خبرگزاری شبستان// همدان
در گذشته امامزاده عبدالله(ع) دارای بنای کوچک آجری مانده از دوره قاجار بود که از سال 1369 تا 1357ساختمان قبلی بقعه این امامزادگان تخریب و بنایی جدید به جای آن احداث شده و برای تزئینات و آینه کاریهای داخلی حرم نیز پیشبینیهای لازم شده است. ورودی اصلی به حرم از جبهه جنوبی و از ایوان است که روبهروی خیابان باباطاهر است.
آرامگاه امامزاده عبدالله در همدان، در وسط میدانی به همین نام واقع شده و مدفن دو امامزاده است، که از نوادگان امام موسی کاظم و پدر و پسر هستند. نامهای این دو امامزاده احمد (پدر) و عبدالله (پسر)، است؛ ولی امامزاده به نام عبدالله شهرت یافته است. این دو امامزاده، علاوه بر کسوت سیادت و امامزاده بودن، از اعلام دین و پیشوایان بزرگ و ناشران علم و قسط، مربی نفوس و مجری حدود بودهاند و نسب تعدادی از رجال علم و تقوی، به این دو منتهی میشود.
زیارتگاه امامزاده عبدالله(ع) در جهت شمالغربی همدان و در میانه میدانی به همین نام قرار دارد. این زیارتگاه در پیچ و تاب چند کوچه قدیمی همدان قرار دارد. قدمت این بنابه قاجاریه باز میگردد. حوالی اطراف آن به نام باغ میرعقیل معروف بود که تا نزدیکی گنبد علویان امتداد داشته است. هنگام احداث بلوار آیتالله کاشانی از تقاطع خیابان شریعتی تا میدان عینالقضات زیارتگاه امامزاده عبدالله(ع) در میانه بلوار قرارگرفت. برای جلوگیری از تخریب آن به ناچار میدانی بزرگ در مسیر بلوار ایجاد شد و امامزاده در میانه میدان واقع شده است.
شبستان امامزاده عبدالله همدان
فضای شبستان در حد قابل ملاحظهای توسعه و گسترش یافته تا زائران بتوانند به راحتی به مسایل عبادی زیارتی خود بپردازند. فضاسازی اطراف از ضریح به شعاع 21 متر است که کلاً مسقف شده و پس از برداشته شدن آنچه امروز به عنوان شبستان حرم است فضای آینده حرم فضایی بزرگ با قطر 42 متر خواهد بود.
در حال حاضر امامزاده عبدالله(ع) مجددا در دست بازسازی است به طوری که فضای میدان بزرگ اطراف مرقد کلا گودبرداری شده و از ظواهر امر نشان داده میشود که طرح به دنبال احداث قسمتهایی در قسمت زیرین است تا بدینوسیله برای زیارتگاه از دو طبقه فضا بهرهبرداری شود. فضای زیرین خاکبرداری شده و حرم در دو طبقه خواهد بود. طبقه زیر مخصوص کتابخانه، دفتر ویژه آستان مقدس، درمانگاه و داروخانه خواهد بود این قسمت از بنا در حدود 30 هزار متر مربع را در بر دارد.
مقبره های معروف در امامزاده عبدالله همدان
در مورد فرد مدفون در این مکان آنچه درافواه عمومی شهر است امامزاده عبدالله(ع) از نوادگان حضرتموسیبنجعفر(ع) و قبر دیگری مربوط به دایه آن بزرگوار است که در داخل ضریح بسیار خوش نقش قرار دارند. در زیارتنامه این زیارتگاه همان نام عباداله از نوادگان امام موسیبنجعفر(ع) آمده است. برخی از تاریخنگاران پیرامون فرد مدفون شده در این زیارتگاه بررسی دقیق تبارشناسی انجام دادهاند از جمله کتاب همداننامه ص 286 که برای پژوهندگان میتواند رهگشا باشد.
توسل بستن به امامزاده عبدالله همدان
بعضی از مردم همدان، آخر هفتهها به همراه خانواده به این امامزاده می روند و روز تعطیل خود را در آنجا میگذرانند. این مکان به دلیل اینکه وسط استان واقع است مسیر حرکت به آن از جاده اصلی امکانپذیر بوده و گردشگر میتواند از امکانات رفاهی داخل شهر استفاده کند.
جاذبه زیارتی و گردشگری امامزاده عبدالله همدان
این مکان مقدس به دلیل اینکه در وسط شهر همدان واقع شده مسیر حرکت بسیاری از مسافران و شهروندان است و مکانی برای گردشگران و استراحت زایران و شهروندان است که می توانستند از امکانات رفاهی این مکان بهره ببرند.
اکنون چندین سال است که بازسازی این مکان مقدس چهره سنتی و زیبای این مکان مقدس را تغییر داده و تاخیر در بازسازی چهره ای نازیبا به این مکان مقدس داده است. شهروندان همدان چندین سال است که در انتظار ساخت و بازسازی این حرم چشم بر پایان ساخت و ساز این بقعه متبرک دوخته اند.
امامزاده های دیگر همدان
به جز امامزاده عبدالله نام دیگر امامزادههای معروف همدان امامزاده یحیی، امامزاده حسین، امامزاده اسماعیل(امامزاده کوه)، امامزاده هادی ابن علی، امامزاده اسماعیل، امامزاده اهل بن علی.مقبره باستانی امامزاده اظهر، مقبره باستانی امامزاده هود است.
پایان پیام/
نظر شما