به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر پاک سرشت در آیین بروز رسانی تجهیزات کارگاه های آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفه ای سراسر کشور که به صورت پایلود در استان هرمزگان برگزار شد، از هرمزگان به عنوان یکی از استان هایی که فرصت بسیار خوبی برای همکاری بلند مدت در زمینه مهارت آموزی بین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و سایر دستگاه های اجرایی وجود دارد یاد کرد.
وی با اشاره به اینکه در این آیین بنایی افتتاح نشده است که دارای تاریخ انقضا باشد، افزود: امروز سرآغاز یک همکاری، سرمایه گذاری بلند مدت و فعالیتی نو و بدیع بود که باید آن را جشن گرفت.
دکتر پاک سرشت به سخنان روز گذشته رییس جمهور در جمع استانداران کشور اشاره و تصریح کرد: دکتر روحانی در این نشست در تشریح اولویت های سال 97، بر تقویت حوزه مهارت آموزی تاکید کرد و آیین امروز به نوعی مخابره اهمیت مهارت آموزی از هرمزگان به سراسر کشور است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سخنان استاندار هرمزگان در این آیین، بیان کرد: هیچ مدیری را ندیدهام که مانند دکتر همتی مسئله مهارتآموزی را با این عمق و موشکافانه بررسی کرده باشد و این موضوع فرصت مناسبی است تا سازمان فنی و حرفهای استان الگوی مناسبی برای سطح کشور باشد.
وی در ادامه ضمن قدردانی از مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان به جهت تلاش مجدانه و مسئولیت پذیری در قبال مجموعه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، یادآور شد: روال کار این است که یک مدیرکل مشکلات استان خود را رصد و برای حل آن پیگیری و تلاش کند اما سرکار خانم مهندس کریمی موضوع استفاده از این ظرفیت برای تجهیز کارگاه های آموزشی در اقصی نقاط کشور را مطرح کرد.
تجهیز ۳۵۰ کارگاه آموزش اتومکانیک به ابزار روز دنیا
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: امروز در اقدامی هماهنگ همه 350 کارگاه آموزش اتومکانیک کشور به ابزار روز تجهیز می شود تا مهارت آموزان کشور همگام با سراسر دنیا آموزش های روز را فرا گیرند.
وی با اذعان به اینکه این خودروها در یک بازه زمانی دو تا پنج ساله نیاز چندین رشته کارگاه های آموزش اتومکانیک را تامین خواهد کرد، گفت: اگر در هر دوره سه ماهه در هر کارگاه تنها 10 نفر آموزش ببینند و وارد بازار کار شوند نقش موثری در اشتغالزایی و تولید ثروت دارد.
پاک سرشت، بهره گیری از امکانات و فرصت های مغفول را از دیگر ویژگی این رویداد برشمرد و تصریح کرد: با این اقدام که نمونه ای از عینی از استفاده از ظرفیت های داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی می باشد، یک سرمایه گذاری بسیار خوبی در حوزه مهارت آموزی اتفاق افتاده که بسیار ارزشمند است.
ابتکار عمل در بهره گیری از فرصت های مغفول
وی افزود: تجهیزاتی که در گمرک خاک می خورد و در یکی دو سال آینده کاملا از بین می رفت، با ابتکار عمل و تدبیری مناسب به فرصتی برای بروزرسانی کارگاه های آموزش اتومکانیک در سراسر ایران اسلامی تبدیل شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اذعان به اینکه نظیر چنین فرصت هایی در کشور کم نیست، بر ارتباط بین دستگاهی تاکید و عنوان کرد: دستگاه های مختلف باید در راستای توانمدسازی کارگاه های آموزش فنی و حرفه ای برای بروز کردن تجهیزات در جهت احیا، ترویج و تقویت مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه ای را همراهی کنند.
وی ادامه داد: نظام همکاری بین دستگاه ها می تواند تکمیل کننده حرکتی باشد که از هرمزگان کلید خورده است تا سال 97 به سالی متفاوت از حیث تقویت آموزش مهارتی تبدیل شود.
عدم بهره برداری از بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت ها در فقدان نیروی ماهر
دکتر پاک سرشت با اذعان به اینکه همواره به ظرفیت ها و پتانسیل های مختلف توجه می شود، ظرفیت نیروی انسانی مورد غفلت قرار می گیرد، بیان کرد: در بهترین حالت ممکن بیش از 50 درصد از ظرفیتها در فقدان نیروی ماهر امکان بهرهبرداری ندارد و فرصتها باید با ترکیب بهینه عوامل تولید به فعل تبدیل شوند و امروزه همه به خلأ آموزش مهارتآموزی در کشور پی بردهاند.
وی، با ذکر این نکته که مهارت آموزی بر روی روابط همه افراد جامعه تاثیر می گذارد، تاکید کرد: مسئله مهارت آموزی از این پس باید در لابه لای فعالیت های اجرایی و به شکل عملیاتی از آن صحبت به میان آید.
پاک سرشت، ماموریت امروز را آگاه سازی جامعه در رابطه با این موضوع که مهارت آموزی مسئله امروز نیست بلکه مسئله آینده کشور برشمرد و اظهار کرد: اگر در این زمینه امروز موفق عمل نکنیم شاهد خسارات جبران ناپذیری در آینده خواهیم بود.
مسئولیت مجموعه آموزش فنی و حرفه ای در برهه کنونی بسیار خطیر است
وی با اشاره به اینکه منابعی که در اتفاق امروز صرف شده در مقابل نتایجی که در آینده خواهیم گرفت اندک خواهد بود، خطاب به فعالان حوزه آموزش فنی و حرفه ای گفت: در شرایط کنونی کشور، مسئولیت آموزش فنی و حرفه ای برای چاره اندیشی چالش بیکاری بسیار خطیر و حساس است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه ضرورت آموزش فنی و حرفه ای و مهارت آموزی امروز به صحبت اول مسئولان و حتی خانوادهها تبدیل شده است، اذعان کرد: امروز در موقعیتی قرار گرفته ایم که این سئوال مطرح است که آیا همه آموزش های سال های گذشته موثر بوده و یا در طی مسیر دچار انحراف شده است که مدرک تحصیلی جای توانمندی نیروی انسانی را گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه باید حواسمان به این مسئولیت باشد و بدانیم که این مقطع زمانی نیز خیلی زود سپری خواهد شد، افزود: آموزش فنی و حرفه ای امروز باید به عنوان خط مقدم پیشرو در مهارت آموزی و تربیت نیروی انسانی ماهر در راستای حل معضل بیکاری عمل کند.
تاکید بر وحدت و همدلی در بین مجموعه آموزش فنی و حرفه ای
دکتر پاک سرشت بر ایجاد فضای همدلی، وحدت و یکرنگی برای انجام این ماموریت مهم در بین مجموعه آموزش فنی و حرفه ای تاکید و تصریح کرد: اختلافات درونسازمانی و مطالبی که انرژی را از ما میگیرند یا مدیرانی که آمادگی خدمت ندارند ممکن است فرصت را از بین ببرند و از این رو باید کنار گذاشته شوند.
وی با ابراز تاسف از فراموش شدن مربیان توانمند، میهن پرست و متعهد در لابلای کارگاه های آموزش فنی و حرفه ای، گفت: مربیان پیشقراول تحول در حوزه مهارت آموزی هستند و می توانند ما را در رسیدن به اهداف کمک کنند که ما این افراد را شناسایی کرده ایم که هزار نفر در حوزه آموزش اتومکانیک هستند و باید این گروه بیایند به کمک صنعت خودروسازی و تحول آفرین باشند.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه فرزندان آینده این کشور از ما نخواهند پذیرفت که ما در این برهه کمکاری کرده و بدون انگیزه خدمت کردهایم، بیان کرد: این مقطع برای نسل آینده باید تلاش کرد تا هم آموزش، هم اشتغال و رضایت اجتماعی را ایجاد کرد.
گفتنی است؛ در آیین بروزرسانی تجهیزات کارگاه های آموزشی اتومکانیک سراسر کشور، 498 دستگاه خودروی سابرینا و چری با اعتبار بالغ بر 42 میلیارد ریال و ارزش 420 میلیارد ریال از هرمزگان به استان های مختلف کشور ارسال شد که سهم هرمزگان 30 خودرو بود.
نظر شما