کانون های مساجد نقش اثرگذاری در بازآفرینی فرهنگ همیاری روستایی دارند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری زنجان گفت: کانون های مساجد در روستاها می توانند در جهت اجرای فعالیت های اقتصادی، نقش اثرگذاری در بازآفرینی فرهنگ همیاری روستایی ایفا کنند.

علی محمدی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری زنجان در حاشیه سومین نمایشگاه توانمندی های روستائیان و عشایر به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: استان  زنجان هم همچون دیگر استان ها در این نمایشگاه با ارائه دستاوردهای روستائیان حضور پیدا کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه به نمایندگی از تمام روستائیان این دستاوردها به نمایش درآمده است، گفت استان زنجان هشت شهرستان با 17 بخش دارد که تمام شهرستان ها به نمایندگی از روستاها یک غرفه در این نمایشگاه دارند و سعی شده محصولات تولیدی روستاها در قالب محصولات کشاورزی و صنایع دستی در معرض دید عموم قرار گیرد.

 

این مقام مسوول با بیان اینکه در کنار محصولات تولیدی، فرهنگ و آیین های منحصربفرد روستاها در غرفه ها به بازدیدکنندگان معرفی می شود، تصریح کرد: سعی شده نسبت به نمایشگاه های سنوات گذشته با رویکرد متفاوت تری در نمایشگاه حاضر شویم.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش روستائیان در اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن خاطرنشان کرد: روستاها در گذشته مجتمع های زیستی و مولدی بودند که تمام احتیاجات شهرنشینان را تولید می کردند ولی متاسفانه این نقش در سالیان اخیر کمرنگ تر شده است.

 

محمودی ادامه داد: ولی روستائیان همچنان تولید کننده محصولات کشاورزی و صنایع دستی هستند و برای رسیدن به اقتصادی درونی و درون گرا که زیربنای اقتصاد مقاومتی است باید به تولیدات روستائیان نگاه ویژه ای کرد که همین مساله نقش روستائیان در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی پررنگ می کند.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری زنجان با اشاره به اینکه برای اجرای سیاست های اقتصادی مقاومتی باید به توانمندی های روستائیان توجه شود، گفت: اگر محصولی قابلیت فراوری داشته باشد می توان از صنایع تبدیلی بهره مند شد.

 

وی در خصوص نقش کانون های مساجد در احیای فرهنگ روستایی هم گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار باید به بخش فرهنگ هم توجه کرد و تنها بخشی که در روستا می توانند در این زمینه موثر باشند، کانون های فرهنگی و هنری مساجد هستند.

 

به گفته محمودی، با مراجعه به فرهنگ قدیمی حاکم در روستا به خوبی می توان فهمید که در گذشته حس اعتماد و همیاری بین روستائیان بسیار پررنگ بوده ولی در حال حاضر این حس کمرنگ شده و نمونه مصداقی آن را می توان در تشکیل تعاونی های روستایی مشاهده کرد.

 

مدیرکل دفتر امرو روستایی و شوراهای استانداری زنجان در پایان خاطرنشان کرد: برای فعالیت های اقتصادی و اقتصاد مقاومتی می توان از کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای بازآفرینی اعتماد از بین رفته در بین روستائیان بهره مند شد.

 

کد خبر 694671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha