به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، مهدی محمودیان عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی بعدازظهر امروز(دوشنبه 30بهمنماه) در سلسله جلسات بحث آزاد با موضوع «خیر وشر همهپرسی در نظام جمهوری اسلامی» که در دفتر این حزب برگزار شد با اشاره به اصل 59 قانون اساسی که اشاره به رفراندوم در کشور دارد اظهار داشت: این اصل برای پذیرفتن مشروعیت رای مردم است، در این میان اصلاح طلبان باید بروی اصلاح حاکمیت نیز پافشاری کنند زیرا یکی از چیزهایی که در اصل59 قانون اساسی پیگیری میکنیم این است که ما می خواهیم بگوییم انقلاب اسلامی همچنان ظرفیتها لازم را برای اصلاح خود دارد.
وی ادامه داد: سوالی که امروز وجود دارد این است که باید دید ریشه نارضایتی مردم چیست و آیا ریشه نارضایتی مردم در مشروعیت نظام است یا خیر؟، ما اگر الان بخواهیم به سوی مشروعیت نظام برویم راه باطلی را رفتهایم، بردن دعوا به سوی مشروعیت نظام هیچ سودی ندارد و امکان برگزاری چنین رفراندومی اصلا امکانپذیر نیست.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت تاکید کرد: امروز میتوان یک رفراندوم برای مشروعیت نظام برگزار کرد که در این انتخابات ممکن است 50درصد حضور پیدا کنند و همان کسانی باشند که در گذشته به این نظام رای دادند، این میزان افرادی که رای آری میدهند به معنای وضعیت شرایط مطلوب نیستند و حتی اگر ما رفراندومی بگذاریم که جواب همه بر نه باشد هم نشانگر خب نبودن صرف نیست.
محمودیان با اشاره به وقوع انقلاب در یک کشور یادآور شد: انقلاب نمیتواند برنامهریزی شده باشد چون انقلاب به موقع خودش اتفاق میافتد، برای مثال وقتی یک انسان به نقطهای میرسد که همهچیز خود را از دست میدهد وارد شیشه یک مغازه میشود بدون آنکه به عواقب بعد از آن فکر کند.
وی افزود: در این مثال دقت کنید و آن را وارد قالب جامعه کنید، وقتی جامعه به جایی برسد که چیزی برای از دست دادن نداشته باشد خودش را از هر اتفاقی رها میکند و وارد اعتراض میشود، امروز هم بیش از هرچیزی تبعیض و نارضایی در کشور ما را ناراحت میکند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه درخواست رفراندوم بار حقوقی دارد خاطرنشان کرد: براساس قانون اساسی وقتی مجلس نمیتواند نسبت به مصوبه تصمیمگیری کند آن مصوبه را به رفراندوم میگذارد و رییس جمهور در جایگاهی نیست که برای قوهی دیگری تصمیمگیری کند، البته در سالهای 81 تا 82 هم این اصل مورد بررسی قرار گرفت.
در کشور 70درصد قدرت در دست عدهای محدودی است
محمودیان بیان کرد: شورای نگهبان در این سالها به بررسی این موضوع پراخت و این امر را رد کرد و ضمن اینکه درخواست رفراندوم باید از سوی رهبری تایید شود تا انجام گیرد، در این میان رقابت ما با کسانی است که در نظام جمهوری اسلامی ایران 10درصد طرفدار دارند اما 70درصد قدرت در دست آنها هستند و در واقع در بخشهای امنیتی و نظامی و سایر بخشها قدرت در دست آنها است.
وی بیان داشت: این بخش بر اینکه کار خود را برخواست مردم انجام دهد اعتقاد ندارد و معتقد است مردم نمیتوانند درست تصمیمگیری کنند، انتخابات هم برای آنها در واقع برای بسته شدن دهان دشمنان است که آنها را تحت فشار میگذارد، به همین خاطر وقتی انتخابات میگذرد برای آنها تفاوتی ندارد چه اتفاقاتی در انتخابات میافتد چون آنها همچنان به روال خود ادامه میدهند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اضافه کرد: آنچه رییس جمهور به دنبال آن است قبلا برای آن فکر کرده و یک موضوع را برای این امر مشخص کرده است و قطعا بی دلیل موضوع رفراندوم را بیان نکردهاند، ما هم می توانیم از این فرصت برای بیان نظرات خود استفاده کنیم و به مردم بفهمانیم که اصلاحات هنوز تمام نشده و کمترین هزینه را برای نظام دارد.
محمودیان با بیان اینکه رییس جمهور با بیان رفراندوم یک فرصت را ایجاد کرده است، تصریح کرد: فارغ از اینکه چه چیزی در رفراندوم پیش میآید این موضوع است که رای مردم مشروعیت دارد، امروز برای افرادی چون محمد خاتمی و احمد خاتمی این رفراندوم اولویت نیست زیرا بیش از هرچیزی رای مردم در این رفراندوم مهم است زیرا به این رفراندوم مشروعیت میبخشد.
وی اذعان داشت: اصلاحطلبان از فرصتی که آقای روحانی ایجاد کردند نباید به دنبال وزن کردن مشروعیت نظام باشیم زیرا مردم در امر مشروعیت زیاد اختلاف نظر ندارند و مردم بیش از هرچیزی به دنبال عدم احساس عدالت در کشور هستند که رهبری دیروز به آن اشاره کردند، به همین خاطر مردم رهبر کشور را از نظر اعتقادی و دینی قبول دارند ولی به بخش دیوان سالاری ایشان نقد میکنند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه ناکارآمدی در کشور در بخشهای زیادی دیده میشود، تصریح کرد: آقای رییس جمهور میخواهد بیان کند که کارآمدی باید در حوزه آراء مردم مورد بحث قرار گیرد، امروز مردم نسبت به حقوق خود در کشور آگاهی بیشتری دارند و به همین خاطر با هزینه بیشتری زیر یوغ نظام میروند.
محمودیان ابراز داشت: در زمان آقای خاتمی اخطار بر قانون اساسی ارسال شد و هجمه زیادی روی شورای نگهبان بود، اما آنچه امروز اتفاق میافتد به خاطر نوع انتخاباتی است که از سال 76 به بعد رخ داد، در واقع شورای نگهبان بعد از آن یک خطی را ترسیم کرد که یک عده نتوانند وارد این سوی خط شوند، ظرفیت قانون اساسی براین است که جمهوریت در مقابل اسلامیت قرار نگیرد، موضوعی که امروز مطرح است اینکه شورای نگهبان فراتر از وظیفه قانونی خود عمل میکند.
وی اظهار کرد: نقدی که به روحانی وجود دارد این است که او از ظرفیت قانونی خود استفاده نمیکند، آقای رییس جمهور باید به عنوان یک راهبرد باید از قدرت خودش استفاده کند، جمهوری اسلامی امروز اگر برود و نظام دیگری هم بیاید هیچ فرقی نمیکند، زیرا فکر در کشور ما فرق نکرده است.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت بیان کرد: ما از این فرصتی که رییس جمهور در خصوص رفراندوم ایجاد کرده است باید بهره ببریم، باید به مردم بفهمانیم که مشروعیت این نظام از شماست و شما باید تصمیمگیری کنید.
محمودیان در خصوص موسسات مالی غیر معتبر نیز تصریح کرد: اگر مردم ما به این آگاهی برسند که دید خود را ملی کنند دیگر خسارتهای زیادی را متحمل نخواهد شد، بنابراین مردم به غیر از تحصن برای موسسات مالی برای اتفاقات دیگر هم اعتراض را آغاز میکنند و دیگر در اینجا شورای نگهبان دیگر نمیتواند وارد کار شود.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: وقتی مردم آگاه نشوند ما باید هزینههای زیادی را بدهیم، همانگونه که مردم توانستند با فشار حقوق خود را از موسسات غیرمالی بگیرند در سایر موارد هم میتوانند حقوق خود را بگیرند، در واقع مردم باید بدانند که حضورشان در انتخابات میتواند برای آنها منافع داشته باشد، مردم آگاهی دارند اما کافی نیست، برای نمونه در کشور آلمان اگر یک روزنامه بسته شود مخاطب آن جلوی درب تحصن میکند تا آن باز شود اما در ایران مهمترین روزنامه ما با فروش یک میلیون روزنامه در روز بسته شد اما هیچکس تحصن نکرد.
محمودی بیان داشت: امروز خوشبختانه کمی امروز مردم آگاهتر شدند، زمانی که در سال93 قرار بود برنامه90 تعطیل شود اعتراض مردم باعث شد که رییس سازمان صدا و سیما دلیل عدم روی آنتن نرفتن برنامه را تغییر در دکور اعلام کند و اذعان داشت که قرار بر عدم پخش برنامه نیست.
وی در پایان گفت: هیچ اصلاحطلبی مدعی بر آگاه کردن مردم نیست، جنبش اصلاحات بستری را ساخته است تا مردم آگاهی لازم را پیدا کنند، در واقع وقتی مردم به دولت روحانی رای دادند شاهد عدم بسته نشدن فضای مجازی در بحرانها بودند و این نشان میدهد مردم از بستر آگاهی بهره میبرند، در واقع یک جامعه برای اصلاح باید در حدود 50 الی 100 سال زمان بگذارد.
نظر شما