فعالیت ۶۰۸ خانه بهداشت در گلستان/ ۲۵۰۰ مادر باردار از مرگ حتمی نجات یافتند

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان از فعالیت ۶۰۸ خانه بهداشت در سطح استان خبر داد و گفت: چهار هزار و ۵۵۰ نفر در مراکز بهداشت و خانه های بهداشت استان مستقر هستند که در این بخش با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سراج الدین عارف نیا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، امروز (30 بهمن)  در جمع خبرنگاران گفت: برای خدمت رسانی به مردم بسیار فعال و مصمم هستیم چرا که با سلامت و امنیت مردم مواجه هستیم.

 

وی، رفاه و سلامت جسمی، روحی و اجتماعی را از تعاریف سلامت  دانست و افزود: در بحث سلامت 25 درصد توسط بهداشت انجام می شود و 75 درصد مربوط به سایر ادارات است.

 

عارف نیا با اشاره به اینکه برای رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند همکاری سایر ادارات و مشارکت خود مردم هستیم، اظهارداشت:در بحث سلامت اگر مشارکت مردم صورت نگیرد نمی توان موفق شد.

 

وی از فعالیت 14 مرکز بهداشت در شهرستان های استان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر استان دارای یک هزار روستا است که 608 خانه بهداشت در سطح گلستان مشغول به ارائه خدمات هستند.

 

کمبود نیروی انسانی در خانه های بهداشت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: با آماری که در سال 95 اعلام شده چهار هزار و 550 نفر در مراکز بهداشت و خانه های بهداشت استان نیرو مستقر هستند که در این بخش با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.

 

وی با اشاره به بحث حاشیه نشینی شهرهای استان، افزود: با مشارکت فرمانداران شهرستان ها برای مراقبت مادران باردار به دو هزار و 500 مورد مراجعه کردیم و توانستیم خدماتی را به آنها ارائه و از مرگ حتمی آنها را نجات دهیم.

 

عارف نیا یکی از اهداف اصلی مجموعه بهداشت را تکمیل پزشک خانواده در روستاها دانست و افزود: با اجرای طرح تحول سلامت شاهد اتفاقات خوبی در استان بودیم اگرچه با مشکلات و ضعف هایی روبرو است اما اتفاقات خوبی هم رخ داده است.

 

وی از انجام 379 پروژه در جهت تعمیر، توسعه، تکمیل و دیوار کشی مراکز و خانه های بهداشت با اعتبار 102 میلیارد ریال در استان خبر داد و تصریح کرد: اکنون در استان 86 خانه بهداشت با اعتباری بالغ بر 69 میلیارد ریال و دو پروژه پایگاه بهداشت شهری با اعتبار سه میلیارد ریال ساخت شده است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان از ساخت سه پروژه مرکز بهداشتی درمانی روستایی با اعتبار 30 میلیارد ریال و ساخت سه پروژه مرکز بهداشتی درمانی شهری با اعتبار 35 میلیارد ریال در استان خبر داد و گفت: در مجموع مبلغی حدود 491 میلیارد ریال برای احداث، بهبود فضای فیزیکی واحدهای تابعه هزینه شده است.

 

وی افزود: با اقدامات انجام شده در راستای بهبود استاندارد فضای فیزیکی واحدهای ارائه خدمت حدود صد درصد خانه های بهداشت و 99 درصد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و 83 درصد مراکز خدمات جامع سلامت شهری ملکی شدند.

 

احرای ۱۰۶ پروژه عمرانی حوزه بهداشت

عارف نیا اظهار داشت: با تفاهم نامه ای که بین دانشگاه علوم پزشکی، استانداری و وزارت خانه انجام شد 106 پروژه عمرانی حوزه بهداشت با اعتباری بالغ بر 80 میلیارد تومان انجام خواهد شد.

 

وی جلب مشارکت خیرین سلامت برای ساخت پروژه عمرانی، تجهیزات و زمین در حوزه بهداشت با اعتباری بالغ بر 250 میلیارد ریال را از دیگر فعالیت های این حوزه اعلام کرد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: از سال 95 تا کنون 106 پروژه در دستور کار قرار گفرت که تا کنون 22 پروژه به بهره برداری، 18 پروژه در حال ساخت و نزدیک به تکمیل و 8 پروژه هم در دهه فجر امسال کلنگ زنی شد.

 

وی افزود: از کل واحدهای ارائه دهنده خدمت 55 درصد به طور کامل تجهیز شده اند و مابقی دارای کمبود تجهیزات هستند که از ابتدای طرح تحول سلامت تا کنون بالغ بر 135 میلیارد ریال جهت تجهیز و بهبود استاندارد هزینه شده است.

 

کد خبر 690890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha