حجت الاسلام علی اکبر وحیدی کارشناس ستاد تفسیر و ستاد اقامه نماز استان قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد گفت: اهمیت مسجد و جایگاه آن بیشتر در حوزه مباحث فر هنگی و تاثیرات آن در جامعه است .
وی افزود: متاسفانه توجه به بخش فرهنگی در مساجد بسیار کمرنگ است چنانچه در روایات زیادی عنوان شده کسی که وارد مسجد می شود به 8 چیز از جمله دوست خوب، علم و ...دست پیدا می کند که کمتر به آن توجه شده است.
کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم ادامه داد: برای دستیابی به این هدف و پررنگ شدن نقش فرهنگی مساجد باید عاملی وجود داشته باشد و این عامل کانونهای فرهنگی مساجد هستند که می توانند این نقش را پررنگ سازند .
حجت الاسلام وحیدی عنوان کرد: اما اگر همین کانونهای فرهنگی هنری مساجد از اهداف خود که ایجاد بصیرت،مبارزه با تهاجم فرهنگی، دوری از گناه و معصیت ، تقرب به خدا و ... دور شود قطعا مسجد جایگاه اصلی خود را از دست خواهد داد.
وی اظهار داشت: انجام این وظیفه سنگین بر عهده امام جماعت مسجد است که باید وقت بیشتری را برای ترویج فرهنگی مسجد و جذب جوانان بگذارد و کانونهای مساجد به عنوان بازوی مساجد و امام جماعت در گسترش فرهنگ دینی و اسلامی فعالیت کنند .
کارشناس ستاد تفسیر یاد آور شد:هدفمند بودن برنامه ها در مساجد باید با هدف نزدیکی به خداوند و بصیرت افزایی باشد و اگر این هدف گم شود هر برنامه ای که در مساجد برگزار می شود می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
باید با نوآوری کارکرد فرهنگی را در مساجد احیا کنیم
حجت الاسلام وحیدی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوصو مساجد و کانونها گفت: باید در مساجد نوآوری داشته باشیم تا جوانان جذب آن شوند یعنی حرف نو و سخن تازه که روی آن کار شده داشته باشیم تا بتوانیم کارکرد فرهنگی را در مساجدایجاد کنیم .
وی خاطر نشان ساحت: ائمه جماعات و کانونهای مساجد باید بیشتر دقت داشته باشند به سمت حاشیه نروند چرا که در برخی موارد برنامه هایی در مسجد و کانونها برگزار می شود که ممکن است ما را اهدافمان دور کند .
کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم افزود: مسئولین فرهنگی در مساجد باید دقت داشته باشند برنامه هایی که در نظر می گیرند در بخشهای مختلف ورزشی تفریحی آموزشی هدفمند باشد تا جوانان با یادگیری اخلاق مسجدی به رشد علمی، معنوی، فرهنگی و ارزشمندی عمل دست پیدا کنند.
حجت الاسلام وحیدی ابراز داشت: تعامل بین مسجد، خانه و مدرسه امر مهمی است که باید به صورت ویژه به آن توجه شود چرا که این سه گزینه در کنار هم می توانند اثر بخشی لازم را داشته باشند و ایجاد ارتباط و تعامل بین آنها یکی از وظایف امام جماعت در مساجد است .
وظیفه خانواده ایجاد زمینه شناخت نمازو آثار آن برای فرزندان است
وی ادامه داد: خانواده به عنوان اصلی ترین رکن تربیتی فرزند وظیفه زمینه سازی برای شناخت و آثار نماز را بر عهده دارد و در اکثر مواقع لازم است خانواده برای تربیت دینی وفرهنگی فرزند از محل و منطقه زندگی خود کوچ کند و حتی در برخی موارد از شهری که زندگی می کند هجرت کند.
کارشناس ستاد تفسیر اذعان کرد: در جامعه امروز بیشتر مردم برای تغیر آب و هوا و تفریحات، کسب درامد، محله و شهر خود را تغییر می دهند اما برای تربیت، نماز و رشد فرهنگی و اجتماعی آنها هیچ کاری نمی کنند که عدم توجه به این مسائل در آینده صدمات جبران ناپذیری برای فرزند و خانواده ایجاد خواهد کرد .
حجت الاسلام وحیدی ادامه داد: مسجد، مدرسه و کانون ها در تربیت فرزند نقش دوم را دارند چرا که فرزند در ابتدا باید در خانواده با اهمیت و ارزش این فضا و مکانها آشنا شود و در مرحله بعد مدرسه مسجد و کانونها واسطه ای برای تربیت صحیح فرزندان در جامعه باشند .
وی در ادامه با اشاره به سخن پیامبر اکرم (ص) در خصوص اهمیت نقش پدر و مادر در توجه فرزند به واجبات دینی اظهار داشت: وای به حال پدر و مادر فرزندان اخر الزمان، کسانی که واجبات دینی را به فرزندان خود یاد نمی دهند چنانچه فرزندان در سن بلوغ احکام و واجبات دینی را نمی دانند .
کارشناس ستاد قامه نماز استان قم گفت: خانواده اگر فرصت ندارد و نمی تواند در حوزه تربیت فرزند خود گامی بردارد این وظیفه را بر عهده کانونها و مساجدی که دارای برنامه های هدفمند هستند بگذارد تا فرزندانشان در محیطی امن و سالم آموزش دیده و تربیت شوند .
نظر شما