روند معکوس مهاجرت با ایجاد اشتغال و درآمد در روستاها

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان برنامه‌و بودجه کشور با بیان اینکه بیمه نقش مهمی در حفاظت از نیروی کار دارد، گفت: با ایجاد اشتغال و درآمد زمینه بیمه روستاییان را فراهم کنیم.

دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان برنامه‌وبودجه کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به نقش روستاییان در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، گفت: 20 میلیون از جمعیت کشور را جامعه روستایی تشکیل می‌دهد که حدود 6 میلیون خانوار می‌شود بنابراین یک‌فصل مهمی از دموگرافی جمعیتی کشور را شکل می‌دهد.


وی بابیان اینکه گزارش‌های موجود بیانگر آن است که نرخ بیکاری در روستاها کمتر از شهرها است، افزود: 8.4 درصد نرخ بیکاری روستایی داریم و اشتغال روستاها بیش از 42 درصد در عرصه کشاورزی، 24 درصد در صنعت است و بخش خدمات وزن زیادی را در اشتغال دارا نیست.


معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی ادامه داد: بسیار مهم است که سیاست‌های خود را در جهت ارتقا کیفیت زندگی روستاییان و مسئله اشتغال در روستاها سامان جدی و منظمی را داشته باشد.


واعظ مهدوی با اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه توانمندی روستایی و عشایری، گفت: این نمایشگاه در راستای نشان دادن توانمندی و ظرفیت روستایی بسیار موفق عمل کرده است.

 

وی بابیان اینکه در نمایشگاه توانمندی روستایی و عشایری با تنوع ظرفیت‌های تولیدی و اشتغال‌زایی مواجه شدیم، افزود: بسیاری از صنایع روستایی، بسته‌بندی و فراوری محصولات کشاورزی، تولیدات خانگی و تولیدات صنایع‌دستی در این نمایشگاه عرضه‌شده بود.


واعظ مهدوی گفت: در بخش خدمات بوم گردی، اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی برای ترویج بوم گردی ایجادشده است و مجموعه‌های آموزشی ایجادشده است برای توانمندسازی و ارتقا تسهیل گری روستایی تا این ظرفیت‌ها را به روستاها بیاموزند.


معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی افزود: دولت با توجه به اهمیتی که روستاها در امر تولید دارند نظام بیمه‌ای روستاییان و عشایر را ایجاد کرده است که از مهم‌ترین دستاوردهای بعد از انقلاب است و تاکنون یک‌میلیون و 600 هزار نفر از خانوار روستایی را توانسته‌ایم تحت پوشش بیمه روستایی قرار دهیم.


وی بابیان اینکه یک‌سوم حق بیمه را روستاییان پرداخت می‌کنند و دوسوم را دولت پرداخت می‌کند، خاطرنشان کرد: بیمه نقش مهمی در حفاظت از نیروی کار دارد اما لازم است که نیروی کار اشتغال داشته باشد بنابراین امیدواریم از این ظرفیت بتوانیم استفاده کنیم برای فعلیت بخشیدن به توانمندی‌های اشتغال‌زایی که در روستاها است تا با ایجاد اشتغال و درآمد زمینه بیمه آن‌ها را فراهم کنیم.

واعظ مهدوی تأکید کرد: اگر روستاییان بیمه شوند یک ضمانتی علیه فقر پیدا می‌کنند و آسودگی برای دوران سالمندی و همچنین حوادث، ازکارافتادگی و فوت سه خدمتی است که در بیمه روستاییان قرار دارد.


وی با اشاره به ابلاغ بخش‌نامه‌ای به استانداران مبنی بر کمک به بیمه روستایی گفت: استانداران طبق این بخشنامه باید برای بیمه گری روستایی کمک کنند و از این امکانی که دولت فراهم کرده است استقبال کنند و استفاده کنند برای تحقق بیمه روستاییان و این بخش مهمی از کار و فعالیت است.

 

واعظ مهدوی در ادامه گفت: فرهنگ جامعه ما، فرهنگ کار نیست و به‌تبع آن فرهنگ پس‌انداز و به‌تبع آن فرهنگ بیمه نیز ضعیف است.


وی با بین اینکه وقتی اشخاص کار نمی‌کنند و کار کردن ارزش نیست بنابراین انتظارات غیرواقعی شکل می‌گیرد، تأکید کرد: اگر بتوانیم فرهنگ کار و فرهنگ پس‌انداز بخشی از درآمد نیز ساختاری و نهادینه شود آنگاه بیمه می‌تواند جایگاه خود را پیدا کند.


معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی با اشاره به جایگاه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: از همه دست‌اندرکاران فرهنگی و هنری مساجد، استمداد می‌جویم که مردم را بااهمیت کار و تلاش، پس‌انداز کردن آشنا کنند و به بیمه ترغیب کنند تا امکان استفاده همه از این امکانی که در دولت جمهوری اسلامی ایران برای بیمه روستاییان فراهم‌شده میسر شود.

 

کد خبر 695070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha