به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمد صادق حسنی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی امروز (26بهمن) در نشست کمیته تخصصی برنج که در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد اظهار کرد: تولید برنج اقتصاد اصلی روستاهای گیلان است.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح تسهیل اراضی مشکل آب تا حدی مرتفع شده است گفت: بیشتر اراضی شهرستان رشت تسهیل اراضی شده اند که اجرای این طرح از مصرف آب جلوگیری و تولید را افزایش داده است.
حسنی اذعان کرد: برنج هاشمی و کاظمی از نوع برنج های مرغوب گیلان شمرده می شود.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با تحویل بذر مرغوب به کشاورزان 7 تا 8 درصد تولید افزایش خواهد یافت تصریح کرد: با تغییر در کود شمیمایی کشاورزان نیز شاهد افزایش تولید برنج در استان خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه کودهای شیمیایی هنوز طبق روال گذشته در بین کشاورزان توزیع می شود و هیچ تغییر و تحولی ایجاد نشده است افزود: 600 نوع انواع کود وجود دارد که با استفاده از کودهای مرغوب می توان شاهد افزایش تولید بود.
حسنی به کارخانه های شالیکوبی اشاره و اضافه کرد:20تا 35 درصد کارخانجات شالیکوبی استان فرسوده هستند که با برطرف کردن مشکلات موجود در کارخانه های شالیکوبی و تغییر و تحول در روند رشد و پرورش محصول می توان در تولید برنج به خود کفایی رسید.
جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: پروژه مطلوب سازی تولید برنج با تاکید بر مدیریت و بهبود تغذیه با همکاری سپاه و جهاد کشاورزی و دیگر دستگاههای ذی ربط در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه تحقیقات و آموزش و ترویج محصولات کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد گفت: تحقیقات با هزینه های حاکمیتی بایستی مورد توجه قرار گیرد تا شاهد افزایش و مطلوبیت محصول برنج در استان باشیم.
کوچکی نژاد تصریح کرد: پژوهشکده های کشاورزی در اجرای روند این پروژه می توانند کمک شایانی داشته باشند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ردیف بودجه ای کشاورزی و برنج با پیگیری های صورت گرفته افزایش خواهد یافت.
وی اذعان کرد: استاندارد سازی برنج در استان وجود ندارد و این مقوله باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما