اسفیدان، روستایی مطالعه محور/ کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان پاتوق دوستداران کتاب

خبرگزاری شبستان: یکی از مهم ترین اتفاقات فرهنگی که نام روستای اسفیدان را در سطح ملی معرفی کرد، برگزیده شدن این روستا به عنوان روستای برگزیده جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» است که این روستا با ۹ طرح در حوزه ترویج کتابخوانی، برتر کشوری شد.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ کانون های فرهنگی و هنری مساجد مراکزی هستند که در کنار مساجد و با استفاده از نیروهای متخصص و متعهد، با انجام فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری زمینه حضور موثر و معنوی نوجوانان و جوانان را در مساجد فراهم می آورد. امروز و در آستانه ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، این کانون ها مبدل به درخت تناوری شده که در اقصی‌نقاط کشور، در شهر و روستا نام مسجد و کانون فرهنگی هنری، با هم عجین گشته است.

 

در حال حاضر 361 کانون فرهنگی و هنری در مساجد خراسان شمالی فعال و همچنین 210 کتابخانه باز و مخزن دار پذیرای عموم فرهنگ دوستان و مشتاقان مطالعه است. فعالیت 500 مرکز طرح تلاوت نور و 26 خانه نور از دیگر برنامه های اجرایی ست که به همت اعضای کانون های فرهنگی و هنری در مساجد شهری و روستایی برگزار می شود.

 

خبرگزاری شبستان در آستانه هجدهم اسفند و ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی و هنری مساجد به سراغ یکی دیگر از کانون های فرهنگی و هنری فعال روستایی رفته تا ضمن گرامیداشت این مناسبت و تقدیر از فعالیت های اعضای کانون، دستاوردهای کانون، مدیرکانون و اعضای فعال را معرفی کند.

 

کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان روستای اسفیدان از سال 89 مجوز فعالیت خود را از ستاد عالی کانون های مساجد کشور اخذ کرد و به همت طلبه های روستا و دانشجویان از سال 93 فعالیت های تخصصی خود را در حوزه های فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و با مشارکت نیروهای نوجوان و جوان روستا کلید زد.

 

از آنجایی که راز موفقیت هر مجموعه، توان مدیریتی و بهره مندی از مشارکت همه اعضا در پیشبرد اهداف است، نقش مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری مسجد که یکی از ارکان اصلی کانون محسوب می شود هم از این قاعده مستثنی نیست و «صادق قربانی اسفیدان» هم به عنوان مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان با برنامه ریزی و مدیریت اجرایی برنامه های کانون و همچنین با درایت و تیزبینی و استفاده از ظرفیت های منطقه ای، توانسته اتفاقات خوبی را در کانون و روستا رقم بزند.

 

یکی از مهم ترین اتفاقات فرهنگی که نام روستای اسفیدان را در سطح ملی معرفی کرد، برگزیده شدن این روستا به عنوان روستای برتر و برگزیده در چهارمین جشنواره ملی «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» است که این روستا یکی از 37 روستای خراسان شمالی بود که با  9 طرح از مجموع 146 طرح حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در این جشنواره شرکت کرد و توانست در بین هزارو 300 روستای شرکت کننده رتبه نخست کشوری را کسب کند و به پاس این موفقیت، هشتم اسفندماه امسال طی برگزاری آئین اختتامیه جشنواره « روستاهای دوستدار کتاب» در تهران از این روستا تقدیر شد.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان با اشاره به اینکه «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» برنامه‌ای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی اجرا می‌شود که بر این اساس هر سال 10 روستا یا آبادی عشایری به عنوان روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی می‌شوند، می گوید: ما موفق شدیم ضمن معرفی ویژگی‌های خاص فرهنگی و اجتماعی روستا، مجموعه فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی برای تقویت زیرساخت‌های کتاب‌خوانی و ترویج عمومی کتاب در روستا را با ارائه  9 طرح و کسب 152 امتیاز، به عنوان برگزیده کشوری انتخاب شویم.

 

«صادق قربانی اسفیدان» با بیان اینکه با همفکری و نظرسنجی از اعضای فعال کانون توانستیم 9 طرح را در حوزه فرهنگ مطالعه و ترویج کتابخوانی تهیه کنیم، عناوین برخی از طرح ها را توریست کتابخوان، مسابقه کتابخوانی "کتاب انسان 250ساله"، طرح شب شعر کتاب، معرفی کتاب و نقد و بررسی آن، عصر مطالعه و عصر شعر، تاسیس و راه اندازی پاتوق کتاب، تاسیس ایستگاه مطالعه در دو مسجد و یک حسینیه فاقد کتابخانه، جلسه هم اندیشی دوستدار کتاب و چاپ و انتشار اشعار شاعر روستا معرفی کرد.

 

 

وی در توضیح طرح ها می گوید: استقرار ایستگاه مطالعه در پنج روستای همجوار، اجرای مسابقه کتابخوانی امام حسین و نهضت عاشورا که به دو صورت حضوری و مجازی صورت گرفت، نامگذاری یکی از کوچه های روستای اسفیدان به نام کتاب، ایجاد کافه کتاب، تشکیل حلقه کتابخوانی بانوان،  اهدای کتاب توسط نویسندگان اسفیدانی، بافت گلیم با طرح «کتآب مایه حیات است» و اهدا کتاب به فرهیختگان روستا از جمله مهم ترین طرح های اجرا شده از ابتدای سال تا کنون است.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان با اشاره به اینکه یک کتابخانه عمومی و یک کتابخانه مسجد در روستای اسفیدان فعال است، به استقرار 14 ایستگاه مطالعه اشاره و تعداد کتاب های موجود را بیش از سه هزار جلد کتاب اعلام می کند و ادامه می دهد: بیشترین نیاز مطالعاتی این منطقه، کتاب های حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی، طب اسلامی و گیاهان دارویی، کار آفرینی و تولید به خصوص کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی است.

 

وی با بیان اینکه کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان برنامه های زیادی به صورت پیوسته در طول سال اجرا می کند، مراسم ویژه روز عید فطر که از آئین های مذهبی و تاریخی روستای اسفیدان است رو نمونه ای از برنامه ها معرفی می کند و می افزاید: این برنامه پس از فراموشی چند ساله  به همت اعضای کانون فرهنگی اسفیدان احیاء شد و خبرنگاران زیادی هر ساله در این روز برای تهیه گزارش به اسفیدان سفر می کنند.

 

وی برگزاری دوره آموزشی صنایع دستی ویژه بانوان که توانسته برند جدیدی از صنایع دستی به ویژه شبه قالی و گلیم طرح اسفیدان را رونمایی کند، به دیگر برنامه های اجرا شده اضافه می کند و می گوید: هیئت ورزشی روستای اسفیدان هم در زمینه فوتبال، والیبال، کُشتی باچوخه و کوهنوردی فعال شده است.

 

 

قربانی اسفیدان بیان می کند: کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان در سال 96 با حضور «عصمت رجبی» مسئول امور بانوان کانون در چهارمین جشنواره ملی مروجین کتابخوانی و با ارائه طرح های انجام شده توانست جزء پنج برگزیده کشوری در بخش خدمات عمومی قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل در روستا همانند دیگر مناطق کشور، معضلات خانوادگی است، بیان می کند: در سال های اخیر کانون فرهنگی به همت فعالان فرهنگی روستا اقدام به برگزاری جلسات و کلاس های آموزشی با عنوان سبک زندگی و ارائه کتب مربوطه نموده تا ضمن ریشه یابی معضلات، راهکارهای اصولی و منطقی به اهالی روستا ارائه شود.

 

 

 

 

کد خبر 693625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha