به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران؛ نشست ستاد اجرایی هشتمین دوره جشنواره گلدستههای سپید با موضوع کنگره شعر و داستان حضرت ام البنین(س)، مادران و همسران شهداء ظهر امروز 30 بهمن با حضور دکتر حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، بهزاد مریدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، حجت الاسلام و المسلمین امیر شمس مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان تهران، داوود نورچهای معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران، مجتبی میرزایی نسب مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره جوانان مساجد و همچنین تعدادی از اساتید شعر و داستان آیینی همچون علیرضا قزوه، کامران شرف شاهی، علی محمد مودب و سودابه امینی برگزار شد.
بنابراین گزارش؛ در ابتداء این نشست حجت الاسلام شمس با ارائه آماری از آغاز کنگره شعر و داستان ام البنین(س) مادران و همسران شهداء؛ تعداد آثار ارسالی را 641 اثر اعلام کرد که از این تعداد 508 اثر در بخش شعر و 133 مورد نیز در بخش داستان ارسال شده است.
وی همچنین؛ با اشاره به زمان اختتامیه این کنگره از 9 اسفند به عنوان تاریخ اختتامیه یاد کرد و از سالن آدینه نیز به عنوان محل احتمالی برگزاری مراسم اختتامیه نام برد.
در ادامه این نشست؛ علیرضا قزوه رییس هیئت داوران این کنگره با اشاره به کیفیت آثار ارسالی در بخش شعر، سطح این آثار را به دلیل دشوار بودن موضوع به طور میانگین مثبت اعلام نمود.
وی با بیان اینکه مسابقات شعر و داستان با موضوع حضرت ام البنین(س) بسیار اندک برگزاری میگردد، از این کنگره به عنوان یک فرصت در جهت جمع آوری اشعار و داستان های پراکنده در خصوص این حضرت نام برد.
قزوه همچنین؛ با اشاره به وجود چند شعر ترکیب بند در میان آثار ارسالی، وجود چنین اشعاری را بسیار نادر عنوان نمود و خواستار جمع آوری و چاپ این آثار به صورت کتابی با کیفیت بالا شد.
وی از وجود انقلاب اسلامی به عنوان یک نعمت در پیشرفت شعر آیینی نام برد و گفت: به برکت انقلاب اسلامی اکنون شاعران آیینی بسیاری در کشور وجود دارد و این در صورتی است که قبل از انقلاب تعداد شعرای آیینی بسیار اندک بوده است.
در ادامه این گزارش میخوانیم؛ بهزاد مریدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران؛ به عنوان دبیر کنگره به ایراد سخن پرداخت و ضمن اشاره به برگزاری جایزه ادبی ریحانه النبی در هفتم اسفند ماه، ابزار امیدواری کرد تا برگزاری این گونه برنامه های نقطه سرآغازی برای رخ دادن اتفاقات ارزشمندی در زمینه اشعاری آیینی باشد.
وی همچنین با اشاره به حضور و شرکت نسل جوان و نوجوان در این دو کنگرهی اشعار آیینی، از این موضوع به عنوان یک اتفاق خوب در عرصه شعر و ادب آیینی نام برد.
در دقایق پایانی این نشست نیز دکتر ارزانی با بیان اینکه عظمت شخصیت حضرت زهرا (ع) بیش از هر چیز وابسته به شخصیت وجودی آن حضرت است و این موضوع در حوزههای فردی، اخلاقی و اجتماعی قابل طرح است، گفت: به تصدیق کتب اهل سنت هم حضرت صدیقه (ع) بهترین زنان هستند.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه (ع) بانویی نمونه در حوزه فرزندپروری و همسرداری هستند، اظهار کرد: سبک زندگی حضرت زهرای مرضیه (ع) درس ادب، متانت، رعایت اخلاق حسنه، احترام به بزرگترها، تعامل بین نسلی و انسجام خانوادگی را به ما میآموزند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اضافه کرد: حضرت زهرا (ع) در حوزه اجتماعی نیز بسیار فعال و پرتلاش بودند و همیشه مدافع راستین دین خدا و ولایت بودند.
ارزانی در ادامه تابآوری در مشکلات را یکی از درسهای زندگی حضرت فاطمه (ع) دانست و گفت: جامعه امروزین ما تابآور و شکیبا نیست که معنای آن این است که آموزههای حضرت فاطمه (ع) وارد زندگی ما نشده است.
گفتنی است؛ هشتمین دوره جشنواره گلدستههای سپید امسال در حالی با 6 سال وقفه برگزار میگردد که با موضوع کنگره شعر و داستان حضرت ام البنین(س) به میان مخاطبان و علاقهمندان شعر و داستان آیینی آمده است و مقرر است اختتامیه این کنگره ملی در تاریخ 9 اسفند ماه سال جاری برگزار گردد.
نظر شما