اثبات برتری گفتمانی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ/سفرمسکو؛ گامی موثر در مناسبات رو به افزایش ایران و روسیه

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه گفت: ایران با سخنان وزیر خارجه در کنفرانس امنیتی مونیخ، برتری گفتمانی و تکنیک ارایه و اغنای خود را در این کارساز گفتمانی و روایت سازی در بین کشورهای منطقه به اثبات رساند.

سید محمد کاظم سجادپو، رئیس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه در گفتگو با شبستان به ارزیابی سفر وزیر امور خارجه کشورمان به مونیخ و مسکو پرداخت و در این باره اینگونه توضیح داد: در دنیای امروز اینگونه مجامع مانند کنفرانس امنیتی مونیخ، داووس و گفتگوهای امنیتی متعدد دیگری که در سرتاسر دنیا است و همینطور محافلی خاصی که انحصاری به کشورهای غربی ندارد مانند گفتگوهای رایزینا که در ژانویه هر سال در هند برگزار می شود؛  تبدیل به بخش غیرقابل جداشدنی از مسایل مربوط به اداره سیاست خارجی کشورها شدند.

 

وی ادامه داد: این محافل هرچند که جنبه غیر رسمی دارند اما در عمل فرم جدیدی از تعاملات دیپلماتیک را شکل داده اند از این رو حضور کشورها و شخصیت های شاخص کشورها  در این مجامع در حقیقت ادامه پویایی سیاست های خارجی آنها است. در بین این مجامع؛ کنفرانس امنیتی مونیخ با بیش از نیم قرن تحرک کانون ثقل بحث های مشخص تر امنیتی و بحث های راهبردی و استراتژیک نسبت به باقی مجامع است چرا که به نحوی در مورد سرنوشت جهان و مناطق مختلف در آن بحث و گفتگو می شود.

 

سجادپور با بیان اینکه در این کنفرانس هیچ بیانیه ای صادر نمی شود اما دارای چند کارکرد اساسی است در خصوص این کارکردها گفت: اولین کارکرد این است که در این کنفرانس تعاملات گوناگون به خاطر حضور مقامات در آن شکل می گیرد. دومین کارکرد تبادل دیدگاهها است و کارکرد سوم کنفرانس امنیتی مونیخ نبض سنجی بین المللی است.

 

رئیس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه  از ایران به عنوان  کشور مهم و سرنوشت ساز در عرصه بین الملل یاد و تصریح کرد: کمتر کشوری در مجموعه کشورهای غیر غربی مثل ایران مطرح و اثرگذار است. حضور وزیر خارجه کشور ما در کنفرانس امنیتی مونیخ در قالب این اثرگذاری برجسته است.

 

 

وی ادامه داد: تسلطی که آقای ظریف در پردازش و قالب بندی و ایجاد اغنا و روشن کردن دیدگاه ها دارد؛ خود تبدیل به مدلی برای دیگران شده است به طوری که شاهد بودیم نخست وزیر رژیم صهیونیستی چندین بار اسم آقای ظریف و سخنرانی وی را آورده بود که به این دلیل است که سخنرانی آقای ظریف در سال گذشته اثرعمیقی گذاشته بود و می خواست سخنان امسال وزیر خارجه کشوران را تخریب کند.

 

سجادپور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با کاری که آقای ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ انجام داد، برتری گفتمانی و تکنیک ارایه و اغنای خود را در این کارساز گفتمانی و روایت سازی در بین کشورهای منطقه و بازیگران این منطقه نشان داد، اظهار داشت: باید بگویم که صحبت های عادل الجبیر، کسی را قانع کرد. همچنین صحبت های نتانیاهو هم همانطور که آقای ظریف گفت یک سیرک بود. همین که آقای ظریف به واکنش درباره صحبت های نخست وزیر رژیم صهیونیستی نپرداختند و تنها این جمله را بیان کرد که "این سخنان ارزش توجه ندارد و اجازه بدهید به بحث های جدی بپردازیم"؛ این جمله در تاریخ رقابت های گفتمانی و تصویرسازی یک نقطه برجسته است.

 

رئیس مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه ادامه داد: هدف نخست وزیر رژیم صهیونیستی این بود که ذهن آقای ظریف و مجموعه را به خود جلب کند و وزیر خارجه کشورمان وارد این دام نشد و در عین حال که جواب کوتاه، موجز و دندان شکنی به او دادند؛ طرح صحبت های جنجالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی باعث نشد آقای ظریف به مطالبی که می خواست در این کنفرانس بیان کند، نپردازد و به خوبی آن را ارائه داد.

 

وی با اشاره به اینکه در سفر یک روزه به مونیخ تعاملات زیادی با مقامات انجام شد که نکته قابل توجهی است درخصوص سفر وزیر خارجه به مسکو و دستاوردهای این سفر گفت: حضور در کنفرانس والدای یک اجلاس غیررسمی است که البته بسیار نزدیک  به کرملین است و در چند سال گذشته این اجلاس در فکرسازی سیاست خارجی روسیه موثر بوده است از این رو حضور وزیر خارجه کشورمان در این جلاس نیز ارزشمند و تاثیرگذار بود و پس این اجلاس نیز وزیر خارجه دیداری رسمی با وزیر خارجه فدراسیون روسیه داشت که این دیدار گامی به جلو در مناسبات رو به افزایش ایران و روسیه بود.  

کد خبر 691001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha