به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محسن هاشمی در پنجاهمین جلسه شورای شهر تهران اظهار داشت: هفتهای که در آن قرار داریم به نام درختکاری نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی درخت برای شهر تهران مفهومی حیاتی است، افزود: تهران در گذشته ای نه چندان دور به عنوان منطقه ای سرسبز و پوشیده از درختان شناخته می شد اما در دهه های اخیر بخش قابل توجهی از باغات و فضای سبز تهران برای ساختن برج های مسکونی و مجتمع های تجاری ریشه کن شده است.
هاشمی گفت: اگرچه مرثیه سرایی برای باغات تهران مشکلی از شهر را حل نمی کند اما نباید تصویر دیروز تهران را با سیمای خاکستری، هوای آلوده و طراوت و سرسبزی از دست رفته امروز تهران مقایسه کنیم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: راه بازگشت به توسعه پایدار و سازگار با محیط زیست را باید در مسیری متفاوت بیابیم، بنابراین توجه به این نکته نیز ضروری است که ایجاد فضای سبز و پارک های جنگلی وسیع در حاشیه تهران اگرچه اقدامی مناسب و قابل تقدیر است اما جایگزینی برای باغات و فضای سبز از دست رفته یا در حال نابودی مرکز شهر نیست.
هاشمی افزود: علاوه بر اثرات غیر قابل انکار و ترجیحات فضای سبز موجود در شهر دسترسی و امکان حضور شهروندان در پارک های جنگلی حاشیه تهران با حضور مداوم و آسان آنها کنار و متن فضای سبز بافت های شهری قابل مقایسه نیست و این خط مشی که با نابودی فضای سبز متن تهران با پارک های جنگلی حاشیه شهر آن را جبران کنیم سیاست مطلوب و مورد تایید مدیریت شهری جدید نیست.
هاشمی گفت: توجه ویژه مقام معظم رهبری به صیانت از فضای سبز و درختان شهری از جمله موضوعات مهمی است که در دهه گذشته اگرچه در شعار و تبلیغات شهری تکرار شده است اما در عمل مورد غفلت و کم توجهی قرار گرفته و این غفلت مورد گلایه های موکد و متعدد رهبر معظم انقلاب شده است که در تهران و حومه آن علاوه بر زمین خواری و گیاه خواری متاسفانه کوه خواری هم شایع شده است و بسیاری از مناطق با ارتفاع بالای 1800 متر مورد و ارتفاع بالای 1800 متر مورد ساخت و ساز غیرقانونی قرار گرفته و سپس قانونی شده است.
هاشمی تاکید کرد: شورای پنجم بر خود واجب می داند با نصب العین قرار دادن توصیه رهبر انقلاب در صیانت از فضای سبز شهری با هرگونه تخلف و آسیب زدن به محیط زیست بخصوص از ناحیه اشخاص حقیقی و حقوقی متنفذ و پرقدرت مقابله کند و از درختان که نفس و نفس شهروندان تهرانی هستند چون ناموس شهر صیانت کرده و بر جای هر درخت قطع شده که ثمره سیاسی کاری سیاستمداری یا منفعت جویی زمین خواری بوده است، نهالی نو بکارد. جای مردان سیاست بنشانید درخت که هوا تازه شود.
نظر شما