به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان به نقل از اداره ارتباطات رسانه اي شهرداري اصفهان، قدرت الله نوروزي در بيست و چهارمين نشست از سلسله نشست هاي اصفهان فردا که با حضور جمعي از وکلا و حقوقدانان تشکيل شد، با بيان اين که از ابتداي ورود به شهرداري، ارتباط با نخبگان صنوف و گروه هاي مختلف را با هدف اخذ ديدگاه هاي آنان و تجميع نظرات آغاز کردم بيان داشت: معتقدم تجميع نظرات اين گروه ها منجر به شنيدن صداي تمام شهروندان مي شود.
وي با اشاره به اين که نظم عمومي، عدالت، آزادي و ارزش هاي انساني مهم ترين اصولي است که با موضوع وکالت و حقوق در ارتباط است، تصريح کرد: وکلا، مورد وثوق و امانت دار مردم هستند و شرافت خود را در گرو احقاق حقوق مردم قرار مي دهند. اگر به واسطه اشتباهات تعداد کمي، اسباب بي اعتمادي ميان مردم و وکلا ايجاد مي شود، بايد آن را آسيب شناسي کرد. چراکه بخشي از اين بي اعتمادي به رفتار وکلا و بخشي از آن به عدم شناخت مردم از اين قشر بر مي گردد. بايد ديد آيا اين موضوعات به اين دليل است که ما حقوقدانان تنها سر در مسايل خشک حقوقي فرو برده و موفق نشده ايم مسايل حقوقي را با مسايل اجتماعي پيوند دهيم؟
نوروزي اضافه کرد: بايد در ارزيابي هاي صورت گرفته از مردم به جايي برسيم که وکلا در صدر افکار عمومي قرار بگيرند. در صورت عدم وجود چنين نظري بايد براي آن چاره اي انديشيده شود. ما مي توانيم با رفتار، کردار، گفتار و تعامل با ديگر بخش ها فضاي جامعه را به فضايي تبديل کنيم که با شنيدن اسم وکيل يا حقوقدان، گرايش ها به اين سمت جلب شود.
وي با بيان اين که در برخي کشورهاي پيشرفته نه تنها تمام مسايل خصوصي و عمومي مردم بلکه اداره کشور، شهرها و شهرداري ها نيز در اختيار وکلا و حقوقدانان قرار دارد، بيان داشت: بايد اين پرسش مطرح شود که چرا در کميسيون هاي ماده صد با وجود بيش از صدها پرونده وکلا نمي توانند حضور داشته باشند. مگر کميسيون ماده 251 مکرر قانون ماليات ها اهميت کمي دارد، پرونده هاي ميلياردي و تصميم گيري هاي غلط که سبب وارد شدن خسارت هاي بسياري به مردم مي شود توسط چه کساني رسيدگي مي شود؟ اين ها مواردي است که بايد براي آن چاره اي انديشيد.
نوروزي تقويت نقش اجتماعي وکلا و حقوقدانان را مورد تأکيد قرار داد و اضافه کرد: بايد حضور خود را در جامعه بيشتر تقويت کرده و به فعالان اجتماعي تبديل شويم. اينکه در گوشه اي نشسته و در اداره جامعه نقشي براي خود قائل نباشيم درست نيست. در طول سال هاي گذشته چند حقوقدان از اصفهان وارد مجلس يا شورا شده اند.
وي با اشاره به وجود بيش از 4 هزار حقوقدان در استان، تأکيد کرد: چند نفر از وکلا تز کارشناسي ارشد يا دکتراي خود را بر مبناي بازکردن گره هاي کور جامعه، حل مسايل اجتماعي و يا نظم عمومي قرار داده اند؟ ما زماني مي توانيم وکلاي موفقي بوده و در اداره امور جامعه و حاکميت، تأثيرگذار باشيم که دغدغه اجتماعي داشته باشيم. اين در حالي است که به جرأت مي گويم تعداد وکلايي که دغدغه مسايل اجتماعي دارند، انگشت شمار است.
وي استفاده از فرصت کانون وکلا و توان 4 هزار وکيل در استان را مورد تأکيد قرار داد و اظهار کرد: از دل اين ظرفيت ها بايد معجزه بيرون بيايد.
شهردار اصفهان، ادامه داد: حضور آقاي مزروعي به عنوان يک حقوقدان در شوراي شهر گام بسيار مهمي بود اما بايد پرسيد تاکنون چند لايحه در زمينه حقوق شهروندي که دغدغه همه حقوقدانان است تهيه شده و در شورا به آقاي مزروعي تحويل شده است. ما نبايد خود را به پرونده هايي محدود کنيم که تنها دو طرف دارد؛ ما وکيل ملت نيز هستيم و بايد از حق آنها نيز دفاع کنيم.
وي لزوم ارتقاي دانش حقوقي مردم را مورد تأکيد قرار داد و گفت: در رسانه ها بايد سراغ حقوق شهروندي رفته و بدانيم اين حقوق دامنه وسيعي دارد. به طور مثال ساخت يک ساختمان بيش از 100 حق شهروندي را شامل مي شود که بسياري از مردم از آن اطلاعي ندارند.
نوروزي خاطر نشان ساخت: بايد مسايل حقوقي را با مسايل اجتماعي پيوند دهيم و مردم را از حقوق خود مطلع سازيم.
نظر شما