به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در آیین اختتامیه معرفی برترینهای پژوهش فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مراسم معارفه هم گفتم کار فرهنگی باید فرهنگی باشد. چند روز بعد در روزنامه ای عکس مهران مدیری را دیدم که زیر آن نوشته بودند اینکه می گویی کار فرهنگی، فرهنگی باشد یعنی چه، بعد فهمیدم باید در مراسم ها حواسم به خبرنگاران و رسانه ها باشد.
دکتر جوادی با بیان اینکه اجرا پیچیدگی های زیادی دارد، عنوان کرد: پیچیدگی حوزه فعالیت فرهنگی در دوره معاصر وجوه مختلف دارد. یکی از علت ها به خاطر فضای مجازی است. فضای وسیعی برای کار فرهنگی پیدا شده که در آینده فرهنگ باید آن را حساب کنیم و فقط متوجه روش های سنتی نباشیم. مخاطبان، فعالان و ذینفع های حوزه فرهنگ گسترش یافته است. سواد عمومی مردم و همچنین تحصیلات آنها بالا رفته است. در حال حاضر دانشجویان هنر در ایران از دانشجویان هنر در فرانسه بیشتر هستند، این نشان می دهد فعالان در حوزه فرهنگ در کشورمان زیاد شدند، این مسئله پیچیدگی را حاصل می کند. در فضایی که دیدگاه های متنوع و مکثر وجود دارد باید کار فرهنگی است و این کار راحتی نیست.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایرانی نماد هویت ایرانی است، تصریح کرد: کسانی که می خواهند به ایران ضربه زنند یکی از اهدافشان این است که هویت فرهنگی را ضربه بزنند. جنگ در عرصه نرم وجود دارد همان طور که در حوزه سخت وجود دارد. می خواهند با فرهنگ ایرانی مقابله کنند، عناصر اصلی فرهنگ ایرانی معنویت و اخلاق است. تجربه نشان داده است که با بستن و محدود کردن نمی توان نتیجه گرفت، کار فرهنگی کار سختی شده است. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در چنین شرایطی می تواند نقش بسزایی در عرصه فرهنگی داشته باشد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ باید خوشحال باشد که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وجود دارد و چنین فضایی هست. متاسفانه فعالیت های این پژوهشگاه خیلی دیده نمی شود و ظهور و بروزی ندارد، این مسئله هم ایراد است و هم حسن، اینکه فعالیت ها دیده نمی شود معلوم می شود که برای دیده شدن پژوهش و نوشته نمی شود. اشکال دیده نشدن این است که نقد هم نمی شود. ارتباطات بین المللی برای کار فرهنگ لازم است، باید از منظر دیگران نیز فرهنگ ایران را ببینیم. در حوزه فرهنگ باید مجله بین المللی داشته باشیم و خوشبختانه چنین ظرفیتی در کشور وجود دارد.
دکتر جوادی بیان کرد: مشکلاتی در اقتصاد داریم به عنوان مثال در مورد توریست پزشکی مشکل داریم، زیرساخت پزشکی خوب داریم اما توریسم پزشکی خوب نداریم. طی بررسی های صورت گرفته مشخص شد علت این امر فرهنگی است. بنیان های اقتصادی ما ریشه فرهنگی دارند و به این مسئله توجه نمی شود. در جاهایی که ریشه خلاها فرهنگی است باید اقدامات اساسی صورت گیرد، تمرکززدایی یکی از اولویت هاست بچه های خوبی در اطراف ایران داریم اما فعالیت های ما محدود به شهرهایی مثل تهران و قم شده است، نصف دانشجویان ما در رشته علوم انسانی هستند و اگر وزارت فرهنگ به آنها کمک نکند کجا می خواهد به آنها کمک کند. باید یک سامانه قوی تر از چیزی که الان هست برای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات داشته باشیم.
نظر شما