امام صادق (ع) شاگردانش را بر محور عبودیت تربیت می‌کرد

حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه هدف امامان از تربیت افراد عالم شدن نبود بلکه عبودیت بود، گفت: امام صادق (ع) شاگردانش را بر محور عبودیت تربیت می‌کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، عضو مجلس خبرگان رهبری در مراسم عزاداری شهادت امام صادق (ع) در دفتر آیت‌الله مجتبی تهرانی گفت: اسلام دینی است که امام‌محور است نه قانون‌محور یعنی قوانین، نظامات و سیاست در دین اسلام قائم به نفس خلیفه‌الله است.

وی افزود: همان‌طور که امامان فرموده‌اند طاعت آنها نظام ملت و امامت آنها امان از تفرقه و جدایی است یعنی آن چیزی که محور نظام اسلامی قرار می‌گیرد، قانون نیست بلکه امام است.

حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به جملات زیارت جامعه کبیره گفت: در این زیارت می‌خوانیم ما قول شما را اخذ می‌کنیم، امر شما را عمل می‌کنیم، به شما و به قبور شما پناه می‌بریم. هر عالم و عارفی که بخواهد راه بندگی را طی کند راهش همین است که در این جملات گفته شده یعنی باید از نظر علمی و عملی تنها از ائمه پیروی کند و در عین حال باید نسبت به آنها خاضع و خاشع باشد و به آنها پناه ببرد.

 

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: عبدالعظیم حسنی کسی است که مرجعیت‌اش را امام‌زمانش تعیین کرده و گفته است هر چه عبدالعظیم بگوید ما گفته‌ایم که این نشانه سعه وجودی فوق تصور ما است اما همین فرد نزد امام می‌آید و عرض می‌کند می‌خواهم افکار و اعتقادات خود را به شما عرضه کنم تا شما اشتباهات من را به من تذکر بدهید. این حالت است که باعث می‌شود او مرجع زمان خود باشد یعنی علم و دانش او، او را مغرور نکرده و در مقابل امام خود این‌گونه خاضع است.

وی با اشاره به خضوع حضرت ابوالفضل (ع) در مقابل امام حسین (ع) گفت: به قطع و یقین حضرت ابوالفضل صاحب کمالات فراوانی است و علم لدنی دارد اما همین فرد در مقابل امام حسین کاملا خاضع و خاشع است و منهای دستور او کاری نمی‌کند یا اگر امام صادق (ع) کسانی مثل ابن ابی یعفور را می‌ستاید به این دلیل است که ابن ابی یعفور به امام صادق می‌گوید من این‌قدر به شما اعتقاد دارم که اگر نصف این سیب را بگویید حلال است و نصف آن حرام بدون هیچ اعتراضی قبول می‌کنم.

 

حجت‌الاسلام صدیقی ادامه داد: خواجه نصیرالدین طوسی علامه زمان خود بود اما هنگام مرگ خود وصیت کرد مرا جلوی در ورودی صحن امام کاظم دفن کنید تا زیر پای زایران آن حضرت قرار گیرم و روی قبرم القابی مثل علامه و آیت‌الله ننویسید و اگر خواستید چیزی بنویسید این آیه مربوط به سوره کهف را بنویسید که سگ آنها در دم در پاهای خود گسترانده بود.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه بندگی مساوی است با بهشت قرب و علو، گفت: معرفت انسان باید او را به بندگی برساند. این درست که امام صادق (ع) فرموده هیچ حرکتی نیست مگر اینکه احتیاج به معرفت دارد اما به این دلیل است که انسان به عبودیت برسد.

وی با بیان اینکه امام صادق (ع) شاگردان خود را بر اساس عبودیت تربیت می‌کرد، گفت: امام صادق به محمد بن مسلم که یکی از شاگردان خاص امام صادق و مرجع زمان خود بوده پیغام می‌دهد که از همه چیز تو خوشم می‌آید الا اینکه حشمت داری، دلم می‌خواهد خودت را بشکنی و او بلافاصله می‌آید در شهر مقداری خرما می‌خرد و شروع به فروختن می‌کند. این خود شکستن مساوی با بت‌ شکستن است و هنر این است که فرد بتواند خودش را بشکند وگرنه علم بدون این تواضع و فروتنی باعث می‌شود انسان جامعه‌ای را به بدبختی بکشاند.

 

حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به حدیث عنوان بصری گفت: عنوان بصری نزد امام صادق می‌آید اما امام او را راه نمی‌دهد، بعد از مدتی امام به او اذن ورود می‌دهد و عنوان بصری می‌گوید من نزد قبر پیامبر رفتم و از او دو چیز را خواستم یکی اینکه قلب جعفر را برای من نرم کند و دوم اینکه از علم جعفر آنچه باعث هدایت من به صراط مستقیم می‌شود روزی‌ام کند یعنی عنوان بصری در اینجا دنبال علم خالی نیست بلکه می‌خواهد علمی باشد که او را به راه راست هدایت کند.

وی ادامه داد: امام صادق (ع) به او می‌فرماید علم با تعلم و یادگیری به دست نمی‌آید بلکه علم نوری است که خدا در قلب هر کسی که بخواهد او را به راه راست هدایت کند، می‌افکند، پس اگر علم را خواستید حقیقت عبودیت را در قلبت طلب کن یعنی مهم این است که انسان از نظر قلبی بنده و خاضع باشد. ما که قلب خود را که حرم خداوند است به همه کس سپرده‌ایم با عمل خالی نمی‌توانیم به جایی برسیم و اگر به عمل بپردازیم این عمل باعث غرور ما می‌شود.

شایان ذکر است، مراسم عزاداری شهادت امام صادق (ع) شنبه 2 مهر در دفتر آیت‌الله مجتبی تهرانی و با سخنرانی آیت‌الله صدیقی و مداحی مداحان اهل بیت برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 69289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha