به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت، امروز (10 اسفند) در ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون در اردوگاه شهید باکری خرمشهر، اظهار کرد: متاسفانه نتوانسته ایم فرهنگ ایثارگری های انجام شده در دوران دفاع مقدس را به صورت نهادینه و سیستماتیک در جامعه حاکم کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع باید مورد آسیب شناسی جدی قرار گیرد، افزود: افرادی که در دوران دفاع مقدس فعالیت داشتند امروز به سن میان سالی رسیده اند بدون آنکه از تجربیاتشان برای نسل جوان بگویند.
حریرچی با بیان اینکه باید برای انتقال این اندیشه برنامه هایی داشته باشیم، بیان کرد: سیستمی در این زمینه ساخته شده و مسئولان گمان می کنند که این سیستم به درستی فعالیت می کند در صورتی که این موضوع صحت ندارد.
وی تصریح کرد: برای اجرای عدالت در نظام سلامت باید در سراسر کشور به صورت هم زمان برنامه هایی در دست اجرا قرار بگیرد، همه افراد جامعه باید به تناسب از خدمات بهداشتی و درمانی بهره مند شوند و در این زمینه نباید تبعیض قائل شد.
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه میزان دسترسی افراد به خدمات بهداشتی باید برابر باشد، اذعان داشت: کار خیریه در کمک به نیازمندان خوب است؛ اما راه حل نهایی نیست، راه حل نهایی کمک به نیازمندان توانمندسازی همه مردم و توزیع همه امکانات به صورت عادلانه است.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 48 تا 60 درصد متخصصان در تهران بزرگ فعالیت میکنند و این در حالی است که 15 هزار و 560 فارغ التحصیل پزشکی در کشور هستند که بعد از دریافت شماره نظام پزشکی یک بار هم به این سازمان مراجعه نکردند، چون به کار دیگری مشغول شدند.
حریرچی با بیان اینکه برخی از پزشکان قبل از طرح تحول سلامت زیرمیزی می گرفتند، افزود: چهار میلیون و 230 هزار نفر در کشور داریم که اگر روزانه یک ریال هم بابت درمان هزینه کنند، برای آن ها کمر شکن خواهد بود، زیرا این افراد قادر نیستند کالری روزانه خود را هم تامین کنند.
وی با اشاره به کمبود پزشک، جراح و رادیولوژیست در برخی مناطق کشور، بیان کرد: این درحالی است که در کشور هشت میلیون نفری اتریش هفت هزار پزشک ایرانی وجود دارد.
قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: در دانشگاه اهواز تنها چهار جراح مغز و اعصاب فعالیت می کنند در حالی که در برخی از خیابان های تهران مطب بیش از ۳۰ پزشک جراح مغز و اعصاب وجود دارد که این مسئله ضرورت توزیع عدالت در نظام سلامت را دو چندان می کند.
نظر شما