جشن ربع قرن تلاش کانون های مساجد استان همدان برگزار شد/وقتی که جوان، مسجد و هنر مکمل یکدیگر قرار می گیرند

خبرگزاری شبستان:به مناسبت بیست و پنجمین سالروز تاسیس کانون های مساجد و ربع قرن تلاش این مراکزفرهنگی مراسم جشنی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سایر مسئولان استانی امشب(۱۶ اسفند) در مجتمع بوعلی سینا برگزارشد.

خبرگزاری شبستان-همدان

در دین اسلام مسجد به عنوان یک محلی برای برگزاری برنامه های مختلف با رویکرد مذهبی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... است به طوری که پیروزی انقلاب اسلامی از همین مساجد شکل گرفته است.

در میان معابد و اماکن مذهبی ادیان زنده دنیا مسجد تنها عبادت گاهی است که از نظر شکل و فرم و همچنین عملکرد ظاهر و باطن آنچنان از ظرفیت و پتانسیل گسترده و بالای برخوردار است که می تواند به عنوان نماد وحدت و انسجام معرفی شده و مورد توجه برنامه ریزان فرهنگی قرار گیرد.

امروز در آستانه ربع قرن تلاش فعالیت‌های کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، این کانون ها مبدل به درخت تناوری شده که در اقصی‌نقاط کشور،در شهر و روستا نام مسجد و کانون فرهنگی هنری، با هم عجین گشته است.

کانون های مساجد از مردمی ترین پایگاه های فرهنگی کشور هستند و ویژگی خاص این کانون ها وابستگی آنان به مسجد است.

همچنین کانون های فرهنگی  وهنری مساجد راستای شکوفا کردن استعدادهای نسل امروز تلاش می کند تا با شکوفایی و پرورش استعدادهای جوانان مسجدی در عرصه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در راستای تربیت افراد متخصص و متعهد گام بردارد.

در طول 25 سالی که از تاسیس ستادعالی کانون های مساجد می گذرد، برنامه ها و اقدامات بسیار خوبی در این کانون ها انجام و تاثیرگذاری بسیاری بر محیط پیرامون خود داشته است.

به همین جهت امشب (16 اسفند) جشن ربع قرن تلاش با حضور مسئولان استانی برگزار شد .

جشن ربع قرن تلاش با تلاوتی آیاتی از قرآن کریم شروع شد و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مددبیرخانه نظارت برکانون های مساجد استان و مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان به ایراد سخنرانی پرداختند.

همچنین در این جشن باشکوه گروه سرود منتظران از کانون منتظران نور شهر مریانج ، مولودی خوانی و طنز سبزعلی لبخند بر لبان اعضای کانون های مساجد نشاند.

کانون های فرهنگی و هنری مساجد همچون سد محکمی در برابر تهاجم فرهنگی هستند

فاضل عبادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: در آستانه ولادت با سراسر نور بانوی دو عالم قرار داریم و در مورد حضرت زهرا (س) همان را باید گفت که پیامبر اکرم (ص) فرمودند دخترم فاطمه (س) سرور زنان جهان هستی از گذشتگان و آیندگان است.

وی افزود: حضرت زهرا (س) الگوی واقعی و همیشگی بانوی جامعه اسلامی ماست و مایه افتخار ایرانی است و نام این بانوی بزرگوار همواره مورد تکریم و تجلیل قرار می دهند.

وی تصریح کرد: در طول 25 سال گذشته کانون های فرهنگی و هنری مساجد همچون سد محکمی در برابر تهاجم فرهنگی هستند .

عبادی خاطرنشان کرد: کانون های مساجد مهمترین پایگاه و مطمئن ترین فضا برای  انجام امور فرهنگی و هنری است که در استان همدان 600 کانون مساجد، 300 کتابخانه مسجدی با یک میلیون جلد کتاب فعال است.

فعالیت 130 هزار نفر در کانون های مساجد استان همدان

هادی فیض منش، مدیردبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان ابراز کرد: در سال 71 شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه ای را تصویب کرد و پیرو آن کانون های مساجد با هدف جذب جوانان و نوجوانان در مساجد راه اندازی شد.

وی افزود: اکنون کانون های مساجد به 25 سالگی رسیده است که حاصل ربع قرن تلاش در این عرصه است .

وی تصریح کرد: استان همدان با 12 کانون فرهنگی و هنری مساجد فعالیت خود را آغاز و در حال حاضر به 591 مورد رسیده است .

فیض منش خاطرنشان کرد: مسجد نه تنها محلی برای خودسازی و عبادت است بلکه محلی برای فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و هنری می باشد.

مدیردبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان ابراز داشت: در جنگ تحمیلی مسجد کانونی برای اعزام جوانان به جبهه های حق علیه باطل و کمک های مردمی بوده و پس از آن به عنوان محلی برای مقابله با تهاجم فرهنگی شناخته شده است.

وی گفت:  کانون های فرهنگی و هنری مساجد با 130 هزار نفر عضو و با 293 باب کتابخانه مسجدی با یک میلیون جلد کتاب به عرضه ای خدمات فرهنگی می پردازند.

وی ضمن عرض تبریک هفته مادر و سالروز ولادت حضرت زهرا(س) نیز افزود: پس از لفظ جلاله الله مقدس ترین کلمه، کلمه مادر است .

98 درصد شهدای عرصه ای دفاع مقدس از مسجد حرکت کردند

حجت الاسلام ناصر نقویان، مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان گفت: در نگاه دینی نظیر مسجد وجود ندارد به طوری که سرمایه های اجتماعی، اقتصادی، تربیتی از همین پایگاه های دینی شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه مسجد و جوان رابطه مستقیم با یکدیگر دارند، افزود: مسجد بدون جوان مسجد نیست و جوان بدون مسجد جوان دینی نمی تواند باشد.

وی با بیان اینکه 98 درصد شهدای عرصه ای دفاع مقدس از مسجد حرکت کردند، تصریح کرد: امروز یکی از نگرانی های ما در مسجد این است که هنر در آن وجود ندارد.

مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان ابراز داشت: در مسجد طراز اسلامی باید نگاه فوق العاده ای به هنر وجود داشته باشد به طوری که امروز هنرهایی که در مساجد به کار می گیرند تقلیدی است.

حجت الاسلام نقویان خاطرنشان کرد: در مساجد باید هنر تربیتی، خطاطی، اجتماعی و سخنرانی و... شکل بگیرد چرا که جامعه ای ما نیاز به جوان هنرمند دارد.

وی با اشاره به شعار مسجد، جوان و هنر ابراز داشت: سه محور مهم برای نگهداری انقلاب اسلامی هستند چرا که انقلاب ما بدون مسجد، جوان و هنر نمی تواند تداوم داشته باشد.

وی گفت: جذب جوان به مسجد با هنر اتفاق می افتد و مسجد خالی از جوان نمی تواند مسجد خوبی باشد.

به گزارش شبستان: 18 اسفند سال 1396 بیست و پنجمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشو بیانگر ربع قرن تلاش بی وقفه و بدون چشمداشت دلسوزان انقلاب و اسلام در سنگر مسجد است؛ این روز امسال برای نخستین بار در تقویم ملی ثبت شد.

در پایان این مراسم از 50 فعال کانون فرهنگی و هنری مساجد استان همدان تجلیل به عمل آمد همچنین نمایشگاه ربع قرن تلاش در حاشیه این جشن بزرگ برپا شده است.

گزارش : سمیرا قادری

 

کد خبر 694393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha