به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سرلشکر سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، امروز (۱۰ اسفند) در ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید رهنمون در محل اردوگاه شهید باکری خرمشهر اظهار کرد: اقدامات جامعه پزشکی کشور افتخاری برای تمامی ملت ایران است.
وی افزود: انسان هایی که در این مجموعه از امدادگر، پرستار، پزشک و پیراپزشک فعالیت کردند، انسانهای شاخص و برگزیده خدا بودند که دارای احساس مسئولیت، شجاعت و شهامت بوده و از سوی دیگر افرادی کاردان و متخصص بودند.
صفوی به وضعیت رسیدگی به مجروحان در دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: در عملیات کربلای پنج بیش از ۷۰ هزار نیرو وارد عملیات کردیم و بیش از پنج هزار رزمنده شهید و 40 هزار مجروح داشتیم که برای درمان به اهواز منتقل شدند.
وی با اشاره به تاسیس و راه اندازی بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) در سه راهی دارخوین، خاطر نشان کرد: این بیمارستان از سه لایه بتنی، سرب و دوباره لایه بتن ساخته شده بود و جراحان ما در این بیمارستان حدود ۱۷ هزار و ۷۸۰ عمل جراحی را انجام دادند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) هشت هزار و ۶۱۴ مورد خونگیری، چهار هزار و 283 مورد آزمایش و سه هزار و 703مورد رادیولوژی انجام شد، اذعان داشت: بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) دارای ۳۰۲ اتاق بستری بود، این بیمارستان دارای هشت اتاق جراحی، بخش آی سی یو و ۲۵ تخت اورژانس بود که ظرفیت آن هنوز هم موجود است.
وی با اشاره به خدماتی که در بیمارستان صحرایی امام حسین به مجروحان انجام شد، ادامه داد: این بیمارستان دارای ۱۴۵۰ پزشک و کادر پزشکی و ۱۲۰ نفر کادر اداری بود و در بیرون از بیمارستان جایی برای تعمیر آمبولانس ها نیز وجود داشت.
صفوی حماسه بزرگ جامعه علوم پزشکی در دوران دفاع مقدس را افتخاری برای ملت ایران دانست و اظهار کرد: مجموع کسانی که از رزمندگان بهداری دفاع مقدس، امدادگران، جراحان متخصص، پرستاران، داروسازان، دندانپزشکان و کارشناسان رادیولوژی در دوران هشت ساله دفاع مقدس شرکت کردند، به ۱۰۰ هزار نفر می رسد که از این تعداد سه هزار نفر به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه این یک حماسه بزرگ است که ۱۰۰ هزار نفر به کمک ۹۰۰ هزار مجروح بیایند، خاطر نشان کرد: سه میلیون نفر در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی در عرصه نبرد حضور یافتند که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر مجروح ثبت شده و حدود ۳۰۰ هزار نفر هم مجروح ثبت نشده هستند.
مشاور عالی فرمانده کل قوا تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس ۱۰۰ هزار عمل جراحی حیاتبخش در پست های امدادی اعم از اورژانس و بیمارستان انجام شد که این رقم در نظام بین الملل و در جنگ های طولانی به نوبه خود یک رکورد است.
وی با بیان اینکه این جزو افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است که در هیچ جا نمونه اش وجود ندارد، خاطر نشان کرد: باید این افتخارات و فرهنگ ایثار، فکر و عقلانیت را منتقل کنیم، جنگ تنها شجاعت نبود بلکه عقلانیت و تدبیر نظامی هم در آن نقش داشت، باید نسل جدید را با این ارزش ها آشنا کرد.
صفوی ادامه داد: ۵۲ درصد جمعیت کشور زیر ۳۰ سال سن دارند، ۲۷ سال از پایان جنگ گذشته و آگاهی جوانان از واقعیات جنگ امری ضروری است، نسل جدید نیاز دارد تا با ارزش های دفاع مقدس آشنا شود.
وی با بیان اینکه کادر پزشکی فعال در جبهه های جنگ باید خاطرات خود را برای نسل های آینده به یادگار بگذارند، بیان کرد: اکنون در ستاد کل موسسه ای به عنوان بهداری دفاع مقدس تشکیل شده با مسئولیت سردار فتحیان که در حال جمع آوری اسناد و مدارک مربوطه هستند.
مشاور عالی فرمانده کل قوا با تاکید بر ضرورت محرومیت زدایی در بیمارستان های صحرایی که در نقاط کم برخوردار برپا می شود، گفت: امسال در ۳۰ نقطه از کشور پزشکان عضو بسیج با استقرار در بیمارستانهای صحرایی به ارائه خدمات درمانی و دارویی پرداختند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه مسئولان محلی، استانی و کشوری به مناطق محروم و رسیدگی به وضعیت درمانی این مناطق اظهار داشت: در آبادان و خرمشهر هنوز مشکل آب، بهداشت، تعطیلی صنایع و بیکاری وجود دارد، مواد مخدر بیداد می کند و مشکل حاشیه نشینی داریم.
صفوی اذعان داشت: در شهر اهواز ۳۰۰ هزار نفر حاشین نشین هستند، به رغم تمامی خدمات اما هنوز مشکلات داریم، اگر مردم، خیران و پزشکان به کمک دولت نیایند دولت به تنهایی قادر به حل تمام مشکلات نیست، برایناساس از مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی آبادان و اهواز می خواهم تا حداقل هفته ای یک بار به این مناطق سرکشی کنند.
نظر شما