به گزارش خبرنگار فرهنگی حوزه رسانه خبرگزاری شبستان، نشست خبری دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی با موضوع خانواده ظهر امروز (13 اسفند) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سیدمرتضی موسویان، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در این نشست گفت: با توجه به اینکه به عنوان مدیر مرکز دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت ارشاد نیز منصوب شدم هنوز به این موضوع قائلم که مردم از حقوق خود در این حوزه مطلع نیستند، این باعث شده امروز کمتر از 50 درصد از نهادهایی که در این حوزه باید با ما همکاری کنند هیچ اقدامی نکرده اند، البته هنوز در این زمینه امیدواری هایی وجود دارد.
وی تاکید کرد: وظیفه ای که بر عهده ماست این است که آموزش بدهیم و در حاشیهاش افراد نخبه، علاقه مند و دارای انگیزه را جذب کنیم تا به نمایندگی از مردم صحبت کنند. قدم هایی هم در این حوزه برداشته ایم، پروژه فرهنگ یار از این دست اقدامات بود، این پروژه امروز 35 هزار عضو دارد.
موسویان توضیح داد: ما وظیفه خرید حمایتی از تولیدکنندگان را نیز بر عهده داریم و اینکه با ساده کردن قوانین به فرد مجوز فعالیت در فضای مجازی را بدهیم. تا پیش از تغییراتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شد هیچ فرد حقیقی نمی توانست مجوز بگیرد اما امروز و تا این لحظه 800 فرد حقیقی مجوز کسب و کار دریافت کرده اند. در این شبکه همه موسسات حرفه ای و موفق حضور دارند و بین این افراد در حال ارتباط برقرار کردن هستیم تا موازی کاری ها و هزینه ها کاهش پیدا کند.
رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با ابراز گلایه از اینکه هنوز در کشور کار تیمی را بلد نیستیم، گفت: در خیلی از کشورها شرکت هایی وجود دارند که افراد برای پروژه های بیرون از کشور کار می کنند و معتقدم مدیریت پروژه با افرادی از کشورها و ملیت های مختلف نیاز به بلوغی دارد که ما هنوز به آن نرسیده ایم و این بلوغ در مباحث فنی نیست.
وی توضیح داد: امروز شاهدیم که نزدیک به 2 هزار شغل در کشور در حوزه کسب و کارهای دیجیتال ایجاد شده؛ افرادی جوان که کارهای فاخری با قراردادهای بزرگ انجام داده اند، برای مثال بزرگترین انیمیشن کشور را یکی از مجتمع های دیجیتال ساخته است.
موسویان ادامه داد: آنچه که فراموش نکرده ایم چرخه و ارزش کسب و کار است، در اهدافی که شبکه ملی فرهنگ دنبال می کند ما به عنوان حاکمیت تنها تاثیرگر هستیم، خانه های دیجیتال که شخصیت حقوقی و خصوصی دارند در این زمینه فعال هستند.
وی با بیان اینکه امروز 360 هزار موجودیت دارای شناسنامه و کد شامد هستند، گفت: در سال 96 بحث مربوط به صادرات را مورد توجه قرار دادیم، بازار کشورهای فارسی زبان عضو اکو و کشورهای CIS و کسانی که می توانند پذیرای تولیدات داخلی ما باشند را شناسایی کرده ایم. در این راستا موسسه اکو و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ما کمک خواهند کرد.
وی در آخر با تاکید بر اینکه اگر لفظ بین المللی در عنوان همایش وجود دارد همایش باید در این زمینه فعال باشد، افزود: بخش اعظم مقالات ارسالی به همایش باید از کشورهای دیگر باشد در غیر این صورت بهتر است عنوان بین المللی را از نام همایش حذف کنیم.
نظر شما