۶۰ درصد اعضای سازمان شغلی ندارند/ انتقاد از نگاه تنگ نظرانه بخش دولتی برای برون سپاری

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: حدود ۶۰ درصد این اعضای فارغ التحصیلانی هستند که شغلی ندارند و ما موظفیم در قالب واگذاری ها برای آنان شغل ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حسین عابدی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، امروز (24 بهمن) در نشست خبری با اشاره به عضویت بیش از هشت هزار نفر از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در این سازمان گفت: بیش از هشت هزار و 280 نفر از فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی و منابع طبیعی در قالب 22 رشته و در مقطع کارشناسی تا دکترا عضو سازمان هستند.

 

وی ایجاد سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را در راستای کوچک سازی و کاهش تصدی گری دولت برشمرد و افزود: از سال 87 و با ابلاغ وزیر وقت جهادکشاورزی قرار شد تا بخشی از وظیفه مندی های غیرحاکمیتی برخی دستگاه ها به سازمان نظام مهندسی واگذار شود.

 

عابدی در ادامه با اشاره به برخی زمینه های فعالیت سازمان در قالب تفاهم نامه ها و قراردادها، گفت: صدور مجوزها، پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی، مجوز فروشگاه های سموم و کلینیک ها، کارگزاری سوخت ماشین آلات، مستثنیات و ... در قالب تفاهم نامه و قرارداد به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان واگذار شده است.

 

وی با اشاره به صدور 383 مجوز سم فروشی در استان، افزود: تمامی این مجوزها از زمان درخواست، صدور، نظارت و تمدید آن برعهده سازمان قرار دارد.

 

به گفته عابدی، هر مجوز سم فروشی می تواند زمینه اشتغال دو نفر را به صورت مستقیم فراهم کند، به این تربیت در این حوزه بیش از 700 فرصت شغلی ایجاد شده است.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به شرایط صدور مجوز فروش سموم، بیان کرد: برای گرفتن مجوز سم فروشی شرایط خاصی دارد به فارغ التحصیلان رشته گیاهپزشکی بدون سابقه کار مجوز سم فروشی داده می شود و در رشته های مرتبط مانند تولیدات گیاهی، باغبانی و زراعت نیز به افراد با سه سال سابقه کار مجوز داده می شود. علاوه براین متقاضیان فروش سموم باید عضو نظام مهندسی بوده، پروانه اشتغال داشته و رتبه بندی شده باشند.

 

وی با گلایه از اجرا نشدن تفاهم نامه سازمان با منابع طبیعی و آبخیزداری درخصوص استفاده از فارغ التحصیلان عضو این سازمان در بخش مستثنیات، گفت: در این حوزه از منابع طبیعی استان گلایه مند هستیم. از سال 91 تفاهم نامه ای با منابع طبیعی استان و کلان کشور منعقد شد تا بحث مستثنیات به کارشناسان سازمان نظام مهندسی واگذار شود که برهمین اساس 54 نفر در قالب 18 شرکت مشغول به کار شده بودند و عملکرد درآمدی خوبی هم داشتند.

 

عابدی ادامه داد: از دوم آذر امسال نامه ای از سازمان جنگل ها به منابع طبیعی ابلاغ شد که از آن زمان تاکنون همکاری منابع طبیعی در این بخش به صفر رسیده است. این در حالی است که در سال گذشته درآمد کارشناسان در این بخش 480 میلیون تومان بود که 80 درصد آن سهم کارشناسان و 20 درصد سهم سازمان نظام مهندسی بود اما امسال این رقم به 32 میلیون تومان کاهش یافته و از تیرماه نیز کار عملا تعطیل شده است.

 

وی درباره وضعیت اشتغال اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، گفت: حدود 60 درصد این اعضا فارغ التحصیلانی هستند که شغلی ندارند و ما موظفیم در قالب واگذاری ها برای آنان شغل ایجاد کنیم.

 

عابدی با اشاره به پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی در استان، بیان کرد: پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی از سال 94 شروع شد که تفاهم نامه ای در این زمینه باسازمان جهادکشاورزی بسته شد و کارشناسانی هم برای این کار آموزش دیدند.

 

وی افزود: آن زمان عمری که برای ماشین آلات در نظر گرفتند 13 سال بود و برهمین اساس هم 7 تا 8 هزار تراکتور در استان مشمول پلاک گذاری می شدند که در همان سال چهار هزار و 182 دستگاه پلاک گذاری شد. اما در انتهای سال گذشته نامه ای از پلیس راهور آمد که این ماشین آلات باید بیمه داشته باشند که همین مسئله توقف جدی در روند ایجاد کرد. از طرفی هم 700 پرونده روی دست ما مانده بود که چون بیمه نداشتند برای صدور پلاک با مشکل مواجه بودیم اما تلاش کردیم تا این پرونده ها بررسی شدند و بنا بر این شد که نواقص پرونده ها رفع و پلاک گذاری انجام شود.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان ادامه داد: در بازنگری که در عمر ماشین آلات کشاورزی برای پلاک گذاری انجام شد 23 هزار تراکتور مشمول این طرح شدند که امیدواریم با حل مشکل بیمه از سال آینده بتوانیم کار پلاگ گذاری را انجام دهیم.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به فعالیت های اقتصادی سازمان اشاره کرد و گفت: شرکت "رویش" در زمینه بوجاری بذر گندم فعالیت می کند و سال گذشته دو هزار و 300 تن بذر بوجاری و گواهی شده را در اختیار کشاورزی قرار داد.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه از ظرفیت تخصصی این سازمان به خوبی استفاده نمی شود، گفت: دولتی ها خیلی سخت فعالیت های خود را واگذار می کنند و گاهی نگاه تنگ نظرانه دارند. در حالی که در بسیاری از حوزه ها مانند ترویج و آب و خاک می توان از ظرفیت تخصصی سازمان استفاده کرد.

 

کد خبر 689515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha