حسین علیجعفری در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانوهای مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه مساجد از دیرباز تاکنون همواره به عنوان پایگاهی معنوی و اجتماعی، کارکردهای گستردهای داشتهاند که با هیچ نهاد مردمی دیگری در طول تاریخ قابل قیاس نیست، گفت: مسجد، ضمن آن که سبک هنر معماری اسلامی و تمدن دینی را بازمیشناساند، خودباوری، خلاقیت، تلاش و پشتکار هنرمندان مسلمان را که با استعانت از پروردگار و همگن با روح و فطرت انسان است، در سایهسار دین و وحدانیت به مردم معرفی میکند و این قداست و زیبایی در طی بیش از چهارده قرن شکوه تمدن اسلامی، نشات گرفته است و برگرفته از پیام وحیانی پیامبر عظیمالشأن اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است که سنگ بنای اولین مسجد اسلام را در مدینه منوره بنیان نهادند.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس، از همین مساجد بود که نوجوانان و جوانان پرشور و انقلابی، راهی جبهههای نبرد حق علیه باطل شدند و شکست طاغوتیان را برایمان به ارمغان آوردند، چه تعبیر زیبا و رسایی است این بیان امام خمینی (ره) که فرمودند «اگر مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتومها نداشته باشید. ترس از آمریکا و شوروی و اینها نداشته باشید، آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت بکنید به اسلام، پشت کنید به مساجد. ای ملت، مسجدهای خودتان را حفظ کنید، بروید به مسجد تا این نهضت به ثمر برسد و مملکت شما نجات پیدا کند.»
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در همین ارتباط، گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی، دشمنان این مرز و بوم، تغییر رویکرد دادهاند و به سمت جنگ نرم، تهاجم و شبیخون فرهنگی روی آوردند، در این زمان مقام معظم رهبری با هوشمندی به مقابله با نقشه و توطئه شوم دشمنان پرداختند و در مورد تهاجم فرهنگی غرب و جنگ نرم دشمنان علیه ملتهای آزاده چنین فرمودند «گستره تهاجم فرهنگیِ جبهه استکبار، همه کشورهای دنیا است، اما در این تهاجم مهمترین هدف نظام جمهوری اسلامی است» از این روی، در پی منویات حکیمانه ایشان، در هجدهم اسفند 1371، با مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی، حرکت هدفمند و شتابان راهاندازیکانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور آغاز شد.
جعفری اضافه کرد: دستاوردهای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در طی سالها تلاش بیشائبه در حدی بود که در نوزدهم مهر سال 1391، مقام معظم رهبری طی سخنان مهمی درباره این کانونها چنین فرمودند «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج ... بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیازِ آن جوانی است که آن جا حضور پیدا می کند، فراهم کنید... خودتان را مجهز کنید، مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال ،بعد به کانونهای فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوان ها باشید با روی خوش هم پذیرا باشید. با سماحت و مدارا.»
فعالیت کانونهای فرهنگی هنری در شهرها و روستاها
وی گفت: امروز در آستانه ربع قرن تلاش فعالیتهای کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، این کانون ها مبدل به درخت تناوری شدند که در اقصی نقاط کشور، در شهر و روستا، نام مسجد و کانون فرهنگی هنری، با هم عجین گشته است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: برخی از دستاوردهای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور طی 25 سال فعالیت عبارتند از؛ افتتاح بیش از 24 هزار کانون فرهنگی هنری در سراسر کشور، جذب بالغ بر 3 میلیون عضو از اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان، افتتاح بیش از 7 هزار کتابخانه مخزندار و حدود 7 هزار کتابخانه باز، اهدای حدود 19 میلیون نسخه کتاب به کتابخانههای مساجد و راه اندازی بیش از 17 هزار پایگاه اوقات فراغت.
جعفری در ادامه به بیان فعالیتهای آموزشی و پژوهشی این ستاد پرداخت و گفت: تألیف و انتشار بیش از 60 عنوان کتاب، حمایت از بیش از 1000 اثر پژوهشی در قالب مقاله و پایاننامه، انتشار قرآن با کتابت فارسی استاد بنیرضی، چاپ و توزیع صدها هزار جلد کلامالله مجید و صدها هزار نسخه تفسیر همراه، به منظور توزیع در مساجد کشور و بین ائمه جماعات مساجد، حمایت و انتشار بیش از 1200 نشریه تجربی، تشکیل بیش از 2 هزار هسته پژوهشی، راه اندازی 1800 خانه نور، فعالسازی 28 هزار مسجد مجری طرح تلاوت نور و راهاندازی طرح تفسیر قرآن کریم در 6 هزار باب مسجد در سراسر کشور، از جمله این فعالیت ها است.
فعالیت مرکز فرهنگی دیجیتال در مساجد
وی در همین ارتباط، افزود: فعالیت 200 مرکز فرهنگی دیجیتال در مساجد، بیش از 700 کانون تخصصی، 200 کانون مساجد دانشگاهی در قالب 21 فعالیت تخصصی، و حدود 500 کانون مصلّی از دیگر فعالیت های ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است.
جعفری گفت: ساماندهی صدها گروه سرود و 160 گروه تئاتر بچههای مسجد، همچنین برپایی جشنوارههای فرهنگی هنری، همانند جشنواره قرآنی مدهامّتان، طرح ربیعالقرآن، جشنواره وبلاگنویسی و نشریات تجربی، جشنواره شعر گلدستههای سفید، جشنواره روح خدا، برگزاری دورههای شیوههای نوین تدریس معارف دین، به همراه برگزاری دوره های متنوع آموزشی نظیر اندیشههای آسمانی، در قالب اردوها، همایش ها و گردهماییها برای ائمه جماعات و برادران و خواهران عضو کانوهای مساجد، برگزاری هفت کنگره بینالملی امام سجاد (علیهالسلام) جشنهای مردمی دهه کرامت، کنگره روستا و عشایر، تلاش در راستای گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، بخشی دیگر از فعالیتهای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و دبیرخانههای استانی در 25 سال گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مجموعه فعالیتهای این ستاد، تصمیم بر این شد که در آستانه 18 اسفندماه، ربع قرن تلاش این مجموعه، با تشکیل کمیته تخصصی و ستاد ربع قرن تلاش، نسبت به برگزاری همایشها، جشنوارهها، نمایشگاهها و برنامههای مناسبتی ملی، اقدام کنیم.
مسئول اجرایی ستاد ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: مراسم بزرگداشت هجدهم اسفند، ربع قرن تلاش، از 10 تا 20 اسفندماه در کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور به ویژه همایش «ربع قرن تلاش» در تهران با دعوت از مسئولین و مقامات کشوری و لشکری به منظور ارائه گزارش دستاوردها و تقدیر از خادمان مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد، در طول زمان مذکور، برگزار میشود.
شعار ستاد ربع قرن تلاش «مسجد، هنر، جوان» است
جعفری اضافه کرد: شعار ستاد ربع قرن تلاش «مسجد، هنر، جوان» است تا سرلوحه فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد با توجه به حضور حداکثری نوجوانان و جوانان در این کانونها قرار گیرد.
وی افزود: انجام ملاقات با مسئولین کشوری، لشکری، مراجع عظام تقلید و علماء و فضلای قم، در طول مدت ایام «ربع قرن تلاش» به منظور انعکاس گزارش ها و دستاوردها و ارائه گزارش عملکرد 25 ساله ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد پیش از خطبههای نماز جمعه در تهران، توسط حجتالاسلام والمسلمین دکتر ارزانی؛ مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و در استان ها و شهرستان ها توسط مسئولین استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، برنامه های مهم این ستاد است.
مسئول اجرایی ستاد ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه به بیان سایر برنامه های این ستاد، پرداخت و ادامه داد: ساخت ویژه برنامه «کانون» در بیست قسمت جهت پخش در شبکه یک سیما به منظور انعکاس فعالیتهای کانون های فرهنگی هنری مساجد، ساخت سرود ملی کانون های فرهنگی هنری با صدای رشید وطندوست، ساخت مستند گزارشی «ربع قرن تلاش» به منظور پخش در شبکههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شبکههای استانی و همچنین پخش در همایشهای ملی و استانی از دهم تا 20 اسفندماه و ساخت تیزر تبلیغاتی «ربع قرن تلاش» به منظور پخش مکرر در شبکههای مختلف صدا و سیما، برای آمادهسازی اذهان بینندگان به منظور انعکاس و آگاهی از رویدادهای هجده اسفند «ربع قرن تلاش» و برنامههای ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد از جمله این برنامه ها است.
توجه به کانونهای مساجد اهل سنت در برنامههای ربع قرن تلاش
جعفری افزود: آمادهسازی و چاپ کتاب گزارشی «ربع قرن تلاش» به منظور ارائه گزارش عملکرد 25 ساله کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، تقدیر از دستاندرکاران کانون های فرهنگی هنری مساجد، در سطح کشور، طراحی و رونمایی از تمبر یادگاری کانون های فرهنگی هنری «ربع قرن تلاش» و توجه به کانون های مساجد اهل سنت و کانونهای روستایی و عشایری و انجام برخی از برنامههای ربع قرن تلاش در مساجد و کانون های مذکور، از برنامه های دیگر ستاد ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است.
وی گفت: طراحی لوگوی ربع قرن تلاش و چاپ پوسترهای نمایشگاهی سیر توسعه و گسترش کانون های فرهنگی هنری، پوستر ویژه ربع قرن تلاش، بافت قالیچه و ساخت صنایع دستی با لوگوی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد؛ به منظور تبیین ماهیت کارآفرینی و اشتغال «بچههای مسجد» در کانونهای فرهنگی هنری مساجد، از دیگر برنامههای دیگر این ستاد است.
مسئول اجرایی ستاد ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در پایان گفت: دهها برنامه فرهنگی و هنری و سرود توسط اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد، از 10 تا 20 اسفندماه و در ایام ستاد ربع قرن تلاش، اجرا میشود.
نظر شما