به گزارش خبرنگار شبستان، اسماعیل شفیعی سروستانی، رییس مؤسسه فرهنگی موعود در نشست فرهنگ مهدوی با موضوع عالم ماورایالطبیعه گفت: غلبه علم مدرن کم آفتی نبوده که به حیات فرهنگی و مادی ما آوار شده است. علم سکولار و بریده از وحی تمام ارتباطهای ما را با عالم ماورا قطع کرده و ما به شدت در جهل مرکب دست و پا میزنیم یعنی گمان میکنیم عالمایم ولی چیزی نمیدانیم.
وی افزود: در روایات وارد شده روزگاری میآید که مردم چراغ هدایت را گم میکنند و در میان آنها حتی علمی نیست که بدانند ما وسیله نجاتیم نه حکام جور و ستم؛ این عصر را عصر جاهلیت دوم نامیدهاند و از نشانههایش همین بس که امروز در میان امت پیامبر آخرالزمان به سختی میتوان درباره عوالم مختلف صحبت کرد، عوالمی که در آن مخلوقات و ساکنانی هستند که در زندگی عالم و آدم نقشآفریناند.
شفیعی سروستانی با بیان اینکه حتی در میان جماعتی از مؤمنان بلکه از فضلا و عالمان حوزههای علمیه این قبیل مسایل را خرافه میدانند، اظهار کرد: ما چون وابسته به عالم مادی شدهایم، وجود این موجودات ماورایی را که از چشم تجربهگرای ما پنهاناند، نمیپذیریم اما چه آنها را بپذیریم و چه نپذیریم آنها موجود و مؤثرند و چشم بستن ما به اینگونه موجودات تنها باعث میشود که ما مستعد آفتها شویم.
رییس مؤسسه فرهنگی موعود دوره آخرالزمان را دوره بیپناهی مسلمانان دانست و گفت: مجموعهای از عملکردها و رویکردها به نحو شگفتی ما را بیپناه کرده است و این مسئله به این دلیل است که ما به نحو جدی ارتباطمان با معصومین قطع شده و آرام آرام در مجموعهای از آلودگیها و شبهات قرار گرفتهایم. به نظر هیچ عبارتی رساتر از این عبارت نیست که ما یتیمان آل محمدیم.
وی با بیان اینکه بخشی از این ابتلائاتی که ما به آن دچار شدهایم حاصل مجموعه نیروها و موجوداتی است که آنها را ندید میگیریم و خرافه میپنداریم، بیان کرد: معصومین (ع) بسیار در اینباره سخن گفتهاند و بیش از این نادیده گرفتن آنها یعنی آماده شدن برای ابتلائات جدیدتر. تمام آنچه در دعاها و تعقیبات نماز و دیگر متونی که از اهل بیت برای ما وجود دارد به نوعی برای مصونبخشی ما در مقابل این عوالم ماورایی است که از آن خبر نداریم.
شفیعی سروستانی تصریح کرد: حیات عنانگسیخته و بی در و پیکر امروز باعث شده که تنها به همان واجبات دست و پا شکسته خود قانع باشیم و به مسایلی نظیر نوافل و مستحبات هیچ نگاهی نداشته باشیم. همچنین از حریمهای خداوند پاسداری نمیکنیم و در مقابل مال حرام و کار حرام منفعلایم و همه این مجموعه دروازههایی باز میکند که ما را بیش از پیش در مقابل جنود ابلیس بیپناه میکند.
این محقق و نویسنده حوزه مهدویت با انتقاد از عملکرد سریالهای تلویزیون در ایام ماه مبارک رمضان گفت: چند صباحی است به خاطر جهالت و نادانی تعدادی نوخاسته میدان گفتوگویی از جن و عالم ماورا باز شده است که باید به عنوان یک انسان از قبیله امت محمد از آن استغفار کرد و از طایفه مؤمن شیعه جنیان طلب بخشش نمود.
وی افزود: به خاطر جهالت عدهای کار را چنان سخیف کردهایم که هر طفل نوپایی به خود اجازه میدهد درباره عالم ماورا سخنپراکنی کند و عدهای در رسانه ملی تحت تأثیر افرادی بیخرد از ماورایالطبیعه و روح بحث میکنند و کار را به جایی میکشانند که باعث خنده و تمسخر میشوند و حتی برای تبلیغ نوشابه از این موضوع مقدس سخن به میان میآورند.
شفیعی سروستانی تصریح کرد: کسی هم نبوده که یقه نابخردان را بگیرد و بگوید که چه میکنید با مقدسات و احساسات مردم و چه میکنید با بهترین ساعات مردم در ماه مبارک رمضان و چنان امر را بر مردم مشتبه میکنید که جماعتی بدون اذن سراغ کتاب و اینترنت میروند و کار عالم ماورا به این سخافت میرسد.
رییس مؤسسه فرهنگی موعود با انتقاد از وارد نشدن عالمان فرهیخته به مسئله ماورای الطبیعه گفت: اگر علما زودتر به این مسئله وارد میشدند آن وقت گستاخان اینگونه جرأت نمیکردند 70 میلیون نفر بیننده را عوام فرض کنند و شش ساعت از بهترین ساعات آنها را به پخش برنامههای بیپایه اینچنینی بپردازند.
وی ادامه داد: من وظیفه خود میبینم به عنوان یک معلم تذکر دهم، گرچه گوشی نمیبینم، تذکر میدهیم تا جلوی این قبیل برنامهها در وسایلی که به غلط نام دانشگاه بزرگ را به خود گرفته را بگیرند.
شایان ذکر است، نشست فرهنگ مهدوی با موضوع عالم ماورایالطبیعه پنجشنبه 31 شهریور در سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما