به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر مهدی مخبری، رئیس موسسه آموزش عالی «زند» شیراز امروز (26 بهمن) در نخستین همایش ملی «رویکردهای نوین در مطالعات زبان و ادبیات» که در این موسسه برگزار شد، گفت: در شرایط فعلی تکنولوژی های نوین و ابزار نو در صحنه بین المللی فعالیت زیادی دارند که اگر دیر حرکت کنیم فرهنگ ما را در بر می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه زبان فارسی در انزوا قرار گرفته است به حدی که برای کرسی های دانشگاه به زور بتوانیم نیرو پیدا کنیم، اظهار داشت: این یک نوع ویرانی فرهنگی است و در گذشته برای تفاخر ظاهری هم که بود افراد با خودشان کتاب داشتند اما امروز شرایط به فضای مجازی تبدیل شده که معلوم نیست چه چیزی از آن در می آید.
دکتر مخبری با تاکید بر اینکه این موسسه بر این اعتقاد است که ما تکرارکننده رفتار دیگران نیستیم و به معنای عام گسترش فرهنگ را مد نظر قرار داده است، اضافه کرد: این موسسه فرهنگ محور، دانش گستر و کارپرور است و دانشجوی و فارغ التحصیل ما وظیفه دارد فرهنگ گم شده را احیا کند و حداقل جلوی فراموش شدن بیشتر آن را بگیرد.
این مقام علمی تاکید کرد: موسسه ما باید دانشجویانی تربیت کند که دانشجویان باید با سواد و دانشمند باشند این درحالی است که مدرک گرایی ملاک مراجعه به موسسات شده است و اگر قرار است علم، فرهنگ، خط، ادبیات و نقاشی ما باقی بماند باید تلاش خود را بیشتر کنیم.
وی با اشاره به اینکه برخی کشورهای همجوار برای توسعه ظاهری به خودباختگی فرهنگی رسیده اند، اظهار داشت: فرهنگ ایرانی و اسلامی، فرهنگی است که این کشور را نگهداشته و ما موظف هستیم آن را حفظ کنیم.
بر اساس این گزارش در ادامه، دکتر غلامرضا خوش اقبال، دبیر علمی این همایش با اشاره به اینکه نگاه ویژه تری به حوزه زبان و ادبیات فارسی داشته باشیم، گفت: از خرداد ماه مکاتبات اولیه این همایش شکل گرفت و در مجموع 220 مقاله علمی، پژوهشی، علمی و ترویجی به دبیرخانه رسید که 75 اثر مقاله در خصوص زبان فارسی مورد قبول قرار گرفت و در نهایت 53 اثر برگزیده شدند که در این همایش نمایه خواهند شد و از این تعداد 18 مقاله را ارائه می شود.
نظر شما