به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سیدمحمد مرتضوی، عضو شورای اسلامی شهر گرگان، شب گذشته (28 بهمن) در چهل و دومین جلسه رسمی و علنی شورا در نطق پیش از دستور خود ضمن قدردانی از انتخاب مردم، گفت: انتخاب ليست ائتلاف 9 نفره راهيافته به شوراي اسلامي شهر گرگان كه بر پايه اعتماد و حمايت مردمي از برنامههاي موفق و توسعهمحور شهردار اسبق شكل يافته بود تشكر و قدرداني می کنم.
وی ضمن قدردانی از تلاشهاي تمامي شهرداران و اعضاي شوراهاي اسلامي شهر گرگان در تمامی ادوار، افزود: مراتب خشنودي خود را از انتخاب جناب دادبود بهعنوان شهردار گرگان ابراز می کنم.
مرتضوی اظهارداشت: بيشک دادبود شهردار گرگان با پشتوانه تجربه ارزشمند معاونت عمراني استانداري گلستان و تخصص عمران، مديريت و برنامهريزي شهري، ميتواند روند توسعه شهري گرگان كه در دوره قبل آغاز شده است را به بهترين شكل ممكن مديريت و رهبري کند.
وی افزايش مشارکت شهروندی در امر توسعه و پیشرفت شهری را از مهمترين شاخصههاي ارزيابي شهرهاي پيشرو و توسعهيافته در جهان مترقي دانست و تصریح کرد: مشارکت محور بودن یک سازمان که بهطور مستقیم با مردم ارتباط دارد، امروزه از مهمترین دغدغههای شهرداریهاي پيشرو به شمار می رود.
عضو شورای شهر گرگان گفت: اين مشاركت در حوزههای مختلف حمل و نقل شهری، مبلمان و زیباسازی، شهرسازی و معماری، بافت تاریخی و فرهنگی شهر، بهبود ساخت و سازها، فضای سبز، گردشگری، آسیبهای اجتماعی، ورزش محلات، کارآفرینی، برنامههای فرهنگی و هنری، امور عمرانی و خدمات اجرایی، شهر الکترونیک، پاکیزگی و مدیریت پسماندهای شهری و تفکیک از مبدا، آتشنشانی و خدمات ایمنی و مباحث افزایش درآمد شهرداری و سایر موارد مرتبط با یک شهر زنده و پویا کرد كه بايد پيوسته از سوي برنامهريزان و مديران شهري مورد بررسي و ارزيابي قرار گيرد.
وی تامين امنيت و آسايش و آرامش، كار و درآمد، آموزش و بهداشت، خوراک و مسكن، احترام و عدالت را از مهمترين خواستههاي بشري دانست و افزود: همه شهروندان حق دارند آنها را به عنوان حقوق اوليه خود مطالبه كنند و وظيفه مديريت شهري تلاش در راستاي احقاق اين حقوق با درنظر داشتن اصل عدالت و برابري شهروندان و پرهيز از تبعيضهاي خواسته يا ناخواسته ممكن است.
مرتضوی با اشاره به اینکه تبعيضهايي با ريشههاي قوميتي، مكاني و جغرافيايي، اقتصادي و طبقاتي، جنسيتي و فيزيكي كه منجر به ايجاد شكافهاي اجتماعي، كاهش مشاركت شهروندي و افزايش آسيبهاي اجتماعي ميشوند، اظهارداشت: تبعیض های متأثر از مشخصات مکانی و جغرافیایی در هر یک از محیط های شهری، که نقش جدی در افزایش آمار آسیب های اجتماعی و خطرات ناشی از بلایای طبیعی دارند.
وی ضمن اشاره به ضرورت توجه بیشتر به این سکونتگاه ها و بافتهای مسئله دار را به عنوان بخشی از اصلی ترین دغدغه در حوزه مسائل شهری در کنار موضوع درآمدهای پایدار شهر و نقش گردشگری دانست.
مرتضوی همچنین در خصوص بافتهای فرسوده شهری و سکونتگاههای غیررسمی، تصریح کرد: انطباق قریب به هفتصد هکتار از مساحت این شهر به ویژگی های این بافتها و سکونتگاهها، از ضرورت عملیاتی کردن برنامه هایی خبر می دهد که سالهاست از تاریخ تصویب و ابلاغ آن ها به دستگاه ها و مراکز مختلف می گذرد.
عضو شورای شهر گرگان گفت: اما در میانه کم کاری ها و چشم بر هم نهادن های متولیانی که نبود بودجه کافی را مأمنی برای گریز از پاسخگویی در قبال مسئولیتی که به آنها سپرده شده است بر می شمارند، مسئولیت ما در قبال رفع نشدن اغلب معضلات و گسترش و ایجاد آنها در قیاس با یک دهه گذشته در محلاتی چون قلعه حسن و چناران و ... چیست.
وی افزود: محیط هایی متراکم از جمعیت که به مثابه فرصتهای مناسبی در ایام انتخابات محل رجوع بسیاری از نامزدها می شوند.
مرتضوی اظهارداشت: اگرچه حذف هزینه های صدور پروانه ساخت در این محدوده ها از سوی شهردار در سال گذشته، بر امید به تسریع در روند نوسازی آنها میافزاید، اما اکتفای به آن، در رکود کنونی صنعت ساختمان، حتی به بهبود اندکی در کالبد این محلاتنخواهد انجامید.
وی تصریح کرد: گذشت سالیان از مطالعاتی که ضرورت جابجایی ساکنین محله ای همچون کوی محتشم را متذکر می شود، حاصلش ترک هایی ست که روز به روز بر قُطر و تعداد آنها بر سقف و دیوارهای خانه های مردم ساکن آن افزوده است.
عضو شورای شهر گرگان گفت: به گسترش قلعه حسن و ساخت خانه های ناایمنی که بدون حمایتهای قانونی دستگاه های مسئول به تبع بی سند بودن بسیاری از املاک این محدوده و عدم صدور مجوز برای ساخت و سازی تحت نظارت و با بهره مندی کامل از خدمات زندگی شهری، به مانند بسیاری دیگر از سکونتگاه های غیررسمی شهر، به انزوای هرچه بیشتر مردمانی انجامیده است که در پناه این بناهای نامقاوم، جان شان در برابر وقوع زلزله ها و سیلاب ها ایمن نیست.
وی افزود: این زخمهای بر پیکرِ نحیف این شهر، نیازمند توجه ویژه ای هست و امید است با تشکیل کمیسیونی مختص به آن در این شورا، به نام کمیسیون بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، برنامه ریزی، عملیاتی شدن و تحقق بخشی از اهداف آن را تا پایان این دوره شاهد باشیم.
مرتضوی اظهار داشت:کمیسیون بافتهای مسئله دار شهری اعم از بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی با تمرکز و جدیتی بیشتر، تمامی توان خود را صرف بازسازی و بهبود شرایط زندگی و نوسازی خانه های نامقاومی خواهد کرد که در شرایط فعلی و در مرحله عمل سهم چندانی از حمایتهای دستگاههای متولی نبرده اند.
وی در خصوص ایجاد درآمد پایدار برای شهر از طریق توسعه گردشگری، تصریح کرد: توسعه صنعت گردشگری نقش موثری در کاهش بیکاری و بهبود توزیع درآمد دارد تا جاییکه در برنامهریزی و مدیریت شهری در بسياري از نقاط جهان، سرمایهگذاری در بخش گردشگری، در اولویت برنامهریزیها قرار گرفته و جایگزین درآمدهای ناشی از ساختوساز و فروش تراکم شده است.
عضو شورای شهر گرگان گفت: در قبال اثرگذاری توسعهی گردشگری بر روند کاری شهرداریها، دو وظیفه همچون مداخله و مشارکت این سازمانها در برنامهریزی و مدیریت گردشگری و سرمایهگذاری مستقیم شهرداریها در ارائه خدمات گردشگری برعهده شهرداريها قرار دارد.
وی با بیان اینکه نخستین شرط موفقیت هر شهر در توسعه گردشگری شهری، وجود زیر ساختهای مناسب شهری و مدیریت عاقلانه و مدبرانه در عرصههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است، افزود: دومین شرط برای تضمین موفقیت، سیاست توسعهی گردشگری شهری، نظم دادن به جاذبههای شهر و ایجاد تسهیلات و امکاناتی است که دسترسی به جاذبهها را بیش از پیش آسان کند.
مرتضوی با اشاره به اینکه براي رونق گردشگري شهري گرگان چه بايد كرد، اظهارداشت: شهر گرگان با دارا بودن بافت تاريخي غني و منحصر بهفرد، طبيعت زيباي پيراموني، رستورانها و مراكز پذيرايي و ساير جاذبههاي گردشگري شهري از پتانسيل بالايي در جذب گردشگر برخوردار است اما عدم توجه به زيرساختهاي اقامتي مناسب، ضعف شديد تبليغات و عدم توجه به برندسازي شهري و توجه ناكافي به مقولاتي مانند سرويسهاي بهداشتي عمومي شهري، حمل ونقل عمومي نابهسامان و امثال آن تهديدهاي گردشگري ما بهشمار ميروند كه نيازمند سرمايهگذاري و برنامهريزي اند.
وی تصریح کرد: شهرداری باید با ظرفیتسنجی مناسب شهر، به برنامهریزی صحیح برای پذیرش گردشگر اقدام کرده و با توجه به نیازهای آنها، زمینهی تداوم حضور گردشگران را فراهم کند.
عضو شورای شهر گرگان گفت: شورا و شهرداریها به عنوان یک نهاد تصمیمگیر و اجرایی نه تنها قادر به ارائه و هماهنگی در زمینه تسهیلات و نیز سازماندهی امکانات در این زمینه هستند بلکه قادرند حلقه اتصال بین مردم و نیز گردشگری در راستای ارتقاء و توسعه شهر شوند.
وی افزود: بنابراین با توجه به ظرفیتهای بالقوه گرگان در بخشهای مختلف گردشگری و نقش گردشگري در ايجاد شهري پويا، شاداب و مرفه؛ لازم است با جذب و جلب مشاركتهاي بيشتر مردمي، همكاريهاي همدلانه بيندستگاهي، برنامهريزيهاي علمي و مديريت مسئولانه و تلاشمند در اين زمينه طرحي نو برنامه ریزی کنیم.
نظر شما