خط قرمزهای دینداری در حال کمتر شدن است/  هزینه ‌کرد در حوزه فرهنگ، سرمایه‌ گذاری مضاعف به شمار می‌ رود

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بحث فرقه ‌های مذهبی، انحرافی و خودساخته را داریم، روبنا هستند، در زیربنا موضوع این است که «می‌خواهم به فهم خود در مقام دینداری عمل کنم»، به این ترتیب خط قرمزهای دینداری ما کمتر و کمتر می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه پنج شنبه (17 اسفند) در پنجاه و دومین شورای فرهنگ عمومی استان خوزستان در بیت آیت‌ الله موسوی جزایری، اظهار کرد: خوزستان برای جامعه ایرانیان قلب کشور به شمار می ‌رود، این استان در دفاع هشت ساله سپر ایران اسلامی بوده و نقش مهم آن از یادها نمی ‌رود.

 

وی با بیان اینکه استان خوزستان علاوه بر آنکه نماد مقاومت در دفاع مقدس است، دریچه ورود تشیع هم به شمار می‌ رود، افزود: بزرگانی از صحابه ائمه شیعه محبت و معارف اهل‌بیت (ع) را به فضای ایران منتقل کردند و نقش اصلی را در گسترش معارف ائمه در این اقلیم داشتند و از سویی ادبای این استان هم در انتقال فهم و شعور دینی به جامعه ایران کوشیده‌ اند.

 

صالحی در ادامه به اهمیت برگزاری شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و اذعان داشت: شورای فرهنگ عمومی بخشی از موضوع فرهنگ است، اگر حوزه فرهنگ به درستی مورد توجه قرار گیرد، حوزه ‌های دیگر که در کنار فرهنگ هستند، سامان بهتری خواهند یافت.

 

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ضلعی از ضلع‌ های زندگی اجتماعی نیست بلکه روح زندگی اجتماعی به شمار می ‌رود، خاطر نشان کرد: اگر این روح فعال و بانشاط باشد، کالبد زندگی اجتماعی هم می ‌تواند فعال و پرتحرک باشد، اما اگر این روح گرفتار افسردگی شد، کالبد هم توانایی زیادی پیدا نمی ‌کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اظهار تاسف از غفلت هایی که در حوزه فرهنگ شده است، ادامه داد: گمان می ‌کنیم رشد و توسعه در حوزه سخت ‌افزاری است، البته زندگی اجتماعی بدون رفاه و فرارفتن از کمبودهای اقتصادی مطلوب نیست، اما آنچه می تواند مخاطره‌ آمیز باشد، آن است که خطوط جاده‌ ها بر زمینی استوار شده باشد که آن زمین، زمین ما نباشد.

 

وی تصریح کرد: آنچه که می ‌تواند نگاه توسعه‌ ای کشوری و منطقه‌ ای را تنظیم کند، تغییر در نوع نگاه ما به فرهنگ است، براین اساس خرج کردن برای حوزه فرهنگ را هزینه‌ کرد بی ‌بازگشت تلقی نکنیم، هزینه ‌کرد در حوزه فرهنگ، سرمایه‌ گذاری مضاعف به شمار می‌ رود.

 

صالحی با بیان اینکه هر اندازه که فرهنگ متزلزل باشد، توسعه پایداری که می‌خواهیم داشته باشیم اتفاق نخواهد افتاد، گفت: بخش مهمی از آنچه که می ‌تواند و باید در فرهنگ رخ دهد، در شورای فرهنگ عمومی است و شورای فرهنگ عمومی عالی ترین و وسیع ترین نهادی است که به حوزه فرهنگ عمومی توجه دارد.

 

وی تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی صرفاً با یک دستگاه و چند دستگاه اداره نمی ‌شود، بلکه این شورا در مرکز از 30 عضو تشکیل می‌ شود و در استان ها ترکیب قرارگاه حوزه فرهنگی را دارد و کمتر نهادی در حوزه فرهنگی وجود دارد که این مقدار شبکه فراگیر و سراسری داشته باشد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی ظرفیت تصمیم‌ سازی و تصمیم ‌گیری را دارد، خاطر نشان کرد: تشکیل این شورا در استان‌ ها با حضور نماینده ولی‌ فقیه، استاندار و دبیری اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، زمینه‌ های تصمیم‌ سازی را به وجود می‌ آورد. چرا که موضوعات قابل توجهی در این حوزه وجود دارد که صرفاً فرهنگی نیستند و به روح زندگی اجتماعی مربوط می‌شوند.

 

وی اذعان داشت: در حوزه فرهنگ دینی و دینداری به عنوان یک محور، پاره‌ای از اختلال‌ ها در باورها، ارزش‌ ها، رفتارها و نمادها،  وجود دارد که نیازمند راه‌ حل‌جویی است، چرا که نتایج این بررسی‌ ها در این حوزه علائم هشدار قابل توجهی را به ما می ‌دهد که باید آنها را جدی بگیریم.

 

صالحی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ دینی، تعریف دینداری اجتماعی در حال تغییر است، تصریح کرد: این موضوع می ‌تواند مخاطره ‌آمیز باشد، دراین بررسی ها نشان داده شده که   تشخیص فرد در مسائل دینی بالاترین میزان انتخاب و آمار را دارد که این هشداری جدی و خطرناک است.

 

وی اضافه کرد: اگر بحث فرقه ‌های مذهبی، انحرافی و خودساخته را داریم، این ها روبنا هستند، در زیربنا آنچه که مطرح می ‌شود آن است که می‌خواهم به فهم و تشخیص خود در مقام دینداری عمل کنم و در این بررسی ها متوجه می‌ شویم خط قرمزهای دینداری ما کمتر و کمتر می‌ شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه در حوزه اخلاق اجتماعی اتفاقات قابل توجهی در حال رخ دادن است که باید آنها را جدی گرفت، اظهار کرد: صداقت، امانت، وفای به تعهدات، از جمله آنهاست که پیمایش‌ ها نشان می‌ دهد گرفتار اختلال‌ های قابل توجهی هستیم.

 

وی با بیان اینکه هشدارهای قابل توجهی در حوزه فرهنگ اعتماد ملی و میزان اطمینان مردم به دستگاه ‌‎های دولتی و عمومی به ما داده می‌ شود، بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهادی که طرح ‌های ملی را در حوزه فرهنگ جامعه دنبال می ‌کند، هشدارهای خود را اعلام می‌ کند و گفت‌ و گوها را انجام می ‌دهد.

 

صالحی تاکید کرد: یکی از راه‌ هایی که می ‌شود درباره این مسائل گفت‌ و گو کرد و به نتیجه نزدیک ‌تر شد، شورای فرهنگ عمومی استان‌ هاست که می ‌توان بر اساس آن مسیر سند توسعه استانی را پیگیری کنیم و براین اساس هشدارهای ما جدی است، حجت‌ ها تمام شده و اکنون زمان اقدام و عمل است.

 

کد خبر 694567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha