علی محمد شیخی از هنرمندان نقاشان کشورمان در مورد کارهای جدید خود به خبرنگار شبستان گفت: ما همچون ماهی هستیم که اگر شنا نکند می میرد، بنابراین ما نقاشان نیز همیشه در حال کار هستیم. اخیرا یک کار حسی داشتم برای یک ایام فاطمیه که در مسجد حضرت آیت الله خامنه ای در حوزه هنری به نمایش درآمده است. این اثر 50×100 است و نامش یاس کبود است. هنوز هم این تابلوی نقاشی در مسجد حوزه هنری در معرض دید عموم قرار دارد.
شیخی اظهار داشت: حدود یک سال و نیم است که ایده ای به ذهنم رسیده و آن این است که هر از چند گاهی در مناسبت ها اثری از خود را در مسجد حضرت آیت الله خامنه ای در حوزه هنری به نمایش بگذارم. هر دو سه ماه یک بار این کار را انجام می دهم. خوشبختانه افراد در مسجد در رفت و آمد هستند و اثر را می بینند. بنده نیز اثری مرتبط با مناسبت ها را انتخاب می کنم و یک هفته تا 10 روز اثر را در مسجد به نمایش می گذارم. اثر اخیرم با عنوان یاس کبود مصادف با ایام فاطمیه بیشتر از دیگر آثار در مسجد در معرض دید عموم است و هنوز هم در مسجد است.
وی در مورد اثر دیگر خود با نام " دور نزدیک " بیان کرد: بعد از کار یاس کبود یک کار تمثیلی کار کردم که این اثر نیز در مورد حضرت فاطمه زهرا(س) است. در این اثر از نمادهایی استفاده کردم، این نقاشی از پشت صحنه است یعنی از در و دق الباب و تصاویری که با بافت ایرانی هماهنگ است و همخوانی دارد. الحمدالله این اثر، کار خوبی شد و بسیاری از عزیزان هم تایید کردند. بیننده وقتی اثر را می بیند یاد دق الباب ایرانی می افتد و بعد از آنکه کمی فکر می کند به موضوع اصلی آن پی می برد.
وی در پاسخ به این سوال که چه مدت طول کشید تا تابلوی دور نزدیک آماده شد، عنوان کرد: 40 سال و یک هفته چون تجربه نیز شرط کار است. کارهایی که حسی درمی آید، ممکن است یک هفته بیشتر طول نکشد اما گاهی برای برخی آثار دو ماه هم جواب نمی دهد و من مجبور می شوم آن کار را کنار بگذارم و بعد از مدتی دوباره به سراغش روم.
این هنرمند نقاش یادآور شد: اثر " دور نزدیک " از کارهایی بود که با یک تلنگر ایجاد شد، حسی به وجود آمد و من تا اثر را تمام نکردم بیکار ننشستم چون در این ماه و فصل اگر بیرون روم حسم کمرنگ می شود برای همین در 7 تا 10 روز اثر را تمام کردم. هنوز هم روی آن لکه کاری می کنم و در حال رفع ایرادهایش هستم. این اثر اندازه اش100 × 100است و در آتلیه حوزه هنری است." دور نزدیک " اثر انتزاعی است اما به سورئالیستی می خورد. اگر این اثر را در جایی به غیر از ایران به نمایش بگذارند برای مخاطب غیر ایرانی نیز قابل نمایش و استفاده است.
شیخی خاطرنشان کرد: وقتی اثرهایم را به نمایشگاه های بین المللی می برم این حس در آنها وجود دارد که مخاطب غیرایرانی با آنها ارتباط برقرار می کند. در آثارم سعی می کنم از آداب و فرهنگ ایرانی اسلامی استفاده کنم بخصوص سمبل ها، رنگ ها و نورها که مختص ایرانی باشد نه شرقی.
وی تصریح کرد: کارهای دیگری با موضوع طبیعت انجام می دهم و تمام تلاشم این است که بیننده با نگاه به گل و گیاه یک کار شیرین ببیند و حض بصری برای بیننده باشد. طبیعت را طوری کار می کنم که وقتی اثر در منزل است و خانواده آن را می بیند لذت ببرد و استفاده کند. تاکنون آثارم حدود 10-15 اثر شده که حکم اشانتیون دارد که انشاءالله آنها را جمع می کنم و در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار می دهم.
نظر شما