تابوی روستای شگفت انگیز خراسان جنوبی شکسته شد

خبرگزاری شبستان: فیلم مستند «چنشتی‌ها» که روایتی ناشناخته از رسوم اهالی روستا شگفت انگیز چنشت خراسان جنوبی است به عنوان اولین فیلم مستند نیمه بلند بومی استان شنبه ۲۸ بهمن در محل سینما بهمن بیرجند اکران می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، احسان عمیدیان امروز (25 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه در حاشیه مراسم رونمایی از پوستر فیلم مستند «چنشتی ها»  اظهار کرد: در مورد روستای چنشت حرفهای گفتنی زیاد است و فیلم مستند «چنشتی‌ها» حاصل 2 سال تلاش گروه است که با سرسختی کار را تا اینجا رساندند.

 

وی با تاکید بر اینکه شرایط کار در روستای چنشت بسیار سخت بوده، افزود: در زمان تولید این فیلم و قبل از آن هیچ گروه فیلم‌سازی امکان ثبت و ضبط آیین مردم این منطقه را نداشتند و رسالت ما در این فیلم نشان دادن آن روی سکه چنشت بود و هدف ما این بود تا آن باور و نگاه مغرضانه‌ای که در مورد این روستا در افکار وجود دارد را تغییر دهیم و یا حداقل نقد کنیم.

 

عمیدیان بیان کرد: این نگاه مغرضانه موجب شده بود که چنشتی‌ها هم یک دیوار و سدی در مقابل غریبه‌ها برای خود بسازند یعنی با ورود هر غریبه‌ای اگر عکس و یا فیلمی می‌خواست بگیرد مخالفت می‌کردند تا آنجا که دوربین خبرنگار رسمی صدا و سیما را شکستند و ما با این پیش زمینه وارد کار شدیم.

 

این مستندساز با بیان اینکه فیلم «چنشتی‌ها» با سفر خانوادگی راوی اول شخص در سال 83 به این روستا شروع می‌شود، ادامه داد: در این سفر تفریحی و خانوادگی یکی از اهالی روستا چنشت دوربین راوی اول شخص را که در حالی فیلم‌برداری بوده است را می‌شکند و در ادامه فیلم بعد از 13 سال راوی اول شخص یا همان فیلم‌ساز به روستا می‌رود تا این عقده‌ای را که سالها درگیرش بوده را عقده‌گشایی کند که در این مسیر با مخاطراتی روبرو می‌شود که در فیلم به نمایش گذاشته شده است.

 

عمیدیان تاکید کرد: موضوع فیلم مستند «چنشتی‌ها» تلاش آن فیلم‌ساز برای ثبت آیین ناشناخته اهالی روستای چنشت است.

 

وی با اشاره به اینکه در فیلم‌ها همیشه به دنبال کشف بوده است، افزود: البته برخلاف آنچه که رایج است خیلی معتقد به فیلم‌نامه و طراحی ساختار برای فیلم مستند هستم اما ناگزیر یک زمانی در مسیری قرار می‌گیریم که مسیر و شرایط هر گونه که دلش بخواهد ما را به سمتی می‌برد.

 

این مستندساز جوان ادامه داد: رسالت ما از همان ابتدا تغییر نگرش بود و چند وقت پیش که فیلم «چنشتی‌ها» را با یکی از اهالی روستا تماشا می‌کردیم ایشان گفتند « تو تابو را شکستی و با این فیلم ممکن است یک تغییر در نگرش مردم ایجاد شود و چنشتی‌ها مخالفتی را که همیشه داشتند، دیگر نداشته باشند» و این حرف برای من خیلی ارزشمند بود و سختی کار این دوسال آن لحظه با گفتن این حرف از دوش من برداشته شد.

 

عمیدیان تاکید کرد: مستند«چنشتی‌ها» بستر خوبی را باز می‌کند برای شناساندن روستا به عنوان یک روستای توریستی چرا که چنشت یکی از هفت روستای شگفت انگیز ایران  است و این مسئله توریست و توسعه آن در منطقه خراسان جنوبی از آنجا که اهمیت فراوانی دارد یکی از دغدغه‌ها و اهداف اصلی فیلم بوده است.

 

به گفته وی کشور ایران با خطر کمبود جدی آب مواجه است و مهاجرت از روستاها به اوج خود رسیده است و تخلیه مناطق مرزی در منطقه جنوب خراسان و شرق کشور تبعات  سنگینی را به همراه دارد و تنها راه نجات از این بحران توسعه توریست است و به عنوان یک اقتصاد پایدار در منطقه می‌توان روی آن سرمایه‌گذاری کرد.

 

عمیدیان با اشاره به اینکه با قابلیت های بی‌شمار گردشگری استان خراسان جنوبی مغفول مانده است، گفت: این استان متاسفانه هیچ سهمی از صنعت توریست ندارد و با توجه به اقتصاد مقاومتی و راهکار توسعه گردشگری به عنوان سهل الوصول‌ترین روش رسیدن به اقتصاد پایدار مسئولان نه تنها دغدغه‌ای برای این کار ندارند بلکه حتی از بخش خصوصی و هنرمندان در این زمنیه حمایت هم نمی‌کنند و بخش خصوصی باید سرسختانه برای راه اندازی این توریست در منطقه تلاش کند.

 

این مستندساز جوان در پایان بیان کرد: فیلم مستند «چنشتی‌ها» که روایتی ناشناخته از رسوم اهالی روستا چنشت خراسان جنوبی است به عنوان اولین فیلم مستند نیمه بلند بومی استان در روز شنبه 28 بهمن ماه  ساعت 17:30 بعداظهر در محل سینما بهمن حوزه هنری استان رونمایی و اکران خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 689752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha