رفع توقیف آثار نیز گفت: عزم ما این است تلاش کنیم با نظر صاحبان اثر، حداقل اصلاحات لازم و واجب را انجام دهیم که فیلم قابل اکران باشد. این روند را دنبال میکنیم. فیلمی ممکن است 5 سال قبل توقیف شده باشد و به مرور این روند جلو خواهد رفت و تعیین تکلیف میشود و تلاش میکنیم که کارگردان هم در نهایت از این روند ناراضی نباشد.
وی درباره نامه هنرمندان به رییس جمهوری درباره وضعیت اکران «عصبانی نیستم» و انتقاد از عملکرد وزارت ارشاد نیز توضیح داد: ما یک روال قانونی را طی خواهیم کرد. نشستی هم بدون در نظر گرفتن نامه که عنصر فشار باشد، داشتیم تا در روال قانونی فیلم را اکران کنیم. منطق می گوید که فیلمی در حبس نمی ماند و این وظیفه شورای سیاستگذاری تعیین تکلیف فیلم های توقیفی خواهد بود.
جشنواره فیلم اولی ها در حال بررسی است
رییس سازمان سینمایی درباره اختصاص جشنواره ای خاص به فیلم اولی ها عنوان کرد: به زودی تکلیف چگونگی برگزاری این جشنواره مشخص می شود البته هر کسی بخواهد می تواند در جشنواره حرفه ای فجر نیز شرکت کند و این نوع قضاوت را بپذیرد. جایزه استعداد درخشان جشنواره، تنها توجه ویژهای است که به فیلمسازان جوان تازه ورود کرده به سینما خواهیم داشت. درباره مورد جشنواره فیلم اولی ها در حال نظرسنجی و بررسی جدی هستیم و اگر این جشنواره بتواند به بهتر دیده شدن فیلمسازان اول کمک کند، قطعا آن را برگزار میکنیم.
نظر شما