لزوم کاهش تعداد داوران ایرانی/ مسئولان قرآنی باید در عرصه معارف قرآنی توانمند شوند

خبرگزاری شبستان: جامعه قرآنی کشور امروز در نشستی با اعضای ستاد برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به بررسی نقاط قوت و ضعف مسابقات بین المللی قرآن کریم ایران پرداختند و پیشنهاداتی هم برای برگزاری هر چه بهتر سی و پنجمین دوره دادند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست هم‌اندیشی جامعه قرآنی با محوریت برگزاری سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با حضور  استادان، پیشکسوتان وجامعه قرآنی کشور با حضور نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز 13 اسفند ماه در هتل ارم برگزار شد.

 

فرهنگ قرآنی در سایه اخوت و برادری بر جامعه حاکم شود

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن خیر مقدم به اعضای جامعه قرآنی و حاضرین جلسه با اشاره به آیه «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا» گفت: برای مدیریت برنامه قرآنی نظام جمهوری اسلامی بایستی از برکات امام خمینی(ره)، شهدا و وجود مبارک رهبری استفاده کنیم و همه با اتحاد، وحدت، صفا و همدلی سیو پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم را که بزرگترین رویداد قرآنی کشور است را با کمک و راهنمایی شما جامعه قرآنی برگزار کنیم.

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه همگی در مقابل نعمت الهی قرآن کریم مسئول هستیم، تصریح کرد: خداوند به شما علاوه بر نعمت قرآن کریم و انقلاب اسلامی، نعمت دیگری به‌عنوان قاری، حافظ و داور قرآن کریم عطا کرده است.محمدی با بیان اینکه خداوند که این نعمت را عطا کرده است، یک روزی هم از آن سوال خواهد کرد، گفت: این جلسات قرآنی به برکت انقلاب اسلامی، خون شهدا و تاکیدات و توجهات مقام معظم رهبری برگزار می‌شود و قبل از انقلاب چنین جلساتی برگزار نمی‌شد.

 

هتل ارم محل برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان

در ادامه حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی؛ رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به برگزاری سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در مصلی امام خمینی از برگزاری مسابقات طلاب، نابینایان، دانش آموزی، بانوان و دانشجویان خبر داد و گفت: در این دوره از مسابقات سالن همایش های هتل ارم به برگزاری مسابقات بانوان اختصاص داده می شود.

 

پیشنهاد برگزاری مسابقه‌ای بین مسئولان قرآنی کشور

بنابراین گزارش در ادامه این جلسه هم اندیشی اساتید به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پیرامون برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم پرداختند.

محسن بادپا استاد پیشکسوت قرآن با اشاره به اینکه خبر مسابقات قرائت بازتاب خوبی در بین مردم ندارند. زمانی که اساتیدی چون استاد غلوش زنده بودند برنامه و جلسات قرآنی پرشورتر برپا می‌شد پیشنهاد می کنم برای پرشور کردن مسابقات بین المللی قرآن کریم از  پیشکسوتان و قراء مطرح کشورهای دیگر دعوت به عمل بیایید

بادپا پیشنهاد برگزاری مسابقه‌ای بین مسئولان قرآنی کشور را داد و گفت: مسئولان باید از فعالان قرآنی باشند یا خود را در عرصه قرآن و معارف قرآنی توانمند کنند.

 

طبق پژوهش ها سواد قرآنی مردم تهران قابل تامل است

در ادامه احمد حاجی شریف، معاون ارتباطات سازمان دارالقرآن با بیان اینکه جوانان از نظر دانشی وضعیت خوبی دارند خاطر نشان کرد: برای ساماندهی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم باید کادر متخصص داشته باشیم. همچنین به عوامل اجرایی مسابقات باید بیشتر توجه شود چرا که با توجه به پژوهش سازمان تبلیغات درباره سواد قرآنی مردم تهران به نتایجی رسیدیم که قابل تأمل است.

 

برگزاری المپیاد علوم و فنون قرآن

دیگر سخنران این نشست داوود تک فلاح، استاد و داور مسابقات قرآن کریم پیشنهادر ادغام مسابقات بین المللی قرآن طلاب و دانشجویان مسلمان را  داد و تاکید کرد: پیشنهادم این است برای افزایش جذابیت تلاوت ها در سالن مسابقات ایجاد دو تلاوت صحنه ای و خارج صحنه ای برای هر متسابق در مسابقات بین المللی قرآن است.

تک فلاح خاطرنشان کرد: به دلیل کیفیت بهتر و کمیت بیشتر مسابقات قرآن کریم  پیشنهاد می کنم هر 4 سال یک بار المپیاد علوم و فنون قرآن برای علاقه مندان برگزار شود.

عضو کمیته فنی مسابقات گفت: بهتر است تعداد داوران ایرانی به یک سوم کاهش یابد و آیین‌نامه داوری مختصر و مفید تنظیم شودتا برای همه قابل فهم باشد.

وی با بیان اینکه باید هر سال ریاست افتخاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به یکی از کشورها داده شود اظهار داشت: باید رشته ترتیل‌خوانی به مسابقات اضافه شود چرا که در بسیاری از کشورها تلاوت تحقیق زیاد رونق ندارد.

 

معرفی شرکت کنندگان مسابقات بین المللی قرآن از ابتدای سال 97

محمد حسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در ادامه نشست گفت:  بحمدالله در 2 سال گذشته در اجرای مسابقات بین المللی قرآن کریم اتفاقات خوبی افتاده است و طراز رسانه ای قابل قبولی برای پخش مسابقات را از تلویزیون شاهد بودیم.

محمد زاده با بیان اینکه ما در فضای تبلیغات و اطلاع‌رسانی در ستاد تبلیغات مسابقات بین‌المللی قرآن کریم 6 حوزه را مدنظر داشتیم، خاطر نشان کرد: فضای انعکاسی، فضای تولید مستند، فضای پیامک و فضای مجازی را فعال کردیم که امیدواریم بتوانیم سال آینده نیز از حداکثر ظرفیت رسانه‌ای در معاونت‌های صداوسیما و برون مرزی استفاده کنیم و در معرفی برگزیدگان مسابقات در پربیننده‌ترین فضاها خارج از سالن مسابقات فعالیت داشته باشیم.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما گفت: از ابتدای سال دورخیز مناسبی برای معرفی چهره های شرکت کننده در مسابقات بین المللی را در دستور کار رسانه ملی خواهیم داشت. امیدوارم با توجه به دید رسانه ای که در برگزارکنندگان مسابقات بین المللی قرآن اتفاق افتاده بخش اعظمی از مسابقات از رسانه ملی برای عموم به نمایش گذاشته شود.

وی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال 97 از ساعت 21 تا 22 هشت شب در شبکه قرآن به پخش مسابقات بین‌المللی اسراء که همان مسابقات دانشجویان است می پردازیم. از 9 فروردین در همان ساعات مسابقات قرآئت کشوری از این شبکه پخش خواهد شد، در واقع رسانه ملی تمام قد برای برگزاری هرچه باشکوه تر مسابقات بین المللی قرآن حاضر است.

 

تاثیر ادغام مسابقات دانشجویان و طلاب بر وحدت حوزه و دانشگاه

همچنین؛ احمد نجف، مجری عربی مسابقات بین المللی قرآن کریم در ادامه این نشست با اشاره به انعکاس بین المللی مسابقات قرآن ایران گفت: متاسفانه بازخورد بیرونی مسابقات بین المللی قرآن ایران در رسانه های خارجی بسیار کم و گزارش وار است، می توانیم صدای قرآن را همزمان با مسابقات بین المللی قرآن کریم از شبکه های تلویزیونی و رادیویی خارجی به گوش علاقه مندان برسانیم و مقدمه این حرکت ایجاد یک نهضت رسانه ای برون مرزی در سال 97 است.

وی پیشنهاد ادغام مسابقات بین المللی دانشجویان و طلاب علوم دینی را داد و گفت: ادغام مسابقات دانشجویان و طلاب بر وحدت حوزه و دانشگاه بسیار تاثیر می گذارد.

 

لزوم رفع ضعف داوران خارجی در مسابقات بین المللی قرآن

خانم مسجدی، یکی از فعال قرآنی حاضر در نشست هم اندیشی گفت: متاسفانه در سطح مسابقات بین المللی قرآن کریم شاهد ضعف در داوری از سوی داوران دیگر کشورها هستیم و ضعف یک داور تاثیر زیادی در اعلام نتایج خواهد داشت. در واقع این ضعف در انتخاب داوران خارجی حتما باید برطرف شود.

وی با انتقاد از مکان برگزاری مسابقات بانوان در سال گذشته گفت: امیدوارم امسال با تصمیم ستاد برگزاری مسابقات، مسابقات بین المللی بانوان در مکانی مناسب برگزار شود چرا که اقشار مختلفی که در مسابقات بانوان حضور می یابند مروج فرهنگ دینی و اعتقادی ما هستند، پس بایستی مکانی مناسب برای برگزاری این مسابقات در نظر گرفته شود.

 

بعد سیاسی مسابقات بین المللی قرآن باید کاسته شود

محمدرضا پورمعین استاد پیشکسوت قرآنی در ادامه نشست هم اندیشی گفت: مشکل ما در دستاوردهای مسابقات قرآن کریم است، گاهی به دنبال وحدت آفرینی و دانش افزایی هستیم در صورتی که جوانان باید با قرآن انس بیشتری پیدا کنند.

وی گفت: به نظر بنده مسابقات بین المللی قرآن کریم یک مقداری سیاسی شده است و باید از این بعد کاسته شود.

پورمعین بر لزوم مشارکت مخاطبان در برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: جایزه مسابقات بین المللی قرآن کریم بایستی افزایش یابد و لازم است مکانی مناسب برای برگزاری مسابقات بین المللی در نظر گرفته شود.

 

لزوم برگزاری دوره آموزشی برای شرکت کنندگان خارجی

در ادامه بهروز یاریگل استاد پیشکسوت قرآن بر لزوم برگزاری دوره آموزشی برای شرکت کنندگان خارجی سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم تاکیدکرد و گفت: چه لزومی دارد سخنرانان افتتاحیه و اختتامیه مسابقات بین المللی قرآن کریم از مسئولان کشوری باشند، می توان از نخبگان و عقلای قرآنی در این مراسم دعوت کرد.

 

تشکیل یک فدراسیون قرآنی

علی فربین، کارشناس و فعال قرآنی پیشنهاد تشکیل یک فدراسیون قرآنی را داد و بر لزوم تدوین آیین نامه داوری واحد در داخل کشور برای برگزاری مسابقات قرآن تاکید کرد.

وی با اشاره به طرح ارزیابی قاریان و حافظان که از سوی شورای عالی قرآن در حال برگزاری است، گفت: بهتر است با مشارکت شورای عالی قرآن و استفاده از رتبه های برتر طرح ارزیابی قاریان و حافظان شرکت کنندگان مسابقات بین المللی قرآن را تعیین کرد.

وی با انتقاد از عدم توجه به جلسات قرآن گفت: امیدوارم مسئولان و ستاد عالی مسابقات تدبیری بیاندیشند تا شرکت کنندگان مسابقات قرآن کریم از سوی اساتید و پیشکسوتان قرآن معرفی و تایید شوند.

 

لزوم ساخت مکان ثابت برای برگزاری مسابقات قرآن

علی‌اکبر حشمتی معاون نظارت شورای عالی قرآن در ادامه گفت:  ساخت مکان مناسب در شان مسابقات کشوری و بین المللی قرآن کریم از هدررفت هزینه ها در خصوص مکان برگزاری مسابقات قرآن جلوگیری می کند.

وی با انتقاد از حضور بسیار کمرنگ مردم در مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: صرف دعوت و کمک از نهادها و موسسات قرآنی برای حضور مردمی در برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم فضای قرآنی به سالن مسابقات قران نمی دهد.

 

کاهش تعداد داوران/ افزودن رشته حفظ موضوعی به مسابقات

استاد علی اکبر حنیفی،‌ استاد پیشکسوت قرآن در ادامه این نشست  پیشنهاد کاهش تعداد داوران خارجی به پنج نفر و داوران ایرانی به یک نفر را داد و گفت: پیشنهاد می کنم انتخاب داوران به صورت چرخشی باشد و قرائت نمایندگان حفظ کشورها به یک قطعه در سالن جلسات کاهش پیدا کند و رشته حفظ موضوعی قرآن به رشته های مسابقات افزوده شود چرا که نیاز امروز زمان ما حفظ موضوعی قرآن کریم است.

وی پیشنهاد اعلام نمرات متسابقین به تفکیک بر روی مانیتورهای سالن مسابقات را در لحظه با توجه به پیشرفت تکنولوژی داد و گفت: معیارهای متعدد در داوری باعث تضعیف و هدررفت انرژی متسابق می شود. من پیشنهاد کاهش معیارها به پنج معیار را دارم.

 

استفاده از پتانسیل اتحادیه رادیوهای اسلامی

جت الاسلام والمسلمین محمودرضا ذکاوت مشاور رادیو قرآن بر لزوم استفاده مضاعف از پتانسیل شبکه دوم سیما با رویکرد مسابقات بین المللی قرآن تاکید کرد و گفت: در ایام مسابقات بحث دشمن شناسی و دشمن باوری در نشریات که در ستاد خبری تهیه می شود، گنجانده شود.

وی بر لزوم تعامل با اتحادیه رادیوهای اسلامی و استفاده از پتانسیل آنها اشاره کرد و گفت: با توجه به آمار اداره کل رسانه های خارجی، 124 شبکه خارجی در ایران مستقر هستند که می توان از این ظرفیت در انعکاس اخبار سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم استفاده کرد.

وی پیشنهاد دعوت از سردار سلیمانی برای سخنرانی در مسابقات بین المللی قرآن کریم را داد و گفت: در این مسابقات می توان از علمای اهل تسنن نیز برای حضور دعوت کرد.

اثر گذاری مسابقات بین المللی ایران با دعوت از برترین های یگر کشورها

در پایان احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن بر لزوم برندسازی مسابقات بین المللی قرآن ایران تاکید کرد و گفت: با وجود اینکه قدمت مسابقات بین المللی مالزی از مسابقات ایران بیشتر است اما در کیفیت مسابقات ایران در رتبه اول قرار دارد.

وی پیشنهاد دعوت از گروه های تواشیح و همخوانی خارج از کشور را در مسابقات بین المللی قرآن داد و گفت: هدف برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم تبلیغ برای حضور بهترین قراء و حفاظ دیگر کشورهاست با این حرکت اثر گذاری رقابت های مسابقات ایران چند برابر می شود.

وی با اشاره به اینکه نگاه رسانه‌ای به مسابقات اوقاف نمی‌شود افزود: ظرفیت سالن محدود است اما با مشارکت رسانه ملی میلیونها نفر میتوانند با مسابقات همراه شوند.

شایان ذکر است؛‌ نشست هم‌اندیشی جامعه قرآنی کشور با ستاد برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی؛ نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، عبدالرضا عابد؛ قائم مقام سازمان اوقاف و حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی؛ رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و فعالان، استادان، پیشکسوتان و صاحب نظران جامعه  قرآنی برگزار شد.

کد خبر 693508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha