به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجتالاسلام حسن علیدادیسلیمانی، امروز(27 بهمن)در خطبههای نماز جمعه با بیان اینکه وظیفه هر مسلمانی تلاش برای جلب رضایت خدا است، افزود: این، عبارت از آن است که تقوای الهی در همه زمینه ها را رعایت و تلاش کند در همه زمینه ها رضایت خدا اتفاق افتد و راهی را که رضایت خدا در آن است را انتخاب کند.
وی افزود: گرچه ممکن است انتخاب این راه گاهی با سختی ها هم مواجه و خلاف هوا و هوس انسان هم باشد و با خواسته های او هم تطبیق نکند اما اگر کسی می خواهد خدا را محور قرار دهد باید جلب رضایت او را کند که همین تقوای الهی است.
امام جمعه کرمان در ادامه مباحث رفتارهایی که شایسته یک مسلمان نیست؛ تصریح کرد: رفتارهای هویپرستانه اگر قرار باشد تعقیب شود و جاری و ساری در عالم بود، اصلا جهان هستی تباه می شد؛ اینقدر این رفتارها ناپسند و زشت و ناممکن هستند که تمام نظم حاکم بر عالم را بر هم می ریزند.
وی درباره خطر رفتار هوی پرستانه گفت: اولاً میل های انسان ها با هم تفاوت می کند و هر آدمی اگر قرار بود از میل و گرایشش تبعیت می شد و همه چیز تابع میل ما می شد، اختلافی به وجود می آورد که عامل را به هم می ریخت؛ ثانیاً هر انسان خود نیز میل های متفاوتی دارد و دیروز و امروزش با هم فرق می کند؛ تمایلات انسان ها غالباً به سمت فساد حرکت می کنند و معمولاً تمایلات هر انسانی تک بعدی است و جامع نگاه نمی کند و همه ابعاد را در نظر ندارد و از خیلی بخش ها غفلت می کند.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان با بیان اینکه جنگ ها و خونریزی ها را از حب و بغض های بی خود و بی جهت انسان ها آغاز می شود؛ تصریح کرد: بخشی از قحطی ها به تمایلات ما بر می گردد.
وی بی نظمی های اجتماعی، درها و بیماری ها و... را از جمله آثار رفتارهای هوای پرستانه عنوان کرد و افزود: اگر انسان به آنچه میلش می گوید پاسخ ندهد، خیلی از مرض ها گریبانش را نمی گیرد؛ اصولاً حق و هوی همیشه با هم درگیر و در دو جبهه مقابل هم هستند؛ گاهی هوا و هوس ها جمعی است و آن زمان خطرناک تر است.
امام جمعه کرمان ادامه داد: بسیاری از رفتارهای زشت و شنیع مربوط به این است که اکثریت می گویند اینجور عمل کرد و آیا اگر اکثریت گفتند باید به همان عمل کرد؟ لذا اسلام برای اینکه جوامع به این اشکال و خطر دچار نشوند، راه حلش این است همیشه در جامعه چارچوب حقی وجود دارد و از قدرت قوی اکثریت باید در چارچوب حق استفاده کرد.
وی با افزدن اینکه آراء مردم در چارچوب حق، انحراف ندارد اما اگر آراء مردم در مقابل حق قرار گیرد حتماً انحراف است؛ بیان داشت:امام راحل چرا اصرار داشتند «جمهوری اسلامی» یعنی آراء مردم در چارچوب احکام نورانی اسلام و حق باشد.
حجت الاسلام علیدادی با تأکید بر اینکه باید مردم آنقدر آگاه باشند که با آگاهی و بصیرت در اکثریت قرار گیرند و همچنین باید اینقدر تبلیغ و بیان شود که مردم از روی هوی و هوس در اکثریت قرار نگیرند؛ خاطرنشان کرد: اگر در اکثریتی که ریشه آن هوی و هوس و جهل و ناآگاهی است قرار گرفت، جامعه همانی است که روایات آن را غیرشاکر و در خط غیر ایمان می دانند که طعمه شیطان می شود.
وی در خطبه دوم نمازجمعه با قدردانی از حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن، این حضور را رأی قاطع مردم به جمهوری اسلامی دانست و در ادامه با تسلیت شهات حضرت زهرا (سلام الله علیها) زندگی اجتماعی، سیاسی و عبادی آن حضرت و بلکه ایشان را در همه بخشها الگو برای جامعه انسانی و اسلامی دانست.
امام جمعه کرمان یکی از بخشهای زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها)را آگاهی دادن به انصار و مهاجر عنوان کرد و افزود: ایشان این آگاهی را گاهی اوقات با کلامشان و ایراد خطبه و گاهی با اشک و آه و در رفتارشان نشان میدادند و گاهی عملاً تلاش می کردند به مردم واقعیتهای جامعه را نشان دهند و تا آخرین قدم و نفس در مسیر ولایت و امامت بودند.
وی لقب «ام ابیهما» را نشان از جایگاه و منزلت آن بانو نزد پیامبر دانست و گفت: دفاع از شخصیت حضرت علی (علیه السلام) از دیگر ابعاد شخصیت زهرا در زمانی است که با تمام توان سعی در ترور شخصیت علی علیه السلام بود که بعد از شهات زهرا همچنان ادامه یافت و نمونه های آن در تاریخ فراوان است.
حجت الاسلام علیدادی در ادامه به کودتای رضاخانی هم اشاره کرد و اظهار داشت: انگلیسی ها وقتی با قرارداد 1919 به صورت مرموز کودتایی به وجود آوردند و افرادی را در رأس قدرت قرار دادند که منافع انگلیس را تأمین کند دو شخص را انتخاب کردند؛ سیدضیا الدین طباطبایی و رضاخان میر پنج؛ از مشروطه تا زمانی که رضاخان روی کار آمد حدود 12 سال در این کشور 50 دولت را عوض کردند و در نوع تعویض دولت ها به ویژه انگلیس دخالت داشتند.
وی افزود: رضاخان با مأموریت اسلام ستیزی روی کار آمد و ملت ایران و اقوام را هم مورد تهاجم قرار داده بود لذا پوشیدن لباس متحدالشکل و ترور وسیع مخالفان در دستور کار رضاخان بود، افرادی که حتی برای روی کار آمدن او کار کرده بودند؛ ده ها اتفاقی که در زمان رضاخان افتاد حاکی از برنامه های ضد فرهنگ دینی رضاخان بود که طی دوران حکومت وی رقم خورد و یکی از برگ های تلخ تاریخ است که باید خوب تحلیل و عبرت های فراوان آن بیان شود.
نظر شما