خبرگزاری شبستان - لنگرود: معضلی که این روزها بسیاری از شهرها درگیر آن هستند " جولان سگ های ولگرد و سلب آرامش و امنیت مردم " است که اگر در اینترنت واژه " سگ های ولگرد" را جستجو کنیم بی شک حجمی از این خبرها مربوط به شهرهای مختلف کشور را مشاهده می کنیم که پایداری این معضل موجب نگرانی خانواده ها شده است.
شهرستان لنگرود هم از این معضل مستثنی نیست و تدابیر و اقدامات ویژه ای هم در راستای ساماندهی سگ های ولگرد و بدون صاحب انجام شده که متاسفانه پروژه احداث پناهگاه که بهترین راه حل برای ساماندهی سگ هاست با مقاومت محلی مواجه شده و این کار هم اکنون در شهرستان متوقف مانده است.
پاکیزه نگه داشتن محیط زیست نیازمند همکاری مسئولین و مردم است و هر طرح جدیدی هم نیازمند توجیه علمی و فنی و فرهنگ سازی است و پناهگاه هم طرحی برای جلوگیری از گسترش بیماری هاری و تامین سلامت است که امروزه در بسیاری از شهرها احداث می شود.
در این خصوص خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص اقدامات انجام شده برای ساماندهی سگ های ولگرد و اینکه چرا تاکنون اقدامات انجام شده موجب کاهش جولان سگ های بدون صاحب نشده است مصاحبه ای با معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری لنگرود و معاون بهداشت و درمان شبکه بهداشت شهرستان انجام داد.
محمد رضا محمدی، معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری لنگرود با بیان اینکه در کمیته ساماندهی حیوانات ناقل بیماری شبکه بهداشت، محیط زیست، شهرداری ها و بخشداری ها حضور دارند، گفت: همه ما در این کمیته تلاش می کنیم تا سگ های بدون صاحب را جمع آوری کنیم تا شهروندان دچار اذیت و آزار نشوند.
وی با بیان اینکه افزایش تعداد سگ های بدون صاحب دلیل بر بی توجهی به این موضوع نیست، تصریح کرد: سگ موجودی زنده هست و تولید مثل زیاد این حیوان و هجوم این حیوانات از روستا و شهرهای مجاور موجب افزایش سگ های ولگرد در سطح شهر شده است.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری لنگرود ادامه داد: شهروندان هم سر ساعت مقرر زباله های خود را بیرون از ساختمان بگذارند تا محلی برای تجمع حیوانات نباشد.
محمدی با تاکید بر اینکه امروزه در بسیاری از شهرها پناهگاه در خارج از منطقه مسکونی و طرحی برای جلوگیری از گسترش بیماری است، اظهار کرد: قطعه زمینی برای احداث پناهگاه در خالکیاسر لنگرود هم برای این موضوع در نظر گرفته شد که متاسفانه پروژه در همان مراحل اولیه تخریب شد که در صورت عدم توجیه اهالی این منطقه، این پناهگاه به صورت موقت خواهد بود و مکان مناسب دیگری جایگزین می شود.
دکتر سهیل سیروس بخت، معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لنگرود هم با بیان اینکه تعداد و جمعیت سگ ها اگر ولگرد باشند باید نظارت شوند، گفت: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان موجب شده که سگ که از دیرباز جزء حیوانات مفید در جوامع بشری بوده هم می تواند مخاطراتی را ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه 800 عامل بیماری بین انسان و حیوان مشترک است، خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از بیماری های عفونی مربوط به بیماری های منتقله از حیوانات به انسان هاست.
دکتر سیروس بخت با تاکید بر اینکه هاری صد درصد کشنده است و تمام تلاش شبکه بهداشت بر پیشگیری است، اظهار کرد: هر دوز واکسن در بحث هاری 200 هزار تومان هزینه دارد که علی رقم بار مالی سنگین، به دلیل اهمیت موضوع بحث پیشگیری به شدت و دقت تمام انجام می شود.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لنگرود ادامه داد: به محض حیوان گزیدگی و سگ گزیدگی بلافاصله واکسیناسیون انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه سیستم بهداشتی در بحث هاری بسیار جدی است، افزود: در خصوص سگ های خانگی هم که تابع ضوابطی است به محض سگ گزیدگی ریسکی انجام نمی شود و برای فرد واکسیناسیون انجام می شود.
دکتر سیروس بخت با بیان اینکه متاسفانه از سال 90 به بعد در بحث سگ گزیدگی آمار تزایدی است، تصریح کرد: اتلاف سگ ها در سنوات قبل با جدیت بیشتری انجام می شد که امروزه به دلیل وجود شبکه های اجتماعی و سوء استفاده از این موضوع اتلاف طبق شرایط خاص و کنترل شده انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر کار جدی در خصوص ساماندهی سگ های ولگرد انجام نشود شاهد تزاید سگ های ولگرد خواهیم شد، گفت: پروژه پناهگاه در شهرستان که با مقاومت محلی مواجه شده و در ابتدای کار تخریب شد باید جدی تر دنبال شود و دوستداران حیوانات و محیط زیست و سازمان های مردم نهاد هم در این خصوص ورود کنند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لنگرود با بیان اینکه شهر ما نیاز به احداث پناهگاه دارد، افزود: هر طرح جدیدی نیازمند توجیه و فرهنگ سازی است و قطعا احداث پناهگاه با توجه به هزینه بالای این کار به نفع خود مردم است و همراهی همه مردم در این زمینه امری ضروری است.
دکتر سیروس بخت در پایان به آماری از سگ گزیدگی ها درسال جاری اشاره کرد و افزود: بیشتر موارد سگ گزیدگی مربوط به حیوانات اهلی و صاحب دار است که از 246 مورد سگ گزیدگی در سال جاری 88 درصد(217 نفر) مربوط به حیوانات صاحب دار و 12 درصد(29 نفر) مربوط به حیوانات ولگرد است.
در پایان باید گفت که جولان سگ های ولگرد در کوچه پس کوچه های شهرهایمان زیبنده مردم سرزمینم نیست و برای احداث پناهگاه که به گفته کارشناسان بهترین راه حل برای ساماندهی سگ های ولگرد است مقاومت محلی قطعا به نفع مردم نخواهد بود و باید این پناهگاه در یک مکانی احداث شود تا از گسترش بیماری های مشترک بین انسان و حیوان جلوگیری شود پس این بار هم باید مردم بافرهنگمان همکاری کنند تا پناهگاهی استاندارد برای سگ های بدون صاحب احداث شود.
گزارش از ریحانه شریفی
نظر شما